Iedereen beroemd volgt een hele week lang het Belgische leger

Iedereen beroemd volgt een hele week lang het Belgische leger

In De week van trekt Iedereen beroemd naar Congo in het spoor van ons leger

Maandag 28 december 2015 — Deze week trekt Iedereen Beroemd in De week van in het spoor van het Belgische leger naar Congo. Het leger gaat er in opdracht van Defensie enkele missies aan in de stad Kindu.

Daar neemt het 3 Bataljon Parachutisten samen met een Congolese brigade deel aan Tropical Storm, waarbij de evacuatie van landgenoten in reële tropische omstandigheden geoefend wordt. We volgen onder meer Shahin Ossarech, een jonge para van het 3 Bataljon Parachutisten die voor het eerst op buitenlandse missie trekt. Maar het leger doet nog meer. Iedereen Beroemd volgt ook Jens West, actief bij het 11 Bataljon Genie. Hij staat samen met zijn ploeg in voor het opleiden en bijstaan van de Congolese militairen bij het bouwen van huizen voor hun gezinnen.

Verder gaat Iedereen beroemd langs bij Werner Bosmans van het trainingscentrum voor commando’s en Kris Goethals van het 4 Element voor Medische Interventie. Deze laatste is zelf een para die als geen ander weet wat een buitenlandse missie omvat, en die nu als medic steeds klaar staat om z’n collega’s bij te staan in geval van nood.

Iedereen beroemd: elke weekdag om 19.40 uur op Eén.

Iedereen beroemd - De week van Congo

Jens
Kris
Shahin
Shahin
Werner