Het huis met Erik Van Looy: "Elke avond als je het licht uitdoet, ben je een dag ouder. Daar worstel ik verschrikkelijk mee."

Het huis met Erik Van Looy: "Elke avond als je het licht uitdoet, ben je een dag ouder. Daar worstel ik verschrikkelijk mee."

Een andere kant van Erik Van Looy, morgenavond op Eén

Morgenavond is Erik Van Looy te gast in Het huis. “Ik ben hier graag, ik wil hier eigenlijk niet weg,” zegt hij, terwijl hij naar de boomhut stapt om zijn passage in Het Huis af te ronden. En ja, het is een opmerkelijk en bewogen bezoek van en voor Erik Van Looy: de confrontatie met zijn broer, met zijn voetbalhelden, met de bos-cinema... Hij valt een etmaal lang van de ene verbazing in de andere. 

De slimste quizmaster ter wereld heeft zich nochtans voorgenomen om "met de handrem op" naar Het huis te komen, maar wat volgt is een bijzonder openhartige en zelfs breekbare Van Looy. Hij praat ongedwongen over zijn ambitie die hem dwars zit, over zijn ouders, over zijn eeuwige nostalgie. Het leven is een strijd, voor Van Looy nog veel meer dan voor elke andere sterveling. “Toen mijn zoon geboren werd, dacht ik: "Fantastisch, maar ooit wordt hij ouder". Elke avond als je het licht uitdoet, ben je een dag ouder, daar worstel ik verschrikkelijk mee." 

Het huis met Erik Van Looy: dinsdag 13 december om 20.40 uur op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos