VIDEO |

VIDEO | "Ik wil echt afscheid kunnen nemen van mijn vrienden"

Het huis met Marieke Vervoort

Woensdag 28 oktober 2015 — Wie gisteren Het huis met Marieke Vervoort zag, kan bijna niet anders dan haar een enorm straffe vrouw vinden. Zoals de reacties online al toonden, liet de aflevering niemand onberoerd. De medailles die Marieke de afgelopen dagen op het WK in Qatar won, betekenen eens zo veel als je weet wat ze allemaal doorstaat.

In Het huis toont ze de verschillende kanten van haar leven: dolgelukkig wanneer haar boezemvriend Tom Waes op bezoek komt en eerlijk over haar euthanasieplannen, maar ook de moeilijke momenten 's nachts, wanneer ze het uitschreeuwt van de pijn, wil Marieke laten zien.

Herbeleef hieronder enkele hoogtepunten van Mariekes dag in Het huis. Zo vertelt Tom Waes over de eerste keer dat Marieke hem over haar euthanasieplannen inlichtte. "Het is niet aan mij om haar om te praten." Maar Tom heeft het er wel moeilijk mee: "Er zal een moment zijn dat ik naar Marieke ga en dat het de laatste keer zal zijn dat ik haar zie. Dat is onwezenlijk." Marieke: "Ik wil echt afscheid kunnen nemen van mijn vrienden."

Maar er is ook plaats voor vrolijkheid in Het huis: de zotte mie in Marieke komt boven wanneer ze zich schaterlachend uitleeft op de trampoline.

Meer hoogtepunten van Marieke in Het huis zijn te vinden op de Eén-website.

Het huis: elke dinsdag om 20.40 uur op Eén.

Het huis - Tom Waes heeft het moeilijk met de gedachte aan euthanisie

Het huis - Even ontspannen op de trampoline