In 1000 zonnen doet Saartje Vandendriessche aan yoga op een surfplank

In 1000 zonnen doet Saartje Vandendriessche aan yoga op een surfplank

Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 juli op Eén

Deze week in 1000 zonnen blijft Saartje Vandendriessche enthousiast op zoek gaan naar oplossingen tegen vermoeidheid. Deze keer zoekt ze het op zee, door yoga te beoefenen op een surfplank.

Animatoren Liam en Feline bezorgen ondanks hun mentale beperking vele kinderen een fantastische zomer, Maureen Vanherberghen laat Brugge swingen op de klanken van Ai se eu te pego, en Chris Van den Abeele vertelt over de eerste dopingzondaars in de Tour de France.

In de rubriek De eerste keer zien we twee oude bekenden terug uit het programma Vind je lief. Kandidaten Els en Nabil krijgen de wel heel speciale uitdaging om een reuzenslang rond hun lijf te laten kronkelen.

1000 zonnen: van maandag 11 tot en met vrijdag 15 juli om 19.40 op Eén.

Wordt vervolgd

Deze zomer spelen 150.000 kinderen op speelpleinen door heel het land, onder begeleiding van enthousiaste animatoren. 1000 zonnen volgt in de rubriek Wordt vervolgd de hele week de opleiding van twee heel speciale begeleiders. Liam en Feline hebben een mentale beperking. Dat weten ze zelf ook wel, maar toch willen ze andere kinderen een fijne tijd bezorgen. 

Maandag 11 juli

In de rubriek M/V met talent krijgen voorbijgangers deze week de kans om als fitness-coach aan de slag te gaan. Dit mogen ze ter plekke bewijzen, want een groep sportieve dames staat al vol ongeduld te wachten tot hun training gaat beginnen.

Michael en Stef, reclamemakers met weinig centen en veel ambitie, krijgen de opdracht om een reclamespot te draaien voor de Archéosite in Aubéchies, waar bezoekers kunnen ronddwalen in een Gallisch dorp en Romeinse villa. 

Dinsdag 12 juli

In Sporting Siegfried bevindt Siegfried De Doncker zich deze week in Oosterse sferen. Hij maakt kennis met Sepak Takraw, een vorm van voet-volleybal uit Zuid-Oost-Azië waar je in elk geval lenige ledematen voor nodig hebt.

Woensdag 13 juli

Saartje Vandendriessche blijft enthousiast op zoek gaan naar middeltjes tegen haar vermoeidheid. Deze keer zoekt ze het op zee: supyoga is een heel speciale vorm van yoga die beoefend wordt op een surfplank. En Saartje ontdekt al snel dat ze minder stevig op haar voeten staat dan ze denkt.

Ook is er vandaag een wel heel spannende editie van de rubriek De eerste keer. Kandidaten Els en Nabil, bekend uit het programma Vind je lief, krijgen de uitdaging om een reuzenslang rond hun lijf te laten kronkelen.

Donderdag 14 juli

In haar zoektocht naar de grootste zomerhit aller tijden laat Maureen Vanherberghen deze week heel Brugge shaken. Dat mag niet verbazen, want Ai se eu te pego van Michel Teló is nu eenmaal een onweerstaanbaar feestnummer. Of het uitgeroepen wordt tot grootste zomerhit aller tijden, mag de kijker bepalen, want je kan nog altijd stemmen op de website.

De tip komt met een heel originele lifehack deze week. Heb je nog een ouwe trui liggen die je nooit meer aantrekt? Maak er in een handomdraai een tas van... voor je laptop!

Vrijdag 15 juli

De Tour raast door Frankrijk en dus heeft Chris Van den Abeele in Dit is wat sport een paar straffe anekdotes uit de Tourgeschiedenis klaar. Over valsspelers meer bepaald, want doping was niet altijd even verfijnd als vandaag: ooit waren er renners die gewoon de trein namen.

In Een plaats vrij krijgt een toevallige voorbijganger de kans om deel uit te maken van een team dat een spectaculaire job vervult. Deze week is er een vacature bij een groep gevechtsduikers van het Belgisch leger dat een geheime landing op vijandelijk gebied oefent.

1000 zonnen: van maandag 11 tot en met vrijdag 15 juli om 19.40 op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos