Skip to Content
Het sneeuwt bijzondere programma's op Eén

Het sneeuwt bijzondere programma's op Eén

Ontdek de buitengewone eindejaarsprogramma's bij Eén

De feestdagen komen er weer aan en ook Eén probeert de Vlaming warm te houden. Tijdens deze gezellige eindejaarsperiode worden de Eén-kijkers verwend met jaarlijkse klassiekers, gezellige fictie en een streepje muziek. En natuurlijk is ook De warmste week te zien op Eén, met als afsluiter De warmste show op kerstavond. Karl Vannieuwkerke blikt tijdens deze liveshow live vanuit Wachtebeke terug op grote en kleine, spectaculaire en heel persoonlijke acties voor de bijna 2000 geregistreerde vzw's.

Op het kerstmenu van Eén staat dit jaar ook vaste waarde Jeroen Meus, die heerlijke Dagelijkse winterkost op tafel tovert. Sven de Leijer brengt zijn eigenzinnig jaaroverzicht met de nodige portie warmte en gezelligheid in Vrede op aarde. In de kerstspecial van Eigen kweek pakken we samen met de sympathieke familie Welvaert uit Wijtschate op kerstavond de pakjes uit. Op kerst proberen De drie wijzen de kandidaten van Kobe Ilsen te slim af te zijn, en later die avond wordt het lachen geblazen met de zaalshow Bedankt voor alles van Philippe Geubels. 

Ook de jaarlijkse klassiekers staan weer op het programma. In Het jaaroverzicht wordt er teruggeblikt op alle belangrijke gebeurtenissen van het afgelopen jaar. 2018 was ook een jaar vol hoogtepunten in de Belgische sportwereld en die worden niet vergeten in Sportjaar 2018: Blinkende Belgen en Bronzen Belgen.

Voor de champagneflessen om klokslag 12 uur ontkurkt worden, kan de hele familie samen genieten van de film Night at the museum: battle of the Smithsonian. Op oudejaarsavond wordt er in Antwerpen samen met Saartje Vandendriessche afgeteld naar 2019 met spetterend vuurwerk om middernacht. Kijkers die nog niet moe zijn na al dat feestgedruis, kunnen de hele nacht smullen van Loslopend wild & gevogelte.

De feestdagen zijn niet compleet zonder een streepje muziek. André Rieu neemt zijn orkest mee naar zijn romantisch middeleeuws kasteeltje op kerstavond. Op kerstdag kan de kijker naar goede gewoonte genieten van het jaarlijkse kerstconcert in het paleis. Het nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker luidt 2019 feestelijk in.

Ontdek meer over de kerstprogrammatie van Eén via 'lees meer' hieronder.

Al genieten voor de vakantie

Dagelijkse winterkost (vanaf 17 december tot 6 januari om 18.15 uur)

Jeroen Meus kookt vanaf 17 december een week lang ‘het nationale kerstmenu van 2018’. De vaste stek van Jeroen in Leuven wordt in een kerstkleedje gestoken. Hier kookt hij voor de kijkers elke dag echte winterkost.

Tijdens de kerstvakantie

Vrede op aarde (zondag om 22.10 uur, maandag tot en met donderdag om 21.30 uur)

Sven de Leijer heeft in 2018 iets te veel televisie gekeken en brengt de hele vakantie lang zijn eigen versie van het jaaroverzicht. Elke dag laat hij een drietal bekende Vlamingen neerploffen in zijn zetel om terug te blikken op het afgelopen jaar. Samen met een zorgvuldig samengestelde vakjury beslist hij wie dit jaar de Vrede op aarde-award verdient.

Het jaaroverzicht (donderdag 27/12 om 20.30 uur op Eén – vrijdag 28/12 om 20.05 uur op Canvas)

Terugkijken op 2018 doet Eén met de mensen die dit jaar deel uitmaakten van het nieuws. 2018 was een bewogen jaar. Op sportvlak ging het België voor de wind. De verkiezingen, zowel in België als op het internationale toneel, zorgden voor onverwachte toenaderingen. Kinderen trokken de volwassenen aan de mouw over de lucht en het klimaat. Zelfs veiligheidshesjes kregen dit jaar een zweem van protest. Is 2018 een voorbode van 2019?

Sportjaar 2018: blinkende Belgen en bronzen Belgen (26/12 en 02/01 om 20.30 uur)

2018 was een onvergetelijk jaar voor de Belgische sport. Alle hoogtepunten worden in twee specials gegoten: Sportjaar 2018: blinkende Belgen en Sportjaar 2018: bronzen Belgen. In de eerste uitzending wordt een overzicht gegeven van alle Belgische topprestaties, zowel individueel als op ploegniveau. Sportjaar 2018: bronzen Belgen blikt met Thibault Courtois, Eden Hazard en Vincent Kompany terug op het wereldkampioenschap in Rusland. Een bijzonder hoogtepunt van het afgelopen sportjaar was namelijk het fantastische wereldkampioenschap van de Rode Duivels in Rusland, met de nu al legendarische match tegen Brazilië, de prachtige bronzen medaille en de glorieuze thuiskomst op de markt van Brussel. Geniet mee van de Belgische topprestaties van afgelopen sportjaar 

Zie mij graag: Team Kerstmis (27/12 om 22.25 uur)

Deze speciale aflevering van Zie mij graag speelt zich af voor seizoen 1. Al tien jaar lang gaat de vriendenkring uit Zie mij graag op kerstweekend in de Ardennen. Deze keer loopt het echter iets anders… Ben (Stan Van Samang) is de week ervoor betrapt op overspel met juf Esmee. Anna (Alejandra Theus) is vastbesloten: ze wil scheiden, maar zij en Ben hebben besloten het slechte nieuws pas na de vakantie aan de kinderen en vrienden te vertellen. Om de kinderen een laatste kerst als gelukkig gezin te bezorgen, moeten ze de schijn hooghouden.

It’s Christmas (23/12 om 23.10 uur)

It's Christmas brengt een kerstconcert vanuit de Royal Albert Hall in Londen. Artiesten als The Vamps, Mel C en Tom Chaplin brengen een medley van kerstklassiekers en verrassende covers. Samen zorgen ze voor een memorabele en niet zo stille nacht. 

Op kerstavond

De warmste show (om 16.30 uur)

Vlaanderen laat zich van 18 tot 24 december weer van haar warmste kant zien tijdens De warmste week. Eva De Roo, Michèle Cuvelier en Otto-Jan Ham, drie presentatoren van Studio Brussel, hebben een week lang duizenden verzoekplaatjes gedraaid voor het goede doel. Op kerstavond zet Karl Vannieuwkerke de kers(t) op de taart van De warmste week met De warmste show. Hij blikt live vanuit Wachtebeke terug op grote en kleine, spectaculaire en heel persoonlijke acties voor de bijna 2000 geregistreerde vzw's. Bekende en minder bekende actievoerders komen vertellen hoe zij De warmste week beleefd hebben.

Eigen kweek – kerstspecial (om 21.30 uur)

Geen Kerstmis zonder de familie Welvaert. De rust lijkt weergekeerd in Wijtschate, alhoewel… Frank en Julita zijn hoogzwanger, maar juist nu is hun huis afgebrand en moeten ze noodgedwongen terug intrekken bij Jos en Ria. Lucien is weer op vrije voeten en zijn plan voorspelt niet veel goeds.

André Rieu: Home for Christmas (om 23.15 uur)

De Nederlandse violist en orkestleider André Rieu brengt de kerstsfeer tot leven in zijn romantisch middeleeuws kasteel in Maastricht. Samen met het Johann Strauss Orkest brengt hij talloze kerstklassiekers.

Op kerstdag

De 3 wijzen kerstspecial (om 20.45 uur)

Kobe Ilsen heeft in deze kerstspecial weer enkele bijzondere panelleden te gast, die proberen de kandidaten om de tuin te leiden met enkele opmerkelijke (kerst)verhalen. Dina Tersago, Raf Jansen en Liesa Naert vertellen over een kerstlied met een allesbehalve vredevolle titel, over mirakels met Mariabeelden en een kinderkoor met wel heel rare kerstliedjes. De kandidaten Seba en Lynn spelen elk voor een door hen gekozen goed doel, ter voordele van De warmste week.

Bedankt voor alles - Zaalshow Philippe Geubels (om 22.15 uur) 

Al meer dan 10 jaar staat Philippe Geubels op de planken. Het ging hard voor de stand-up comedian. Met televisiewerk in binnen- en buitenland zat zijn agenda overvol. Nu maakt hij opnieuw tijd voor zijn fans en wil hij hen bedanken met een nieuwe voorstelling: Bedankt voor alles. Geen compilatie van de laatste tien jaar, maar met volledig nieuw materiaal. Met zijn droge humor, zorgt hij voor de humoristische noot op deze feestdag. 

Op oudejaarsavond

Night at the museum: battle of the Smithsonian (om 21.25 uur) 

Eén brengt de humoristische actiefilm Night at the museum 2, waar niets is zoals het lijkt. Door de magische kracht van een historische tablet komen ’s nachts de museumstukken van het Natuurhistorisch Museum tot leven. Door een modernisering worden alle museumstukken van de eerste film verplaatst naar het Smithsonian-museum en ex-nachtwaker Larry Daley gaat zijn nachtelijke vrienden achterna. Het zijn echter niet enkel vriendelijke stukken die ’s nachts tot leven komen…

Live vuurwerk (om 23.45 uur)

Samen met Saartje Vandendriessche telt Vlaanderen af naar 2019. Kijkers mogen zich verheugen op een spectaculaire vuurwerkshow vanop de Antwerpse kaaien.

Nacht van loslopend wild & gevogelte (om 00.55 uur)

Het jaar kan niet beter ingezet worden dan met de nodige portie humor. Daarom brengt Eén op Oudejaarsavond Loslopend wild & gevogelte met een heleboel humoristische sketches over de dagelijkse heksentoeren die zowel vrouwen als mannen soms moeten uithalen om gewoon maar het einde van de dag te halen.

Nieuwjaarsdag

Nieuwjaarsconcert 2019 (om 11.15 uur)

Een nieuw jaar is niet officieel ingeluid zonder het klassieke nieuwjaarsconcert. De Wiener Philharmoniker brengt de mooiste werken van Johann Strauss en zijn tijdgenoten vanuit de gouden zaal van het Musikverein in Wenen.

Sporza: veldrijden (om 14.15 uur)

Ook de sportliefhebbers worden dit jaar niet vergeten. Op nieuwjaarsdag brengt Sporza op Eén een live verslag van de Grote Prijs Sven Nys in Baal. De commentaar wordt verzorgd door Michel Wuyts en Paul Herygers.

Eigen kweek (om 20.30 uur)

Het langverwachte derde seizoen van Eigen kweek gaat op 1 januari terug van start. Chantal beseft dat de familie Welvaert wiet kweekte en probeert dit te bewijzen. En dat zijn lang niet de enige problemen voor de sympathieke aardappeltelers…

Klem (om 22.15 uur) 

In zijn eerste kortfilm Klem brengt Ish Aït Hamou het verhaal van zijn derde roman ‘Als je iemand verliest die je niet kan verliezen’. In het warme Klem ontmoeten de voormalige chirurge Els en Palestijnse vluchteling Sulayman elkaar toevallig op de trein. Tijdens die treinrit voeren ze een warm gesprek over hun verleden en de trauma’s die ze meedragen. Niets doet vermoeden hoe groot de impact van hun gesprek zal zijn: het zet hun levens op een nieuw spoor. Veerle Dobbelaere en Nasrdin Dchar vertolken de hoofdrollen. 

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos