"Ik vind het jammer dat ik hier zit. Ik zou zo graag meespelen."

"Ik vind het jammer dat ik hier zit. Ik zou zo graag meespelen."

De grappigste vrouw van West-Vlaanderen Maaike Cafmeyer eerste eregast in Voor de leeuwen

Maaike Cafmeyer aan het lachen krijgen, dàt is de opdracht die acht jonge, veelzijdige talenten deze week voorgeschoteld krijgen. Hoe ze dat aanpakken, ziet de kijker in de eerste échte aflevering van Voor de leeuwen.

De acht jonge talenten die tijdens de auditie-aflevering uitverkoren werden, worden nu pas echt Voor de leeuwen gegooid. Elke week maken ze een show volledig op maat van een centrale gast. Actrice Maaike Cafmeyer bijt op donderdag 14 september de spits af. 

Week na week ziet de kijker de acht naar elkaar toe groeien in de meest diverse acts. Diegene die de meeste indruk maakt op de eregast ontvangt zijn of haar persoonlijke Zilveren Leeuw. In de laatste aflevering beslissen de zes eregasten samen wie de Gouden Leeuw mee naar huis mag nemen.

Charmeren met muziek en taal werkt sowieso bij Maaike, maar met welke acts konden de acht Maaike overtuigen? Ontdek hier alvast enkele opvallende acts:

Voor de leeuwen: elke donderdag om 20.40 uur op Eén.

"Precies Hollywood!"

Het West-Vlaams verovert de wereld en daar zit Maaike Cafmeyer zeker voor iets tussen. Het openingslied dat de acht brengen is dan ook meteen een muzikale ode aan de sappigste tongval van Vlaanderen.

Ondertussen woont Maaike al jaren in Gent, "de hoofdstad van West-Vlaanderen". En net die migratie van West-Vlamingen naar haar thuisstad Gent, baart volgens Bart Peeters de rest van Vlaanderen zorgen: het West-Vlaams rukt verder op, richting Antwerpen.

Meer hebben Anouck, Lander, Dries en Jade niet nodig om in een straf filmpje als verdedigers van Antwerpen West-Vlaming Wim Willaert het vuur aan de schenen te leggen.

Doorstaat hij de aartsmoeilijke taal-en cultuurtest of valt hij hihantisch door de mand? "Precies Hollywood", lacht Maaike.

"Ik ben wel onder de indruk."

Treinbestuurder Nic is een begenadigd imitator en in een ode aan Maaike kruipt hij met een zelfgeschreven lied in de huid van de overleden Nederlandse cabaretier Drs. P., één van haar helden:

"Ik val enorm op mannen die goed ter taal zijn, woordgymnasten. Ik vind dat briljant. Ik ben onder de indruk van zoveel talent!" 

"Olé Ola."

Peter heeft een gospelversie van Maaikes lievelingslied voorbereid, maar zijn achtergrondkoor zorgt ervoor dat het allesbehalve ‘verbazend goed vooruit gaat’. Ontgoocheld verlaat de Kempenzoon het podium, naar de Zilveren Leeuw kan hij wel fluiten. Of toch niet? 

"Zo chaotisch mag mijn uitvaart wel zijn."

Bart Peeters is niet vies van een begrafenis op televisie, zoals hij in Een laatste groet al bewees. En volgens Bart ben je pas echt beroemd wanneer je jong sterft. De begrafenisrede- en muziek die Anouck, Jade, Dries en Lander voor Maaike brengen, zijn haar op 't dode lijf geschreven.

De uitvaartspeech van Anouck en Jade lijkt verdacht veel op een auditie naar de vrijgekomen plek van de succesvolle actrice. De coverband van Dries en Lander is dan weer behoorlijk mis-cast op een uitvaartplechtigheid. Maaike – levend en wel – kan het allemaal wel smaken:

"Zo chaotisch mag mijn uitvaart wel zijn. Er mag al eens gelachen worden."

Wie uiteindelijk de Zilveren Leeuw uit de handen van Maaike Cafmeyer krijgt, ziet u in

Voor de leeuwen: donderdag 14 september om 20.40 uur op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos