In 1000 zonnen lost Kamal Kharmach typische festivalproblemen op

In 1000 zonnen lost Kamal Kharmach typische festivalproblemen op

Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 juli op Eén

Vanaf deze week krijgt comedian Kamal Kharmach een eigen rubriek in 1000 zonnen: Festival Kamal. Hierin lost hij op een handige, maar vooral hilarische manier een typisch probleem van festivalgangers op. 

Siegfried De Doncker probeert zijn tegenstanders uit de bocht te rijden in een rollerderby, Linde Merckpoel transformeert een nietsvermoedende bezoeker van Rock Werchter in een festivalreporter, en Saartje Vandendriessche laat een bioprint nemen. 

Aan de rubriek De eerste keer zit deze week een luchtje: een paar tieners moeten voor het eerst een volle pamper verwisselen.

1000 zonnen: van maandag 4 tot en met vrijdag 8 juli om 19.40 op Eén.

Maandag 4 juli

In Eén plaats vrij kreeg een nietsvermoedende festivalganger afgelopen weekend op Rock Werchter de uitdaging om van het ene moment op het andere festivalreporter te worden voor Studio Brussel. Met hulp van niemand minder dan Linde Merckpoel werd de gelukkige klaargestoomd voor een liveverslag op de radio en een interview met een van de topacts. 

De vliegtuiggekke Vlamingen zaten dit weekend niet in Werchter, maar in Wiekevorst voor een grootse vliegmeeting. Alhoewel, groots: het zijn allemaal modelvliegtuigen, -helikopters en –zweefvliegers die met dozijnen de hemel vullen. 1000 zonnen was erbij en keek ernaar. 

En dan is er onze Boek-King Dimitri Leue. Deze week leest hij voor uit De zeer vermoeide man, het nieuwe meesterwerk van topauteur Peter Verhelst.

Dinsdag 5 juli

Siegfried De Doncker trekt deze week de rolschaatsen aan, want in Sporting Siegfried staat de rollerderby centraal. Bij deze sport proberen spelers elkaar op hoge snelheid uit de bocht van het circuit te rijden, en degene die als laatste overblijft wint.

Verder start vandaag de nieuwe rubriek De pretwals, een knotsgek spelletje waarbij de kandidaten deze week een koekje van hun voorhoofd in hun mond moeten krijgen zonder hun handen te gebruiken. Ondertussen rijdt een gigantische pletwals onstopbaar naar de te winnen prijzen, dus de tijd dringt.

Woensdag 6 juli

Als de Rode Duivels de halve finale halen, is er vandaag geen 1000 zonnen.

Kamal Kharmach krijgt zijn eigen festivalrubriek in 1000 zonnen. In Festival Kamal demonstreert hij elke week een handige, maar vooral compleet hilarische manier om een typisch probleem van festivalgangers op te lossen. Je tentje niet meer terugvinden, veel te dure consumpties, en die ene reus die aan het podium altijd vlak voor jou komt staan: Kamal weet er raad mee.

Intussen is Saartje Vandendriessche nog altijd op zoek naar oplossingen voor haar onverklaarbare vermoeidheid. Deze week laat ze een bioprint nemen. Daar heb je geen printer voor nodig, maar wel een akelig uitziende tang, zo blijkt. 

Daarnaast zit er vandaag een geurtje aan de populaire rubriek De eerste keer: tieners verwisselen voor het eerst een volle pamper.

Donderdag 7 juli

Door de overvloedige regenval kampt Vlaanderen met een muggenplaag. Gelukkig weet 1000 zonnen raad: De tip toont je hoe je de beestjes moeiteloos op een afstand houdt. 

Maureen Vanherberghen is nog steeds op zoek naar de grootste zomerhit aller tijden, en besteedt deze week aandacht aan het enige Nederlandstalige nummer in haar shortlist: Laat de zon in je hart van Willy Sommers. Je kan de hele zomer stemmen voor je favoriete hit op een.be

Vrijdag 8 juli

Ook vandaag staat Eén plaats vrij op het programma. Deze week is 1000 zonnen te gast bij Ketnet. Samen dagen ze een nietsvermoedende ket uit om voor één dag wrapper te zijn op Ketnet. Coach is de superpopulaire Sarah Mouhamou.

Ondertussen is Julie Van den Steen is te gast in het Antwerpse Nulsterrenpension. Een überhip pension in een oud fabriekspand waar je voor amper 20 euro een bed en een biologisch ontbijt krijgt. 

Chris Van den Abeele stort zich deze in zijn rubriek Dit is wat sport op de Tour. Hij begint met een even evidente als onbeantwoorde vraag: waarom is de gele trui eigenlijk geel? En de groene groen? De symboliek van de truien, voor jou ontrafeld door 1000 zonnen.

1000 zonnen: van maandag 4 tot en met vrijdag 8 juli om 19.40 op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos