Skip to Content
Het nieuwe seizoen van Thuis start in het ziekenhuis

Het nieuwe seizoen van Thuis start in het ziekenhuis

Het 24ste seizoen van Thuis begon vanavond met opnieuw een razend spannende aflevering. Verschillende personages belandden in het ziekenhuis. Leo's toestand is kritiek: na de duw van Stan bleef hij achter met een zwaar hersentrauma. Waldek slaagde erin Mayra en Zoë te bevrijden uit het brandende autowrak, maar blijft met walging en teleurstelling achter nu hij weet dat Zoë niet zijn biologische dochter is. De kijker kwam dus eindelijk te weten wie overleeft, maar vernam ook dat er een nieuw slachtoffer is, de kleine Britney.

Enkele wendingen op een rijtje

Waldek, Mayra en Zoë

Waldek, Mayra en Zoë bleven met hun drieën achter in een brandende auto nadat Mayra en Waldek frontaal tegen elkaar waren gebotst. Bovendien vertelde Mayra eindelijk de waarheid over Zoë: ze is niet hun biologische dochter. De zwaar geschrokken Waldek bleef een tijdje bewegingsloos in de auto zitten, maar schoot dan toch in actie en redde als eerste de kleine Zoë. Ondanks de twijfel op zijn gezicht, keerde hij terug naar het wrak om ook Mayra te bevrijden. In het ziekenhuis kreeg Waldek  te horen dat Zoë oké was, net als Mayra. Maar tussen het koppel zit er duidelijk iets mis. Voor Waldek breken er angstige tijden aan nu hij op de hoogte is van Mayra’s leugens over Zoë.

Leo na de stoot van Stan

De spanningen tussen Stan en Leo bereikten een tragisch hoogtepunt wanneer Leo na een duw van Stan neerviel op de grond. Stan sloeg in paniek op de vlucht met zijn brommer. Marianne en Tom vonden Leo op de vloer met een plas bloed onder zijn hoofd. In het ziekenhuis was de diagnose van de dokters hard: Leo heeft een hersentrauma opgelopen, wat gezien zijn leeftijd bijzonder gevaarlijk is. En erger: er is een zwelling vastgesteld in zijn hersenen waardoor hij onder het mes moet om ernstige hersenschade te vermijden.

Marianne kan haar bezorgdheid niet verbergen. De onduidelijkheid over wat er is gebeurd met Leo, vreet aan haar. Intussen probeerde Tom contact op te nemen met Stan, maar die is niet bereikbaar sinds hij Leo voor dood achterliet.

Britney gewond na de Peter-Kobe-kus

De kijker zag hoe Peter en Kobe een ontspannende namiddag beleefden aan de visvijver. Wanneer Peter na wat stoelgeschommel achterover viel, stonden de twee makkers plots oog in oog met een onverwachte kus tot gevolg. Wat blijkt? Peter liet de kus niet gebeuren en vroeg aan Kobe waar dat vandaan kwam. Kobe schrok van zichzelf, maar nog voor hij er dieper op in kon gaan, hoorden ze een luide gil vanuit het struikgewas komen. Peter en Kobe vonden Britney gewond op de grond. Britney zag immers alles gebeuren vanuit de struiken en filmde het hele gebeuren met haar tablet.

In het ziekenhuis vernamen Nancy en pluspapa Dieter dat ze buiten levensgevaar verkeerde. Ze houdt breuken en kneuzingen over aan het mysterieuze ongeval. Uit verklaringen van Dieters politiecollega's blijkt dat Britney is aangereden door iemand op een brommer die vluchtmisdrijf pleegde.

Intussen bleef Kobe verward achter aan de vijver. Wat betekent de kus voor de vriendschap tussen hem en Peter? Kan alles hetzelfde blijven? En wat als de kusvideo op de tablet van Britney ontdekt wordt? Het beloven rumoerige tijden te worden op de Withoeve.

Het nieuwe seizoen van Thuis, van maandag tot vrijdag om 20.10 uur op Eén en VRT NU.

 

 

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos