Skip to Content
Het zomert op Eén: topsport, Switch, Dagelijkse zomerkost en een nieuwe zonnige talkshow

Het zomert op Eén: topsport, Switch, Dagelijkse zomerkost en een nieuwe zonnige talkshow

Ontdek de volledige zomerprogrammatie van Eén

De zon is in het land en binnenkort verwent Eén zijn kijkers dan ook met een heleboel gekende zomerse waarden en zonnige nieuwe programma's, naast natuurlijk topvoetbal en wielrennen. Na zijn geslaagde uitstap vorig jaar trekt Jeroen Meus nu naar Spanje voor heerlijke gerechten en een zuiderse sfeer in Dagelijkse zomerkost. Niet te missen zijn ook het bijzonder populaire De stoel en het nieuwe seizoen van Switch met quizmaster Adriaan Van den Hoof. In augustus trakteert Eén zijn kijkers dan weer op de gloednieuwe zomerse talkshow De zomer van... met Bruno Wyndaele, waarin hij elke dag een exclusieve gast uitnodigt op een zonnige buitenlocatie in Vlaanderen.

Daarnaast kunnen kijkers bij Eén terecht voor een heleboel topsport: naast het WK voetbal en de Ronde van Frankrijk kan de talkshow Vive le vélo met Karl Vannieuwkerke natuurlijk niet ontbreken. De nieuwe, Nederlandse dramareeks Voetbalmaffia dompelt de kijkers onder in de wereld van voetbal en matchfixing. Ook FC De Kampioenen staat deze zomer op post.

Een andere sportieve prestatie leverde reporter Wouter in zijn rubriek 'Dwars door Amerika' voor Iedereen beroemd. In juli zijn de beste momenten hiervan te zien in lange compilatie-afleveringen. Genieten van Vlaamse films kan ook deze zomer bij Eén met toppers als Koko Flanel en Terug naar morgen. Vlaamse fictie is er dan weer in de vorm van Professor T, waarvan kijkers het eerste en tweede seizoen deze zomer kunnen inhalen in aanloop naar het nieuwe seizoen komend najaar. Muziek is er met de specials Vlaanderen feest en Radio 2 Zomerhit.

Olivier Goris, netmanager Eén: 

 • "Het zomergevoel is helemaal terug in het land, en dus ook op Eén. Ook tijdens de zomermaanden willen we dichtbij onze kijkers blijven en inspelen op wat de Vlaming bezighoudt. Met topvoetbal, de Tour, Vlaamse fictie, en onze dagelijkse, zomerse programma's sluit ons aanbod de komende maanden perfect aan bij ieders zomergevoel. In augustus trekken we dat gevoel door met de nieuwe talkshow van Bruno Wyndaele. Na een heerlijke zomerdag samen genieten van een topmatch, inspiratie opdoen bij Dagelijkse zomerkost of op een zwoele zomeravond wegdromen bij Vive le vélo of de gesprekken van Bruno en zijn gast, laat het maar snel vakantie worden!"

Ontdek hieronder via 'lees meer' alles over de zomerprogrammatie van Eén.

Dagelijkse zomerkost

De zomer is in aantocht en dat betekent ook een nieuwe vakantieversie van Dagelijkse kost. Deze zomer pakt Jeroen voor Dagelijkse zomerkost zijn koffers richting Spanje waar hij vijf weken lang kookt voor de Vlaming op vakantie, de Spaanse buurman, en zichzelf natuurlijk. Van Benidorm aan de Costa Blanca over Archidona in Andalusië tot Palafrugell in Catalonië. Op het menu staan zomerse gerechten, van lunch tot dessert, van tapa tot diner. Op elke locatie zet Jeroen zijn mobiele keuken op. Al kokend ontmoet hij vakantiegangers en locals die natuurlijk ook mogen proeven van de gerechten en van de zuiderse sfeer. Hun verhalen en reiservaringen worden zo een van de vele ingrediënten van de nieuwe reeks Dagelijkse zomerkost

Voordat Jeroen met zijn crew naar de Spaanse zon reist, maakt hij nog een bijzondere stop in Vlaanderen. Hij gaat een weekje speelpleinen met de Vlaamse jeugd. Tijdens de eerste dagen van Dagelijkse zomerkost wordt er dus gekookt tussen en voor een hele hoop zalig spelende kinderen.

De stoel

Zet je schrap voor de zomerklassieker van de voorbije jaren, want De stoel is ook nu weer op de afspraak. Wie de geheime locatie ontdekt en als eerste in de stoel zit met het juiste voorwerp, wint een mooie reis.

Switch

Vanaf juli wordt er weer 'geswitcht' in een nieuw seizoen van de populaire quiz met Adriaan Van den Hoof. Ook nu spelen elke weekdag vijf kandidaten de quiz zonder punten. De app krijgt een bijzondere update: vanaf juni komt er een bijzondere WK-editie van de Switch game. Zo kunnen kijkers thuis die zelf Switch willen spelen, hun eigen personage creëren en zichzelf en hun vrienden uitdagen.

De zomer van...

Bruno Wyndaele nodigt in deze nieuwe, zonnige talkshow elke dag één exclusieve gast uit op een zomerse buitenlocatie in Vlaanderen. Hij neemt de tijd om met zijn gast te praten, om het leven te overdenken zoals iedereen dat op een mooie zomeravond wel eens doet. De zomer van... wordt een trip down memory lane: terug naar het gevoel dat iedereen had als kind, dat er geen eind kon komen aan die mooie zomer. Wat is het eerste dat Bruno's gasten zich herinneren van de ideale zomer? Welke muziek weerklinkt er en wat zijn ze aan het doen op zo'n heerlijk eeuwigdurende, warme avond?

