Het huis met Rudi Vranckx: "Drie seconden, vijf meter; de dood was nog nooit zo dichtbij"

Het huis met Rudi Vranckx: "Drie seconden, vijf meter; de dood was nog nooit zo dichtbij"

Morgenavond om 20.40 uur op Eén

Morgenavond is journalist Rudi Vranckx te gast in Het huis. Waar Rudi normaal gezien naar conflictgebieden reist, laat hij zich nu 24 uur lang opsluiten door Eric Goens, in een afgesloten villa weg van de bewoonde wereld. Echt gerust stapt Rudi echter niet in de auto, en al zeker niet wanneer hij een blinddoek moet opzetten: "Ik heb een keer voorgehad dat ik een blinddoek in de auto moest opzetten, toen we in Beirut een Hezbollah-commandant gingen bezoeken. Toen mochten we ook niet weten waar hij zat. Dat is mijn grootste vrees, als je zo in Bagdad... dan weet je dat het einde niet proper is."

In de jeugdkamer vertelt Rudi over hoe hij in de oorlogsverslaggeving gerold is, over de dood van zijn VTM-collega Danny Huwé, en over een van zijn opdrachten vijf jaar geleden in Syrië. "Drie seconden, vijf meter," de dood was nog nooit zo dichtbij als toen. "Het is een heel vreemd gevoel."

Een van Rudi's helden komt langs als verrassing: voetballer Nicolas Lombaerts, waar Rudi grote fan van is. Nicolas op zijn beurt kijkt op naar Rudi.

Het huis met Rudi Vranckx: dinsdag 10 januari om 20.40 uur op Eén.

Het huis is een programma van Het nieuwshuis voor Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos