Skip to Content
Hoe je kan besparen op je telecomfactuur: Vlamingen betalen te veel voor te snel internet

Hoe je kan besparen op je telecomfactuur: Vlamingen betalen te veel voor te snel internet

Voor hetzelfde geld, op woensdag 9 september

​Vorige woensdag schoot het nieuwe seizoen van Voor hetzelfde geld succesvol uit de startblokken.

Op woensdag 9 september zoeken Thomas Vanderveken, Britt Van Marsenille en Jan Van Looveren opnieuw het antwoord op vragen rond geld waar iedereen mee zit of iets aan kan hebben.

Deze week buigt het drietal zich over volgende kwesties:

  • Hoe bespaar je op je telecomfactuur?
  • Hoe kan je goedkoop dingen herstellen?
  • Kan je de investering in een elektrische fiets terugverdienen?

Voor hetzelfde geld, elke woensdag om 20.40u op Eén.

VLAMINGEN BETALEN TE VEEL VOOR TE SNEL INTERNET

Thomas zoekt voor zichzelf uit hoe hij kan besparen op zijn telecomfactuur. En hij ontdekt dat we met z’n allen veel betalen voor snel internet dat velen niet echt nodig hebben.

Als je enkel en alleen wat surft en wat mailt, af en toe een filmpje kijkt, dan heb je eigenlijk veel minder nodig dan de operator je doet geloven.”

Thomas wil weten of hij ook maandelijks té veel betaalt. Een snelle test op www.bestetarief.be levert hem meteen een voorstel tot besparing van 420 euro op als hij een aantal switches maakt. Wat vooral opvalt is dat zijn internetabonnement veel sneller – en duurder – is dan wat hij nodig heeft op basis voor zijn gebruik.

Van Kristof Van der Stadt van het magazine Datanews komt hij te weten dat hij lang niet de enige is: veel Vlamingen hebben een veel zwaarder internetpakket dan nodig voor hun verbruik. “Als je enkel en alleen wat surft en wat mailt, af en toe een filmpje kijkt, dan heb je eigenlijk veel minder nodig dan de operator je doet geloven." 

HERSTELLINGEN VOOR EEN PRIKJE

Een kapotte fiets, een wafelijzer en een smartphone: Jan daagt Britt en Thomas uit om ze zo goedkoop mogelijk te herstellen.

  • Thomas test of een doorsnee handige man als hijzelf een schermpje van een smartphone kan vervangen aan de hand van instructiefilmpjes op het internet.
  • Britt zoekt hulp bij ervaren herstellers in een repaircafé – een plek waar mensen samenkomen om elkaar te helpen om zowat alles te repareren. Een groot succes, want het wafelijzer van 100 euro dat volgens de winkel niet meer te herstellen viel, kregen ze er voor 1 euro weer aan de praat. Een besparing van 99%.

ELEKTRISCHE FIETS: NA 1 JAAR PURE WINST VOOR BRITT

Wat kost een elektrische fiets? Rijdt het makkelijk? Kan je er ook fietsvergoeding voor krijgen voor woonwerkverkeer?

Britt test en rekent het uit.Elektrische fietsen winnen terrein: van de 436.000 fietsen die vorig jaar verkocht werden in België was 1 op 4 al elektrisch. Britt ontdekt dat er weliswaar fietsen in verschillende prijscategorieën zijn, maar dat geen enkele echt goedkoop is.

Meer en meer mensen gebruiken een elektrische fiets om naar hun werk te rijden, en Britt zoekt uit of ze dat ook kan doen. Is rijden met een elektrische fiets comfortabel, veilig en voordelig? Hoe snel kan ze de investering terugverdienen? Snel, zo blijkt na een lange rekensom: na 1 jaar is de investering terugverdiend, alles erna is dus pure winst.

Voor hetzelfde geld, elke woensdag om 20.40u op Eén.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos