Het huis met Philippe Geubels: "Pas nu ik zelf een dochter heb, besef ik hoe straf het is wat mijn vader gedaan heeft"

Het huis met Philippe Geubels: "Pas nu ik zelf een dochter heb, besef ik hoe straf het is wat mijn vader gedaan heeft"

De stand-up comedian zoals u hem nog nooit zag

Morgenavond is Philippe Geubels te gast in Het huis. Kan de stand-up comedian zijn grappen voor 24 uur achterwege laten? Eric slaagt erin om Philippe te doen ontdooien. Die vertelt over zijn beroep als comedian en hoe hij het vreselijk vindt als mensen denken dat grappig zijn vanzelf gaat: "Ik vind het denigrerend als mensen zeggen: 'Je moet maar iets zeggen en dan lachen ze.'"

In de jeugdkamer wordt Philippe emotioneel wanneer hij over zijn moeder vertelt, die stierf toen hij jong was. "Ik heb er eigenlijk zelf geen herinneringen aan. Ze heeft een virus gekregen en veel koorts gemaakt, te veel, en dan gestorven. Ik denk dat dat mijn karakter wel gevormd heeft." Zijn vader stond er even alleen voor met drie kinderen. "Dat is iets wat ik zelf nu pas besef nu ik een dochter heb, hoe straf dat eigenlijk is wat hij toen gedaan heeft."

Maar er is natuurlijk ook plaats voor een vrolijke noot: muzikant Jef Neve, een goede vriend van Philippe, komt langs, en samen brengen ze een geheel eigen versie van het bekende Zo ver weg van Mama's jasje. En Philippe doet een opvallende bekentenis: "Ik vind Mama's jasje veel beter dan The beatles."

Het huis met Philippe Geubels: morgenavond 17 januari om 20.40 uur op Eén.

Het huis is een programma van Het nieuwshuis voor Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos