Skip to Content
Iedereen beroemd: parkinsonpatiënt Maarten en tweelingbroer Thomas maken hun ultieme dromen waar in nieuwe rubriek 'De bucketlist'

Iedereen beroemd: parkinsonpatiënt Maarten en tweelingbroer Thomas maken hun ultieme dromen waar in nieuwe rubriek 'De bucketlist'

Een eerlijke en hartverwarmende kijk op het leven als jongparkinsonpatiënt en als tweeling

Vanaf vrijdag 30 maart start bij Iedereen Beroemd de nieuwe rubriek 'De bucketlist'waarin parkinsonpatiënt Maarten en zijn tweelingbroer Thomas hun ultieme dromen willen waarmaken.

De Antwerpse Maarten (uit Lier) is een 38-jarige papa van 2 kindjes, levensgenieter pur sang, de helft van een identieke tweeling, en… parkinsonpatiënt sinds zijn 29ste. Een vreselijke ziekte waardoor de zenuwcellen in de hersenen afsterven, wat het functioneren van de spieren en het regelen van emoties erg bemoeilijkt. Maartens diagnose als jongparkinsonpatiënt heeft een grote impact op zijn leven: hij moest zijn job als vertegenwoordiger en vele dromen opgeven, en de fysieke beperkingen worden steeds groter. Maar door zijn fantastische gezin en zijn tweelingbroer Thomas blijft hij niet bij de pakken neerzitten.

Tot hun 29ste deden Maarten en Thomas alles samen. Ze zijn vastbesloten om, zolang het nog kan, er samen op uit te trekken. Daarom stelde de onafscheidelijke tweeling een bucketlist op met dingen die ze voor de eerste keer willen doen of die ze graag nog een keer willen beleven, en die ze samen afwerken voordat het lichaam van Maarten verder aftakelt. 

Welke dromen staan op deze bucketlist? De broers proberen hun vioolkunsten terug op punt te krijgen voor een concert met Brussels Philharmonic, halen hun beste grappen boven als stand-up comedians, en rollen naar de overwinning in een zeepkistenrace. Maar ze zoeken ook het avontuur op en maken enkele jongensdromen waar: zo willen Maarten en Thomas tennissen tegen de Franse tennislegende Yannick Noah, trekken ze nog een keertje op scoutskamp, doen ze aan canyoning in Spanje, brouwen ze hun eigen bier, en willen ze varen met een Riva-speedboot op het Comomeer.

Het resultaat is een eerlijke, hartverwarmende kijk op het leven als jongparkinsonpatiënt en als tweeling, die niet enkel de tijd van hun leven hebben maar ook stilstaan bij het verleden en de toekomst.

Nieuwe rubriek 'De bucketlist' in Iedereen beroemd: vanaf 30 maart elke vrijdag om 19.40 uur op Eén, elf weken lang.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos