In 1000 zonnen binden Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj de strijd met elkaar aan

In 1000 zonnen binden Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj de strijd met elkaar aan

Van maandag 18 tot en met vrijdag 22 juli om 19.40 op Eén

Vanaf deze week hebben Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj een eigen rubriek in 1000 zonnen. De twee gaan met elkaar de strijd aan in de meest maffe, door kijkers bedachte proeven. 

Kamal Kharmach gebruikt een stofzuiger en paard om er voor te zorgen dat tijdens festivals niemand zijn zicht op het podium versperd, de 35-jarige Bart uit Gent voorziet vanuit zijn rolstoel als DJ Wheelz heel wat feestjes van knallende beats, en Siegfried De Doncker heeft voor het eerst echt schrik in Sporting Siegfried.

1000 zonnen: van maandag 18 tot en met vrijdag 22 juli om 19.40 op Eén

Wordt vervolgd

De Gentse Feesten zijn losgebarsten, en 1000 zonnen volgt de hele week een wel heel speciaal project. VZW Cirk, dat jaar na jaar spraakmakend theater en andere zottigheid levert op de Feesten, werkt dit jaar met en rond vluchtelingen. Van kok tot acteur: je zal vluchtelingen in alle mogelijke rollen tegenkomen.

Maandag 18 juli

Elke maandag daagt 1000 zonnen voorbijgangers uit. Vandaag zetten een jongedame en een jongeheer zich op een bankje met naast zich de niet mis te verstane boodschap “Versier mij!” Benieuwd welke verleidingstechnieken de Vlamingen zoal uit de kast halen…

Zoals iedere zomer groeit in het Waalse Barvaux een gigantisch layrint, helemaal opgetrokken uit maïsplanten. Dit doolhof van graancirkels is alles dat onze ambitieuze reclamemakers Michael en Stef nodig hebben om hun verbeelding volledig op hol te laten slaan.

Dinsdag 19 juli

In zijn zoektocht naar onterecht onbekende sporten heeft Siegfried De Doncker al veel risico’s genomen, maar als hij bij zijn kennismaking met rhönradturnen halsbrekende toeren moet uithalen in een meer dan manshoog rad, heeft hij voor het eerst echt schrik.

In de rubriek Tussen de oren vraagt 1000 zonnen de mensen welke muziek zoal door hun koptelefoon speelt. Deze week staat onder andere Bart centraal, een marktkramer uit Mol die zelfs tijdens het verkopen al eens een koptelefoon wil opzetten. Wat er dan in zijn oren klinkt? Christoff, de meester van de polonaise.

Woensdag 20 juli

Saartje Vandendriessche zoekt vandaag energie in de natuur. Tussen het onkruid bloeien immers talloze planten die ons essentiële voedingsstoffen kunnen bezorgen, je moet ze alleen wel kunnen herkennen natuurlijk.

In Festival Kamal levert Kamal Kharmach inventieve oplossingen voor herkenbare festivalproblemen. Wat doe je bijvoorbeeld wanneer er weer eens een boomlange kerel voor je staat die je zicht op het podium verspert? Simpel, volgens Kamal: alles wat je nodig hebt zijn een stofzuiger, een stuk touw… en een paard.

Donderdag 21 juli

Het is nationale feestdag, en 1000 zonnen viert mee. We volgen de voorbereidingen op het Militair Defilé op de voet.

Daarnaast start vandaag een nieuwe rubriek. Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj, bekend als Lowie en Adil in Thuis, nemen het tegen elkaar op in maffe proeven die door de kijkers bedacht zijn. De eerste proef heeft iets te maken met boomstammen en water. Veel water.

Vrijdag 22 juli

Vandaag heeft dierenpark Planckendael een plaats vrij voor 1000 zonnen. Kinderen met durf en energie krijgen de kans om olifanten komen voederen, maar voor wat hoort wat: in ruil daarvoor moeten ze dan wel eerst de olifantenpoep opruimen.

Tom is 35 en zit al heel zijn leven in een rolstoel. Dat houdt hem echter niet tegen om de bloemetjes buiten te zetten, want buitenshuis staat Tom ook bekend als DJ Wheelz en voorziet hij talloze feestjes in het Gentse van knallende beats.

1000 zonnen: van maandag 18 tot en met vrijdag 22 juli om 19.40 op Eén

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos