Het najaar van 2017 bij Eén: ontdek de nieuwe programma's van Eén

Het najaar van 2017 bij Eén: ontdek de nieuwe programma's van Eén

Eén knalt het najaar in met een heleboel verrassende nieuwe titels en nieuwe seizoenen van gesmaakte programma's. Zo is er straffe fictie met de psychologische thrillerreeks Tabula rasa en de romantische, Vlaamse fictiereeks Tytgat Chocolat.

Daarnaast brengt Eén daverende show met Steracteur sterartiest en een zoektocht naar nieuw comedytalent met Voor de leeuwen. In De helden van Arnout treedt Arnout Hauben in de voetsporen van avontuurlijke Belgen, en in de achtdelige docureeks Bargoens volgt Eén intrigerende figuren die vechten voor aanvaarding. Kijkers kunnen zich ook verheugen op nieuwe seizoenen van erg gesmaakte reeksen als Spoed 24/7, Voor hetzelfde geld en Twee tot de zesde macht

Ontdek hieronder alles over het najaar van Eén.

Spannende en hartverwarmende topfictie

Dit najaar brengt Eén enkele straffe fictiereeksen van eigen bodem met Tabula rasa en Tytgat Chocolat. In die laatste reizen enkele inpakkers uit de chocoladefabriek Tytgat Chocolat hun uitgewezen collega achterna om haar terug te halen. In de nieuwe psychologische thrillerreeks Tabula rasa is Mie D’Haeze, een jonge vrouw met geheugenverlies, de enige sleutel in een mysterieuze verdwijningszaak. In de internationaal scorende reeks Salamander worden de kluizen van een groepje machthebbers gekraakt. Wanneer politie-inspecteur Paul Gerardi de zaak onderzoekt, staat zijn leven op het spel… In Flikken Rotterdam kunnen we de lotgevallen van het Rotterdamse rechercheteam en de officier van justitie volgen. De topreeks Van vlees en bloed is weer te zien op Eén. En Thuis is er natuurlijk ook weer.

NIEUW - Tabula rasa

Meeslepende, psychologische thriller met Veerle Baetens

In de nieuwe psychologische thriller Tabula rasa is Mie D’Haeze, een jonge vrouw die kampt met geheugenverlies, de enige sleutel in de mysterieuze verdwijningszaak van Thomas De Geest. Om De Geest terug te vinden, moet Mie haar weg zoeken in het raadselachtige doolhof van haar hoofd, en de puzzelstukken proberen te leggen van wat er precies gebeurd is. Hoe meer Mie zich herinnert, hoe meer ze iedereen rondom zich begint te wantrouwen… maar vooral zichzelf. Zijn de herinneringen echt of is het haar verbeelding die de gaten in haar geheugen probeert te vullen?

Showrunner Malin-Sarah Gozin ontwikkelde het idee voor de reeks samen met Veerle Baetens. Christophe Dirickx vervoegde het schrijfteam. De regie is in handen van Jonas Govaerts en Kaat Beels. Deze topreeks met internationale allures kan rekenen op een sterrencast met onder andere Stijn Van Opstal, Natali Broods, Peter Van den Begin, Gene Bervoets, Jeroen Perceval en Hilde Van Mieghem. Tabula rasa nodigt de kijkers vanaf de eerste seconde uit om samen met Mie het mysterie van haar verleden te ontwarren. Bloedstollend en vernieuwend - een niet te missen reeks.

 • Tabula rasa: later dit najaar op Eén.

NIEUW - Tytgat Chocolat

Laat je helemaal inpakken door Tytgat Chocolat

Vanaf september kunnen Eén-kijkers zeven weken lang genieten van de hartverwarmende nieuwe fictiereeks Tytgat Chocolat. De reeks is niet alleen een romcom, maar ook een roadmovie. Jasper Vloemans werkt als inpakker bij het chocoladebedrijf Tytgat Chocolat en wordt verliefd op zijn collega Tina, een meisje van Kosovaarse afkomst. Wanneer Tina plots uitgewezen wordt naar haar land van herkomst, blijft Jasper met een gebroken hart achter. Achter de rug van hun familie en de directie van Tytgat Chocolat reizen haar vrienden haar achterna, aangevoerd door de dolverliefde Jasper.

De hoofdrollen in Tytgat Chocolat worden vertolkt door Jelle Palmaerts, Jan Goris, Jason Van Laere, Gert Wellens en Peter Janssens van Theater STAP, een theatergezelschap dat werkt met een vast ensemble van professionele acteurs met een verstandelijke beperking. Daarnaast spelen Wim Opbrouck, Frank Focketyn, Marc Van Eeghem, Els Dottermans, Mira Bryssinck, Mieke De Groote, Jan Decleir en Flor Decleir mee. Deze unieke reeks werd geschreven en geregisseerd door Filip Lenaerts en Marc Bryssinck, artistiek directeur van Theater STAP.

 • Tytgat Chocolat: vanaf 10 september elke zondag om 21.20 uur op Eén.

SPECIAL - Tytgat Chocolat: the making of

Een unieke documentaire over de vijf hoofdrolspelers

Deze documentaire schetst een eerlijk en ontroerend portret van de vijf hoofdrolspelers tijdens de opnames van Tytgat Chocolat: Jelle Palmaerts, Jan Goris, Jason Van Laere, Gert Wellens en Peter Janssens van Theater STAP, een theatergezelschap dat werkt met acteurs met een verstandelijke beperking. Hoe beleven ze de opnames? Hoe gaan ze om met het drukke draaischema? Maar de docu gaat ook breder en toont de aparte blik die zij hebben op de wereld: hoe kijken ze naar het leven, en welke droom willen ze hierna realiseren?

Deze special vertelt hun verhaal, over het buitengewone televisieavontuur dat ze met elkaar beleven en hoe ze in het leven staan. De documentaire werd gemaakt door Sander Brants en Marielle Dazler en gerealiseerd met de steun van Gelijke Kansen Vlaanderen.

 • Tytgat Chocolat: the making of: op maandag 23 oktober om 21.30 uur op Eén.

TOPFICTIE VAN EIGEN BODEM - Salamander

Herneming van de prestigieuze, spannende fictiereeks met Filip Peeters in de hoofdrol

In aanloop naar Salamander 2 brengt Eén dit najaar het eerste seizoen van Salamander weer op het scherm. Deze topreeks scoorde niet enkel in Vlaanderen, maar had ook een enorm internationaal succes: het eerste seizoen was in meer dan 30 landen te zien, werd als eerste Vlaamse reeks gekocht door Netflix, en krijgt nu ook een pilot remake in Amerika door de grote studio ABC. In deze spannende fictiereeks worden de kluizen gekraakt van een strategisch gekozen groepje machtshebbers van het land. De hooggeplaatste gedupeerden zwijgen hierover om de vrede te bewaren, maar vooral om hun belangen te bewaken. Maar dat is buiten Paul Gerardi (Filip Peeters) gerekend, een politie-inspecteur die het misdrijf toevallig op het spoor komt en er meteen zijn tanden in zet.

In wiens opdracht werkten de daders, die geen enkel spoor nalieten? Wie heeft er belang bij om deze hooggeplaatsten in diskrediet te brengen en zo de staat te ontwrichten? Paul Gerardi wil de zaak verder onderzoeken, maar verliest zo zijn job, en zelfs zijn leven staat op het spel. Naast Filip Peeters zijn rollen weggelegd voor onder andere Leah Thys, Wim Opbrouck, Koen De Bouw, An Miller, Tine Reymer, Lucas Van den Eynde, Mike Verdrengh. Deze reeks wordt uitgezonden met audiodescriptie.

 • Salamander: later dit najaar op Eén.

NIEUW - Flikken Rotterdam

Het stevigere broertje van Flikken Maastricht; een politieserie die kijkt als een thriller

Na de succesreeksen Flikken en Flikken Rotterdam kan je vanaf 26 september op Eén ook de zaken van het Rotterdamse rechercheteam en de officier van justitie in het gloednieuwe Flikken Rotterdam volgen. De beproefde formule van Flikken zorgt ook in Flikken Rotterdam voor een spannende mix van whodunits en de verwikkelingen in de persoonlijke levens van het rechercheteam.

In deze reeks maken we kennis met een nieuw team in een nieuwe stad.  Flikken Rotterdam draait om de vier Rotterdamse rechercheurs Stan (Cees Geel), Dries (Mark van Eeuwen), Lieve (Maryam Houssini) en Esther (Maartje van de Wetering) en de nieuwe officier van justitie Hein Berg (Huub Stapel). Dit doortastende rechercheteam zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt in de havenstad. Maar ze krijgen te maken met een mol in hun midden…

 • Flikken Rotterdam: vanaf 26 september elke dinsdag om 21.20 uur op Eén.

TOPFICTIE VAN EIGEN BODEM - Van vlees en bloed

De bospoeper terug te zien op Eén

De legendarische quotes “De emmer der vernederingen zit vol” en “We zitten met nen bospoeper in de familie” klinken iedereen nog bekend in de oren. Fictiefans kunnen dan ook hun hart ophalen: dit najaar zendt Eén Van vlees en bloed opnieuw uit. Deze topreeks won verschillende prijzen, waaronder de HA! Van Humo voor “Beste Belgische programma” en de prijs voor “Beste miniserie ter wereld” op het prestigieuze televisiefestival van Monte Carlo.

Van vlees en bloed draait rond de familie Vangenechten, een geslacht van beenhouwers en middenstanders in hart en nieren. Beenhouwerij Vangenechten draait goed, maar alles verandert wanneer de verloren zoon Rudy plots weer voor de deur staat… De reeks kent een fantastische cast met onder andere Lucas Van den Eynde, Sien Eggers, Reinhilde Decleir, Tom Van Dyck en Tom Dewispelaere.

 • Van vlees en bloed: later dit najaar op Eén.

NIEUWE SEIZOENEN - Internationale fictie op Eén

Op weekdagen kan je op Eén genieten van de beste internationale fictie. Van maandag tot en met donderdag zendt Eén het tweede seizoen van de detectivereeks Secrets & lies uit, met onder andere Juliette Lewis. Ook het tweede seizoen van de politieke dramareeks Madame secretary en van de dramaserie The last ship staan op het programma, net als het tweede seizoen van de politiereeks Major crimes.

Op vrijdagavond brengt Eén onder andere de nieuwe detectivereeks Maigret, met Rowan Atkinson als Commissaire Maigret. Daarna wordt het 19e seizoen van de crimi Midsomer murders vervolgd, en brengt Eén het 2e seizoen van het kostuumdrama Versailles.

 • Secrets & lies: vanaf 4 september van maandag tot en met donderdag rond 23.20 uur op Eén.
 • Madame secretary: vanaf 20 september van maandag tot en met donderdag rond 23.20 uur op Eén.
 • The last ship: later dit najaar op Eén.
 • Major crimes: later dit najaar op Eén.
 • Maigret: vanaf 1 september elke vrijdag rond 20.35 uur op Eén.
 • Midsomer murders: vanaf 15 september elke vrijdag rond 20.35 uur op Eén.
 • Versailles: vanaf 1 september elke vrijdag rond 22.10 uur op Eén.

FILMS - Zaterdagavonden bij Eén

Elke zaterdagavond worden de kijkers verwend met een topfilm. Eén start de eerste twee zaterdagen van september met films van eigen bodem: Terug naar morgen en Black.

Op 2 september is Terug naar morgen te zien, met onder andere Koen De Graeve en Matteo Simoni. Een briljante professor ontdekt een manier om e-mails naar het verleden te sturen. Via deze berichten probeert hij het auto-ongeval van zijn geliefde te voorkomen. Maar het verleden wijzigen, heeft grote gevolgen voor zijn toekomst…

Op 9 september zendt Eén Black uit van Adil El Arbi en Bilall Fallah, met Martha Canga Antonio en Aboubakr Bensaihi. De vijftienjarige Mavela is lid van de belangrijke Brusselse straatbende Black Bronckx. Wanneer ze verliefd wordt op de Marokkaanse Marwan, een jongen uit de rivaliserende  bende 1080, moet ze een keuze maken die dramatische gevolgen heeft.

 

Intrigerende verhalen en aangrijpende reportages

Eén brengt aangrijpende reportages met sterke en persoonlijke verhalen. De docureeks Het gezin geeft ons een inkijk in het leven van enkele Vlaamse gezinnen die op een belangrijk punt in hun leven staan. In Bargoens volgt Eén enkele intrigerende personages die een ding gemeen hebben: ze vechten allemaal voor erkenning en tegen vooroordelen. In Die huis trekt Eric Goens naar Zuid-Afrika om een unieke blik in het leven en de ziel te krijgen van zijn gasten. Het succesvolle Spoed 24/7 is terug met een nieuw seizoen om de kijker een blik te gunnen op de spoeddienst van het UZ Leuven. Cath Luyten trekt in een nieuw seizoen van Buurman, wat doet u nu? naar onze noorderburen net over de grens. En er is ook de documentaire Diana over de prinses van Wales, naar aanleiding van de twintigste verjaardag van haar overlijden.

NIEUW - Bargoens

Vechten voor je leven en voor begrip

Alain vecht voor zijn poolbasis. Peter moet leven met vreselijke clusterhoofdpijn. Stijn en Sven zitten een zware straf uit in de gevangenis. Een greep uit de fascinerende mix van hoofdpersonages uit de nieuwe docureeks Bargoens. Intrigerende figuren met een uniek verhaal. Uit totaal verschillende werelden bovendien, maar tegelijk delen ze een gemeenschappelijke inzet: ze vechten. Tegen vooroordelen, tegen zichzelf, tegen een ogenschijnlijk onoverwinnelijke vijand. Ze spreken een taal die niemand begrijpt, of wil begrijpen, maar bovenal zijn ze vast van plan om vooral niet op te geven. 

Bargoens is een achtdelige docuserie, een rollercoaster aan levensverhalen die je van de eerste tot de laatste seconde naar de keel grijpen.

 • Bargoens: vanaf 29 augustus elke dinsdag om 20.35 uur op Eén.

NIEUW - Het gezin

Een unieke blik in het leven van Vlaams gezinnen in een bijzondere periode

Voor de docureeks Het gezin laten acht Vlaamse gezinnen ons meekijken in hun leven en huis. Het zijn stuk voor stuk gewone families, maar voor elk van hen breekt er een bijzondere periode aan. Zo strijden Danielle en haar puberdochter Noémi samen vol overgave en met humor tegen Noémi’s ongeneeslijke longziekte. Sanne en Tom kijken na een lang traject van vruchtbaarheidsbehandelingen reikhalzend uit naar de geboorte van hun tweeling. En Jef, een 94-jarige ex-koloniale arts, doet er met de steun van zijn jonge dochters alles aan om alleen te kunnen blijven wonen.

Een speciaal ontwikkeld camerasysteem in hun woning en auto legde maandenlang de kleine en grote momenten vast, zonder dat hun dagelijkse leven erdoor beïnvloed werd. Het gezin zit op die manier vol met ontroerende en authentieke beelden, soms absurd en grappig, maar altijd oprecht en respectvol.

 • Het gezin: later dit najaar op Eén.

NIEUW - Die huis

Eerlijk en zonder maskers

Ergens in Zuid-Afrika ontvangt rasinterviewer Eric Goens opnieuw een interessante landgenoot. Het bekende comfort van Het huis is weg, en Eric en zijn gasten gaan dit keer nog een stap verder. Ze verblijven op een nieuwe plek, betoverend en paradijselijk mooi, maar opnieuw het grote onbekende, zonder reddingsboeien, en nog veel verder weg van de bewoonde wereld.

Zo wordt Die huis voor de gast meer dan ooit een confrontatie met zichzelf, soms keihard of verbijsterend, soms ontroerend of verhelderend. Maar altijd één op één, eerlijk, zonder maskers en zonder omwegen. Kris Peeters, Sabine Hagedoren, Steven Van Herreweghe, Nafi Thiam,.. In Die huis leer je hen kennen zoals ze zich nooit eerder hebben laten kennen.

 • Die huis: later dit najaar op Eén.

NIEUW SEIZOEN - Spoed 24/7

Duik terug mee in de wereld van de grootste spoedgevallendienst van ons land

Na twee succesvolle reeksen draaien de 60 vaste camera’s van Spoed 24/7 opnieuw op volle toeren in de spoedgevallendienst van het UZ Leuven. Zes weken lang, zeven dagen op zeven, 24 uur op 24 uur volgen ze de verhalen van dokters, verpleegkundigen, patiënten, hun familie en vrienden.

Vanop de eerste rij maak je zo mee wat er zich afspeelt in de behandelkamers, de shockrooms en de operatiezalen, en leef je mee met de verhalen van mensen die op een van de moeilijkste en meest emotionele momenten in hun leven geholpen worden door een team van bijzonder gedreven artsen en verpleegkundigen.

 • Spoed 24/7: later dit najaar op Eén.

NIEUW SEIZOEN - Buurman, wat doet u nu?

Cath op de koffie bij onze Noorderburen

Cath Luyten krijgt maar niet genoeg van onze noorderburen: in een nieuw seizoen van Buurman, wat doet u nu? gaat ze terug op visite bij enkele intrigerende, rasechte Nederlanders.

Onder andere Henny Vrienten, de zanger en bassist van Doe maar, zet de deur van zijn leven voor Cath open. En aangezien Tatjana Simic de legendarische uitspraak “Buurman, wat doet u nu?” deed in de film Flodder, kan ook een bezoek aan de actrice niet ontbreken.

 • Buurman, wat doet u nu? vanaf 25 september elke maandag om 21.25 uur op Eén.

SPECIAL - Diana

Like a candle in the wind

Twintig jaar geleden sloeg het nieuws over de dood van de prinses van Wales in als een bom. In deze unieke BBC-documentaire praten haar zonen William en Harry voor het eerst over haar tragische dood. Ze delen persoonlijke herinneringen over hun moeder en vertellen open over hun leven samen, vaak in de schijnwerpers van de pers. Ook Tony Blair en andere dichte vrienden en familie van Diana brengen hun verhaal.

 • Diana: op dinsdag 29 en woensdag 30 augustus rond 22.15 uur op Eén.

 

Programma's met dat tikkeltje extra

Eén onderscheidt zich door verschillende programma’s met een persoonlijke of maatschappelijke meerwaarde te brengen, die telkens op een enthousiast publiek kunnen rekenen. Volg samen met Arnout Hauben in De helden van Arnout de voetsporen van vergeten Belgen die van onder hun kerktoren de wijde wereld introkken. Het populairste geldprogramma van Vlaanderen, Voor hetzelfde geld, is er ook om de Vlaming bij te staan bij allerlei levenskeuzes. En wie meer wil weten over wat er in de wereld gebeurt, kan terecht bij verschillende actua- en duidingsprogramma’s op Eén, zoals De vrije markt, De zevende dag en Pano, en uiteraard ook bij Het journaal en Van Gils & gasten.

NIEUW - De helden van Arnout

Vergeten helden, grootse avonturen

Vroeger was de wereld groter dan vandaag. Reizen was moeilijker en avontuurlijker. Wie vertrok, kwam misschien nooit meer terug. In zijn nieuwe programma De helden van Arnout treedt Arnout Hauben in de voetsporen van vergeten Belgen die ooit het grote avontuur hebben opgezocht.

Het waren gewone mensen, en toch hebben zij uitzonderlijke prestaties neergezet. Toen Arnout hun dagboeken en brieven ontdekte, ging zijn jongenshart sneller slaan. Hij besloot om hen een voor een achterna te reizen, soms eeuwen later, op zoek naar hun verhaal. Zijn leidraad: hun dagboeken en brieven van toen. Hij volgt onder anderen een missionaris die op bezoek ging bij de Plathoofdindianen in de Rocky Mountains. De slag om Moskou maakt hij mee met een soldaat van Napoleon – in de sneeuw en de ijzige kou.  Op al zijn avontuurlijke tochten praat hij met passanten, omwonenden en bevoorrechte getuigen. Want de geschiedenis leeft voort, in elk van ons.

 • De helden van Arnout: vanaf 28 augustus elke maandag om 20.40 uur op Eén.

NIEUW SEIZOEN - Voor hetzelfde geld

Nieuwe reeks van het populairste geldprogramma van Vlaanderen, met Spanje-special

Jan Van Looveren, Britt Van Marsenille en Thomas Vanderveken rekken de zomervakantie nog even en trappen het nieuwe seizoen van Voor hetzelfde geld af met een speciale aflevering vanuit Spanje. Want is het eigenlijk interessant om te investeren in een vakantiewoning in het buitenland, bijvoorbeeld aan de Costa del Sol? Wat moet een fles cava kosten? En hoe kan je je wapenen tegen hoogoplopende kosten als je een auto huurt op vakantie? Thomas, Britt en Jan geven heldere antwoorden en presenteren voor de gelegenheid vanuit een Spaanse koffiebar.

Ook na vier succesvolle seizoenen blijven Jan, Thomas en Britt trouw aan hun missie: onderzoeken hoe we meer kunnen verdienen, minder moeten uitgeven en toch aangenamer kunnen leven. Na de Spanje-special onderzoekt het trio onder andere nog hoe je kan besparen op je trouwfeest, of dure condooms beter en veiliger zijn dan goedkope, en wat je eigenlijk aan een uitvaartverzekering hebt. Voor hetzelfde geld schiet Vlaanderen weer te hulp bij al die ingewikkelde kwesties en keuzes.

 • Voor hetzelfde geld: vanaf 30 augustus elke woensdag om 20.40 uur op Eén.

NIEUW SEIZOEN - De vrije markt

Kijkers kunnen voor duiding bij de economische actualiteit in België, Europa en de wereld weer terecht bij De vrije markt met Lieven Verstraete.

NIEUW SEIZOEN - De zevende dag

Vanaf zondag 3 september is De zevende dag er weer. Vanaf dit seizoen waait er een nieuwe wind door het programma met een nieuwe ploeg, een nieuw decor, en twee nieuwe presentatoren: Phara de Aguirre en Xavier Taveirne.

NIEUW SEIZOEN - Pano

Intrigerende thema’s en actuele nieuwsverhalen

Pano nam vorig jaar een vliegende start met een hele rits interessante en spraakmakende reportages. Zo zetten de uitzendingen over onder andere kleuteronderwijs, antibiotica en asbest deze thema’s prominent op de agenda. Ook de reportage over dagcontracten deed iedereen nadenken en deze discussie haalde zelfs het federale parlement. De speciale XL aflevering over drie slachtoffers van de aanslagen van 22 maart ontroerden menig Vlaams hart. Momenteel werkt de VRT nieuwsdienst aan een hele reeks nieuwe onderwerpen, die evenveel willen doen bewegen, intrigeren en inspireren.

 • Pano: later dit najaar op Eén.

 

Heerlijke ontspanning

Lekker achteruitzakken in de zetel en genieten van een ontspannende avond televisie kan met de spetterende show Steracteur sterartiest, waarin een heleboel bekende Vlamingen het beste van zichzelf geven in een zangwedstrijd. Quiz gezellig mee met Siska Schoeters in het nieuwe seizoen van De club, of supporter luidkeels voor onze Rode Duivels tijdens hun kwalificatiewedstrijden voor het WK. Ook Weg zijn wij is terug met een nieuw seizoen. Daarnaast brengt Eén de special Chapeau! Dertig jaar Clouseau rond deze populaire Belgische band, en de special Tastes of the world. Eerder zin in een avond vol humor? In het nieuwe Voor de leeuwen¸ gepresenteerd door Bart Peeters, probeert een nieuwe generatie comedytalent publiek en jury voor zich te winnen. Het nieuwe seizoen van Loslopend wild & gevogelte brengt hilarisch herkenbare sketches over mannen en vrouwen. En Bart De Pauw is er met een nieuw seizoen van Twee tot de zesde macht.

NIEUW - Voor de leeuwen

Een nieuwe generatie comedytalent toont haar kunnen

Wie treedt in de voetsporen van Urbanus en Bart De Pauw? Wie bezorgt Maaike Cafmeyer en Sven De Ridder buikpijn van het lachen? En aan wie schenken Tine Embrechts en Adriaan Van den Hoof hun persoonlijke comedy-award? Een nieuwe generatie humortalent wordt voor de leeuwen gegooid en toont haar kunnen. Uit een grote auditieronde wordt een groep van acht onbekende, muzikale, getalenteerde en vooral grappige mensen gekozen.

Die acht krijgen elke week de opdracht een nieuwe show in elkaar te steken. Sketches, een lied, grappige video’s… alles kan en mag, zolang ze iedereen aan het lachen brengen. Ook de bekende eregast, want die kiest wie hem of haar het hardst heeft doen lachen. Presentator Bart Peeters leidt alles in goede banen.

 • Voor de leeuwen: vanaf 7 september elke donderdag om 20.40 uur op Eén.

SHOW - Steracteur sterartiest

Spetterende show met nieuwe gezichten

Het legendarische showprogramma Steracteur sterartiest komt dit najaar terug op Eén, met Danira Boukhriss en Peter Van de Veire als gastvrouw en –heer. Een nieuwe groep acteurs en actrices durft het aan om het beste van zichzelf te geven in de zangwedstrijd, ten voordele van een zelfgekozen goed doel.

Een deskundige jury geeft in het programma zijn oordeel, maar de kijker heeft de laatste stem en beslist wie de volgende aflevering haalt. Wie treedt in de voetsporen van Stan Van Samang, Free Souffriau en Mathias Sercu?

Steracteur sterartiest: later dit najaar op Eén.

NIEUW SEIZOEN - Loslopend wild & gevogelte

“Efkes poepen” en andere hilarische sketches in nieuw seizoen

Efkes BBQ’en, efkes squashen, of efkes… nu ja… poepen? De mannen in Loslopend wild & gevogelte weten zich op allerlei manieren bezig te houden om aan de dagelijkse ratrace te ontsnappen. De vrouwen vinden in dit nieuwe seizoen van het herkenbare sketchprogramma dan weer letterlijk overal een parkeerplek. En natuurlijk zorgen de gekende dagelijkse misverstanden tussen vrouw en man voor de nodige hilariteit.

Het gloednieuwe vierde seizoen toont in zijn eigengereide stijl hoe vrouwen en mannen zich in bochten moeten wringen om in deze veeleisende tijden het einde van de dag te halen. De reeks kan rekenen op dezelfde topcast als vorig seizoen, en daarnaast duiken dit seizoen een heleboel verrassende gastacteurs en –actrices op, zoals Sam Gooris en Wendy Van Wanten.

 • Loslopend wild & gevogelte: later dit najaar op Eén.

NIEUW SEIZOEN - Twee tot de zesde macht

Een vertrouwde formule in een spiksplinternieuw decor

Bart De Pauw stormt op zondagavond binnenkort weer de huiskamers binnen met Twee tot de zesde macht. Naast Tom Waes, Maaike Cafmeyer en Jeroen Meus zijn onder andere Rik Verheye, Sergio, Natalia en Erik Van Looy van de partij als supermacht, samen met nog veel ronkende namen uit alle hoeken van het medialandschap.

Elke week neemt een duo uit die supermacht het al quizzend op tegen twee duo’s onbekende en sympathieke Vlamingen. Zo proberen de BV’s geld in te zamelen voor het goede doel. Zoals steeds serveert Bart de kandidaten een cocktail van leuke vragen en verrassende wist-je-datjes, overgoten met een laagje humor. Quizzen wordt dit seizoen nog leuker in het splinternieuwe decor van de reeks. Wie kroont zich tot de hoogste macht?

 • Twee tot de zesde macht: vanaf 10 september elke zondag om 20.25 uur op Eén.

SPORT - WK kwalificatiewedstrijden Rode Duivels

Supporter mee voor de Rode Duivels

Vanaf september kunnen we met z’n allen duimen voor de Rode Duivels. Zij proberen zich te kwalificeren voor het WK voetbal van 2018. Slagen Hazard, De Bruyne, Mertens en co. erin om, na hun succesvolle passage op het EK vorig jaar, door te stoten? Je ontdekt het vanaf 31 augustus bij Eén.

Kwalificatiewedstrijden Rode Duivels: op donderdag 31 augustus (België-Gibraltar), op zondag 3 september (Griekenland-België), op zaterdag 7 oktober (Bosnië en Herzegovina-België) en dinsdag 10 oktober (België-Cyprus) telkens rond 20.30 uur op Eén.

SPECIAL - Tastes of the world

Een culinaire wereldreis die eindigt op Tomorrowland

Op zaterdag 9 september kan de kijker genieten van de special Tastes of the world. Nick Bril, chef van The Jane en dj, nodigde zes culinaire ambassadeurs deze zomer uit op Tomorrowland om er hun beste gerecht te bereiden in het Tastes of the world-restaurant.

Nick maakte eerder kennis met deze ambassadeurs toen hij voor het Studio Brussel/vrt.nu-programma Tastes of the world de wereld rondreisde, op zoek naar mensen met een passie voor eten en muziek. Hij zocht deze zes op en dompelde zich onder in hun leefwereld en verhaal. In deze special op Eén blikt Nick terug op zijn reis en haalt hij hen naar het grootste festival van België waar ze voor 800 gasten hun lekkerste gerecht moeten bereiden. Het wordt een smakelijk avontuur, waarin Nick op zoek gaat naar culinaire ontdekkingen en naar het  antwoord op de vraag of de passie voor eten iets universeels is.

 • Tastes of the world: op zaterdag 9 september om 21.10 uur op Eén.

SPECIAL - Chapeau! Dertig jaar Clouseau

Een unieke documentaire met ongehoorde verhalen en straffe uitspraken

Clouseau bestaat dertig jaar, en dat verdient een feestje. En een verrassing. Daarom doet Eén Koen en Kris een mini-documentaire cadeau: het verhaal van 30 jaar Clouseau, verteld door zeven bevoorrechte getuigen, met nooit gehoorde verhalen, verrassende anekdotes, archiefmateriaal en nooit uitgezonden beelden.

De zeven getuigen zijn niet de usual suspects, maar wel überfan Kim Clijsters, Ingeborg, ex-Clouseaudrummer Bob Savenberg, Stijn Meuris, Jan Leyers, Clouseau-lichtman Pascal Braeckman en Paul Van Bruystegem van Triggerfinger. Koen en Kris dompelen zich met plezier onder in hun eigen muzikale verleden en voegen er achteraf nog wat straffe uitspraken aan toe.

 • Chapeau! Dertig jaar Clouseau: maandag 28 augustus om 22.05 uur op Eén.

NIEUW SEIZOEN - De club

Het clubhuis opent opnieuw de deuren

Véronique De Kock, Ini Massez en Frances Lefebure konden samen met Siska Schoeters genieten van een hele zomer als clublid. Nu keren ze terug, op zoek naar nieuwe leden om hun club te vervolledigen. Op T’île Malines in Mechelen opent het clubhuis opnieuw de deuren vanaf 28 augustus. De eerste uitdager voor de drie dames wordt Stijn Van de Voorde.

Later dit seizoen verwelkomt Siska ook nog Annelies Van Herck, Martin Heylen, Tina Maerevoet en Tine Embrechts in de quiz. Maar voor ze hun gouden jasje krijgen, moeten ze eerst moeten bewijzen dat ze hun plaatsje in De club waard zijn.

 • De club: vanaf 28 augustus van maandag tot en met donderdag rond 22.05 uur op Eén.

NIEUW SEIZOEN - Weg zijn wij

Culinaire verrassingen en onverwachte overnachtingen

In Weg zijn wij gaan drie bekende Vlamingen samen op weekend. Elke gast regelt zelf een deel van de uitstap: een activiteit, een overnachting of iets gastronomisch. In dit tweede seizoen doen onder andere Cesar Casier, Aster Nzeyimana, Jef Neve, Jo Vally, Leen Dendievel, en Lucas Van den Eynde mee.

De gasten staan voor culinaire verrassingen als wildplukken in Brussel, bijzondere overnachtingen zoals slapen in een museum, en uitdagende activiteiten als wavekarten op zee. Pas op de ochtend van hun vertrek ontdekken de BV’s met wie ze op pad gaan en wat ze gaan doen... Het wordt dus een weekend vol verrassingen en avontuur.

 • Weg zijn wij: vanaf 2 september elke zaterdag om 20.00 uur op Eén.

 

Dagelijkse programma’s

Daarnaast staat er een hele waaier aan dagelijkse programma’s klaar voor de kijkers. Na zijn zeer geslaagde zomerse uitstap in Dagelijkse zomerkost kookt Jeroen Meus vanaf maandag 28 augustus weer Dagelijkse kost in zijn vertrouwde keuken in Leuven. Voor Ben Crabbé wordt het nieuwe seizoen van Blokken – het vierentwintigste intussen – extra speciaal: later dit najaar presenteert hij namelijk de vijfduizendste aflevering van het populaire spelprogramma. En dat zal zeker niet ongemerkt voorbij gaan. Onze Journaal-ankers staan elke dag trouw op post om de kijkers te voorzien van het laatste nieuws.

NIEUW SEIZOEN - Iedereen beroemd

Het human interestprogramma Iedereen beroemd is er weer van maandag tot en met vrijdag met allerlei interessante reportages en leuke weetjes. Nieuw dit seizoen is onder andere de rubriek ”Dwars door Amerika” van reporter Wouter. Vorig jaar leverde zijn memorabele rubriek “Noorderlicht”, waarin hij met de fiets rondreisde om het noorderlicht te zien, prachtige ontmoetingen en verhalen op. Deze keer trekt Wouter naar Amerika en fietst van de Oost- naar de Westkust door de V.S., langs de TransAmerica Trail. Amerika lijkt sinds de komst van president Trump een ander land geworden, maar hoe zit het in werkelijkheid? Wouter trapt zich een weg doorheen tien staten, 6.800 kilometer, op zoek naar de gewone Amerikaan, verhalen en gastvrijheid. ”Dwars door Amerika” is het hele jaar lang te volgen in Iedereen beroemd.

 • Iedereen beroemd: van maandag tot en met vrijdag om 19.40 uur op Eén.

NIEUW SEIZOEN - Thuis

Wat is er gebeurd met Waldek?

De 1,3 miljoen fans kunnen opgelucht ademhalen: vanaf 28 augustus is het populairste programma van Vlaanderen er weer. De druk bekeken seizoensfinale eindigde met een cliffhanger: Waldek zat zwaar gehavend en vastgebonden op een stoel in een muffe en vochtige kelder. Kan hij ontsnappen? En slaagt Julia in haar opzet om Luc te vergiftigen met haar koekjes?

We ontdekken het in het nieuwe seizoen, dat start met een knal: de eerste weken kennen een ontvoering, een onverwachte liefde, wraak, en turbulente voorbereidingen op het huwelijk van Tom en Judith. En er laat zelfs iemand het leven… Er is ook plaats voor liefde, geluk en passie in dit nieuwe seizoen. Komt het weer goed tussen Nancy en Dieter? Nu Eddy op vrije voeten is, valt ze misschien weer voor zijn charmes… Dat alles en nog veel meer in het nieuwe seizoen van Thuis.

 • Thuis: vanaf 28 augustus van maandag tot en met vrijdag om 20.10 uur op Eén.

NIEUW SEIZOEN - Van Gils & gasten

Verrassende gasten, muzikale optredens en scherpe actualiteit

Vanaf maandag 4 september is Lieven Van Gils terug met zijn dagelijkse laatavond-talkshow Van Gils & gasten. Hij ontvangt van maandag tot en met donderdag een hoop interessante mensen die in het oog van de actualiteit staan.

Afgelopen seizoen kon de talkshow vaak verrassen met speciale afleveringen, onder andere rond Valentijn en rond het Eurovisiesongfestival, en met internationale gasten zoals Dana International en de Schotse zangeres Amy MacDonald. Ook dit seizoen beloven er in Van Gils & gasten heel wat bijzondere momenten te zitten.

 • Van Gils & gasten: van maandag tot en met donderdag rond 22.05 uur op Eén.

 

In 2018

Kijkers hoeven niet te vrezen: ook na december heeft Eén een heleboel straffe titels in petto. Van een kleine selectie lichten we graag al een tipje van de sluier:

In 2018 pakt Eén uit met het langverwachte tweede seizoen van het gesmaakte Salamander, een spannende reeks met een heel eigen stijl. Salamander 2 kan rekenen op een getalenteerde cast met Filip Peeters in de rol van hoofdinspecteur Paul Gerardi. De moord op een politieke balling uit de Afrikaanse staat Kitangi trekt de aandacht van Gerardi. Hij ontdekt een samenzwering rond het bezit van de diamantmijnen in de staat en is er als enige van overtuigd dat de ontbonden groep Salamander betrokken is bij deze samenzwering. Maar door het onderzoek komen zijn leven en dat van zijn dochter op het spel te staan…

Aan 40 kilometer per uur naar beneden razen op een steile ijspiste, uren door de modder kruipen in een bootcamp, of op 60 meter hoogte een slingerend koord beklimmen… Saartje Vandendriessche doet het allemaal in het nieuwe programma Op de man af. Elke week neemt Saartje het op tegen een bekende man in een sportieve uitdaging – die hij mag kiezen. Saartje zelf heeft geen andere keuze dan de uitdaging aan te gaan. Ze zet alles op alles en toont zich als nooit tevoren.

Na het bijzonder succesvolle Spoed 24/7 brengt Eén de nieuwe docureeks Politie 24/7, die een uniek beeld geeft van de dagelijkse werkelijkheid van de Antwerpse politie. De kijker krijgt de verschillende facetten van de politiewerking te zien, zoals de wijkwerking, het verkeersteam, maar ook de interventieploegen en de mobiele eenheid.  Voor het eerst werden er opnames toegestaan in de telecommando kamer (TCK) en bij tussenkomsten van het Snelle Respons Team (SRT).

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos