In 1000 zonnen wint Siegfried De Doncker het Belgisch kampioenschap Levend Standbeeld

In 1000 zonnen wint Siegfried De Doncker het Belgisch kampioenschap Levend Standbeeld

Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 augustus om 19.40 op Eén

Al de hele zomer zet Siegfried De Doncker onterecht onbekende sporten in het zonnetje. Vaak kon hij zonder training of kennis van de spelregels al goed meekomen, maar deze week proeft hij eindelijk de zoete smaak van de overwinning. Siegfried reist af naar Oostende, voor het Belgisch Kampioenschap Levend Standbeeld. Met behulp van topcoach Patrick Van Horne, de winnaar van vorig jaar, wint Sieg daar zowel de hoofd- als de publieksprijs.

Daarnaast volgt 1000 zonnen de hele week de zoektocht naar een vervanger voor Kris Wauters, die tijdens Radio 2 Zomerhit in Rio de Janeiro zit. Samen met Koen gaat hij op zoek naar een talentvolle muzikant die voor een keer zijn plek op het podium mag innemen. Verder slaapt Saartje Vandendriessche op advies van Sven Nys in een hoogtetent, vertelt Chris Van den Abeele enkele straffe verhalen over de marathon, en smelt het hart van Gerty Christoffels wanneer een fiere papa met een schattige baby over zijn dag vertelt.

1000 zonnen: van maandag 15 tot en met vrijdag 19 augustus om 19.40 op Eén

Wordt vervolgd 

Het is bijna zover: volgende week vrijdag weten we wie Kris Wauters voor een keer zal vervangen op het podium van Radio 2 Zomerhit op 21 augustus in Blankenberge. Kris zit die dag op de Olympische tribunes in Rio de Janeiro, en daarom zoekt Clouseau met 1000 zonnen een straffe, eenmalige vervanger. Meer dan vijftig begenadigde zangers-gitaristen schreven zich in, en de hele week volgt 1000 zonnen de competitie die eindigt op het podium van Zomerhit.  

Maandag selecteren Koen en Kris de zes talenten die op auditie mogen komen. Dinsdag en woensdag zijn de halve finales, en donderdag strijden de twee besten voor een plaatsje in Clouseau. Vrijdag wordt de gelukkige winnaar onthaald door de hele groep, en ingewijd in de geheimen van de band. 

Maandag 15 augustus 

Enkele weken geleden daagde 1000 zonnen mannelijke voorbijgangers uit om hun versierkunsten te tonen in de rubriek M/V met talent. Uiteindelijk bleek een bescheiden Amerikaan de beste versierder te zijn. Vandaag worden de rollen omgedraaid: wat gebeurt er als een knappe gast zich op een bankje zet met een groot bord met het opschrift “Versier mij”? 

In Hoe was je dag? vraagt Gerty Christoffels elke maandag mensen die ergens op een bankje zitten om over hun dag te vertellen. Haar hart smelt helemaal wanneer ze het verhaal aanhoort van een fiere papa met een schattige baby.

Onze ambitieuze maar niet al te snuggere reclamejongens Michael en Stef draaien voor de rubriek Publi Wallonie een spot over fietstochten in Picardië. Hun overspannen verbeelding maakt er meteen een heuse Tour de Wallonie van, met een Muur, een sinistere dopingdokter, en Elio Di Rupo. 

Dinsdag 16 augustus 

Een hele zomer lang heeft Siegfried De Doncker meegedaan aan allerlei competities van onterecht onbekende sporten. Vaak bleek dat hij aan een paar uurtjes training genoeg had om behoorlijk mee te kunnen. Zo werd hij bijvoorbeeld tweede in een demonstratiewedstrijd blootvoetwaterskieën. Toch vond Sieg dat het beter moest, en dus zie je vandaag hoe hij met veel flair Belgisch kampioen Levend Standbeeld wordt.

Voor het jaarlijkse kampioenschap in Oostende liet Sieg zich coachen door Patrick Van Horne, de vorige Belgisch kampioen. Verrassend genoeg won Sieg niet alleen de hoofd-, maar ook de publieksprijs. Na vele weken afzien heeft het competitiebeest van 1000 zonnen dus zijn eerste titel te pakken. Het prijzengeld schenkt hij aan Kom Op Tegen Kanker. 

Woensdag 17 augustus 

Van oude dametjes die voor het eerst gamen tot stadsjongens die voor het eerst een koe melken: iedereen wordt in de rubriek De eerste keer uit haar of zijn comfortzone gehaald. Vandaag laat 1000 zonnen een paar stoere knapen voor het eerst rondlopen op hoge hakken. Alleen al hun blik wanneer ze de schoenendoos openen, is goud waard. 

Haar zoektocht naar middeltjes tegen de vermoeidheid levert Saartje Vandendriesschevandaag een aangenaam extraatje op. Trainen op grote hoogte zou immers energie opleveren, en als er geen berg in de buurt is, zou slapen in een hoogtetent ook werken. Toevallig blijkt niemand minder dan topsporter en publiekslieveling Sven Nys een fan te zijn van die laatste methode...

Donderdag 18 augustus 

Ooit was Ibiza de favoriete vakantieplek van hoogbejaarden, maar sinds die in Benidorm zitten, is het een party-eiland voor jeugdige feestbeesten geworden. Het heeft zelfs zijn eigen zomerhit, het enige Nederlandse nummer in de shortlist van De grootste zomerhit van 1000 zonnen. Stemt jong en oud straks We’re going to Ibiza van Vengaboys naar de titel? Dat weten we volgende week pas, want je kan nog steeds stemmen op een.be

Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj zijn vandaag aan de laatste competitie toe die de kijkers voor hen hebben opgezet, vóór de grote finale van Wij willen winnen volgende week. Deze keer worden ze geblinddoekt naar een boerderij in Wingene gebracht. Wie iets over boerderijen weet, en vooral over Wingene, weet wat hen te wachten staat… 

Vrijdag 19 augustus 

Schoon volk staat vandaag in het teken van het Wilde Westen. François Slootmans heeft wat over voor zijn passie, want hij kocht onlangs voor 250.000 een compleet cowboydorpje. El Paso heet het, en je hoeft er niet voor naar Amerika, want het ligt gewoon in Wuustwezel. Wanneer 1000 zonnen langskomt, heeft François tientallen andere cowboys en indianen over de vloer. En binnenkort kunnen ook doodgewone Vlamingen er leren lassowerpen en linedancen. 

Overmorgen is de slotdag van de Olympische Spelen, en dan wordt traditioneel een van de meest mythische competities gehouden: de marathon, de enige Olympische sport die teruggaat op een legende uit het oude Griekenland. Maar er zijn nog wel meer mysteriën verbonden aan de marathon, en in Dit is wat sport onthult Chris Van den Abeele ze allemaal.

1000 zonnen: van maandag 15 tot en met vrijdag 19 augustus om 19.40 op Eén

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos