Skip to Content
Het populaire De noodcentrale krijgt nu ook internationale versies in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië en Australië

Het populaire De noodcentrale krijgt nu ook internationale versies in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië en Australië

Ook Buurman, wat doet u nu?, Manneken Pis, en Switch scoren in het buitenland

Eén heeft bijzonder nieuws: het succes van De noodcentrale breidt zich internationaal uit. Het format, dat calltakers van de noodcentrales van 100/112 en 101 volgde, werd verkocht aan het buitenland. Verschillende landen starten binnenkort al met een eigen versie van deze reeks rond de calltakers. De reeks kreeg in Vlaanderen veel positieve reacties en kon rekenen op gemiddeld 969.747 kijkers (live +7, 4+) voor de twee seizoenen.

Van Wallonië tot Australië

In Frankrijk start Allo les secours op 17 januari op de zender C8, in Duitsland begint Die Notrufzentrale op 30 januari op Vox, en in Nederland is hun eigen versie van De noodcentrale vanaf 1 februari te zien op NPO1. In eigen land was er al een remake van de reeks met calltakers uit Wallonië: Appel d'urgence. Hier start eind februari op RTL-TVI een tweede seizoen van, gemaakt door productiehuis De chinezen, dat ook het originele format bedacht en maakte.

De reeks reist zelfs nog verder: ook Australië en Italië werken aan een eigen versie van De noodcentrale. En ook voor de Vlaamse kijkers is er goed nieuws: dit najaar zendt Eén het nieuwe, derde seizoen van de originele reeks uit. Daarin zijn we te gast bij de noodcentrales in Gent, Brussel en Hasselt.

Nog meer internationale successen

Ook van de Eén-reeks Manneken pis, van productiehuis De chinezen, is momenteel een Spaande remake Cases d'algú te zien op TV3. Daarin worden toeristen in Catalonië geïnterviewd over hun eigen land, en volgt de reeks hen nadien naar hun thuisstad.

Daarnaast scoort het Vlaamse Buurman, wat doet u nu? momenteel in Nederland. In dit Eén-programma, gemaakt door De Mensen, gaat Cath Luyten enkele dagen op visite bij bekende Nederlanders en leert ze hen beter kennen. Op RTL-4 genoten de Nederlandse kijkers vorige week van de eerste twee afleveringen met René van der Gijp en Hans Klok met 931.000 en 763.000 kijkers (live +0).

Tot slot krijgt Switch, de zomerquiz van Eén, een Nederlandse versie. Vanaf 29 januari is ‘de quiz zonder punten’ dagelijks te zien bij omroep BNNVARA op NPO3. Klaas van der Eerden wordt de Adriaan Van den Hoof van dienst. Productiehuis Panenka zorgt hiermee voor een primeur, want het is de eerste keer ooit dat een Vlaamse tv-quiz met onbekende kandidaten verkocht wordt in het buitenland.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos