Jan Van Looveren als inbreker in Voor hetzelfde geld

Jan Van Looveren als inbreker in Voor hetzelfde geld

Maandag 3 oktober 2016 — Op woensdag 5 oktober gaat Jan Van Looveren op inbrekerspad in Voor hetzelfde geld. Thomas Vanderveken wil weten of je voor weinig geld een woning kan beveiligen en schakelt hiervoor Jan in als inbreker.

Britt Van Marsenille zoekt een nieuwe matras en wil weten hoe duur een goede matras mag zijn. De prijzen lopen uiteen van 30 euro tot 22 000 euro.

En Thomas vist uit of je voordeel kan doen als je een smartphone koopt in koppelverkoop. 

Voor hetzelfde geld, elke woensdag om 20.40 uur op Eén

Een smartphone voor een appel en een ei

Tegenwoordig zie je wel eens reclame voor smartphones die je kan kopen voor weinig geld, maar wel alleen in combinatie met een bepaald abonnement. Een koppelverkoop dus.

Maar is dat te vertrouwen? Of betaal je de korting die je krijgt op de smartphone dubbel en dik terug in het abonnement dat je afsluit? Thomas vertrouwde het zaakje niet. Na zijn onderzoek stelde hij vast dat het soms wel interessant is.

Kan je een huis goed en goedkoop beveiligen?

Elk jaar wordt in België meer dan 70.000 keer ingebroken in huizen. Dat zijn 200 inbraken per dag. Is een zware beveiliging met dure alarmsystemen nodig? Of kan het ook efficiënt op een budgetvriendelijke manier? Tijd voor een onderzoek van Thomas.

Jan gaat inbreken

Thomas beslist om er een wedstrijdje van te maken. Hij beveiligt een huis en Jan mag ondertussen proberen om er in te breken. Dat is minder gemakkelijk dan Jan eerst dacht. Een professionele inbreker helpt hem. Het is schrikwekkend hoe simpel die man binnen geraakt in een huis. Een cilinderslot dat een beetje uitsteekt, breekt hij open in een paar minuten tijd. En ook ramen zijn niet altijd veilig. Extra sloten zijn geen overbodige luxe.

Op een late zomeravond gaat Jan onaangekondigd langs bij Thomas. Jan is zelf verbaasd als hij plots in de woonkamer staat.

Wat kost een goede matras?

We liggen één derde van ons leven in bed. We hebben dus alle belang bij een goede matras. In de winkel vind je matrassen in alle soorten en maten: matrassen met pocketveren, traagschuim, met latex of met paardenhaar.

Hoe maak je een goede keuze uit zo'n enorm aanbod, en hoe weet je wat een goede matras is en wat de prijs daarvan mag zijn? Britt was toe aan een nieuwe matras en zocht het uit.

Voor hetzelfde geld, woensdag 5 oktober om 20.40 uur op Eén.

NIET VOOR PUBLICATIE:

Op het syndicatieplatform van de VRT staat een fragmentje uit de reportage rond inbraakbeveiliging, met als titel: "Het is 9 uur en ik ga voor het eerst in mijn leven bij iemand inbreken."

Voor hetzelfde geld (c) VRT
Voor hetzelfde geld (c) VRT
Voor hetzelfde geld (c) VRT
Voor hetzelfde geld (c) VRT
Kan je een huis goed en goedkoop beveiligen? (c) VRT
Kan je een huis goed en goedkoop beveiligen? (c) VRT
Koppelverkoop met smartphone (c) VRT
Wat kost een goede matras? (c) VRT
Wat kost een goede matras? (c) VRT