Tegelijkertijd is de zomer ook een gelegenheid om even stil te staan bij het leven zelf en hoe het jaar tot nu toe geweest is. Waar staan de gasten en waar gaan ze naartoe? Op welke succes mogen ze drinken en welke nederlaag moeten ze verdrinken? Elke week trekt Bruno naar een andere plek in Vlaanderen die uitnodigt tot een goed gesprek. Dat kan een toeristische hotspot zijn of een verborgen parel. Een muziekgroep zorgt voor het ultieme zomergevoel. Met gasten als Bart Peeters, Jeroen Meus, Jani Kazaltzis, Tine Embrechts en Dina Tersago bevindt Bruno zich alvast in goed gezelschap.

Voetbalmaffia

Deze nieuwe, spannende dramareeks uit Nederland dompelt de kijkers onder in de wereld van voetbal en matchfixing. De reeks volgt probeert voetballer Johnny de Graaf, die na een blessure terug in de selectie van Bologna te raken. Maar tot zijn frustratie mag hij niet eens op de bank plaatsnemen, want een investeerder heeft heel andere plannen met hem. Bovendien heeft Johnny een veel groter probleem: een schuld bij een schimmige aannemer die voor niets terugdeinst om zijn geld terug te krijgen.

Professor T.

Wie de succesreeks Professor T gemist heeft, krijgt deze zomer de kans bij Eén om alle afleveringen in te halen. Ontdek de avonturen van de excentrieke professor T (Koen De Bouw) in de eerste twee seizoenen, in aanloop naar het nieuwe seizoen dat dit najaar te zien is. De seizoenen worden ook integraal aangeboden op VRT NU.

Iedereen beroemd: 'Dwars door Amerika'

Afgelopen jaar trok reporter Wouter met de fiets  'Dwars door Amerika' voor Iedereen beroemd. In juli worden vier extra lange afleveringen van zijn rubriek uitgezonden met de beste momenten en meest bijzondere ontmoetingen die hij mocht beleven tijdens zijn tocht doorheen de VS. Op de website van Eén zijn deze afleveringen in de week van 11 juni al te bekijken.

Vlaamse films

Tijdens de zwoele zomeravonden kunnen kijkers bij Eén terecht voor een hele hoop Vlaamse films. Geniet van klassiekers als Pauline & Paulette, Koko Flanel, Max, Windkracht 10 en De witte van Sichem, en ontdek nieuwe titels als Broer en Terug naar morgen. Op 16 augustus zendt Eén bovendien Marina met Matteo Simoni uit naar aanleiding van de 80ste verjaardag van Rocco Granata.

Sport: Vive le vélo

Natuurlijk kan Vive le vélo niet ontbreken in de sportzomer bij Eén. Vanaf dinsdag 17 juli poot Karl Vannieuwkerke zijn tafel twee weken lang neer op de mooiste plekjes van Frankrijk. Dit jaar nodigt Karl telkens drie gasten uit om de Touractualiteit te bespreken. Onder andere Eddy Planckaert, Jan Bakelants, Sven Nys en Bert De Backer reizen een stukje mee met de karavaan van Vive le vélo. Maarten Vangramberen ontvangt opnieuw elke avond de renner van de dag aan zijn tafel, en Sammy Neyrinck brengt dagelijks een reportage uit de buik van het peloton.

Meer informatie over de sportprogrammatie bij Eén is hier te vinden.

Vlaanderen feest

Op 11 juli viert Eén de Vlaamse feestdag met de muziekshow Vlaanderen feest, live vanop de Grote Markt in Antwerpen. Peter Van de Veire presenteert het live-gebeuren en tal van Vlaamse artiesten zingen uitsluitend Nederlandstalige muziek. Dit jaar wordt de show uitzonderlijk om 18.00 uur uitgezonden en is het zo de perfecte opwarming voor de halve finale van het WK voetbal.

Radio 2 zomerhit

Op zondagavond 12 augustus kunnen de kijkers genieten van Radio 2 zomerhit op Eén. Bart Peeters presenteert deze spannende muziekshow vanuit Blankenberge, waar tien genomineerde artiesten meedingen naar de award voor de Zomerhit van 2018. Die avond komen we te weten wie de opvolger van Skwon meiske van Niels & Wiels wordt. Tijdens de muziekshow worden ook de drie Radio 2 Muziektrofeeën uitgereikt voor doorbraak, groep en solo artiest.

 

 • Compilatie 'Dwars door Amerika' in Iedereen beroemd: op maandag 9, donderdag 12, vrijdag 13 en zaterdag 14 juli om 19.35 uur op Eén;
 • FC De Kampioenen: vanaf 9 juli van maandag tot en met vrijdag rond 20.05 uur;
 • Vlaanderen feest: op woensdag 11 juli om 18.00 uur;
 • Dagelijkse zomerkost: vanaf 16 juli van maandag tot en met vrijdag om 19.40 uur;
 • De stoel: vanaf 16 juli van maandag tot en met vrijdag rond 20.00 uur;
 • Switch: vanaf 16 juli van maandag tot en met vrijdag rond 20.40 uur;
 • Professor T (seizoen 1 en 2): vanaf 16 juli van maandag tot en met donderdag rond 22.30 uur;
 • Vive le vélo: vanaf 17 juli dagelijks om 21.25 uur;
 • Voetbalmaffia: van 30 juli van maandag tot en met donderdag rond 21.10 uur;
 • Radio 2 Zomerhit: op zondag 12 augustus om 20.25 uur;
 • De zomer van...: vanaf 13 augustus van maandag tot en met donderdag om 21.20 uur.
Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos