Het doek valt over Café Corsari: een allerlaatste uitzending vol verrassingen

Het doek valt over Café Corsari: een allerlaatste uitzending vol verrassingen

Tomas De Soete en Freek Braeckman voor één keer nog eens zij aan zij

Woensdag 24 juni 2015 — Op maandag 15 oktober 2012 was er de allereerste Café Corsari met presentatoren Tomas De Soete en Freek Braeckman. Op donderdag 25 juni presenteren beide heren de allerlaatste uitzending, eentje vol verrassingen voor de gastheren zelf.

Tussen begin en einde zitten 306 afleveringen, goed voor 14 229 minuten televisie,1530 gasten, 256 muzikale gasten en ook 65 internationale artiesten met kleppers als Queens Of The Stone Age, Arctic Monkeys, Editors, Elbow en Simple Minds.

Tomas De Soete en Freek Braeckman presenteren deze laatste aflevering nog eens samen en kijken er alletwee geweldig naar uit:

FREEK BRAECKMAN

"Stop altijd met goesting."  Een schoon devies, dat op deze laatste Café Corsari zeer van toepassing is. Schoon ook om de zes seizoenen te kunnen afronden aan de zijde van de vriend voor het leven die ik aan dit avontuur zal hebben overgehouden. Moet ik trouwens wachten met bleiten tot na de eindgeneriek?"

TOMAS DE SOETE

“ Als onnozele pipo van de radio zes seizoenen lang een volledig nieuwe stiel mogen leren in prime time, hoeveel chance kan een mens hebben. En neen, ik ben nog verre van volleerd, maar wel een pak ervaring rijker. Het aantal boeiende mensen dat ik heb mogen ontmoeten in die drie jaar is duizelingwekkend. Maar vooral die Freek Braeckman is nog niet van mij vanaf. Merci voor uw geduld en de onverdunde vriendschap Freaky Freek. We zouden dringend eens iets samen moeten doen!”

78 weken in totaal brachten Tomas De Soete en Freek Braeckman door in het plezantste café van Vlaanderen. En op donderdag 25 juni gaan ze eruit met een knal. Tomas en Freek weten zelf niet helemaal waar ze zich aan mogen verwachten, een groot deel van de inhoud van het programma is ook voor hen een verrassing.

Wat wel zeker is:

  • Stamgaste en Café Corsari-reporter Cath Luyten is er bij.
  • Ook aanwezig: de gasten die Café Corsari begin dit jaar met succes heeft geïntroduceerd, de mannen van het Antwerpse hiphopcollectief NoMoBS.  Zij trokken de voorbije 13 weken Vlaanderen in – met telkens succesfilmpjes als resultaat:  

Ze leerden Vlaanderen alles over straattaal, ze trokken naar hun ‘drarrie’ (vriend) Matthias Schoenaerts – en gingen aan de slag met muziek van collega-muzikanten zoals Stijn Meuris, Slongs Dievanongs en zelfs met de klassiekers van de keizer van de Vlaamse muziek: Will Tura. Een filmpje dat ze deze week nog deelden op social media werd zo’n 300 000 keer bekeken en 6000 keer gedeeld. Ware fenomenen. Ze brengen ook hun aanstekelijke nieuwe single mee: “Goeie Gast”.

  • Verder mogen Tomas en Freek zich verwachten aan een kleine fijne trip down memory lane en een aantal verrassingen.

Café Corsari: donderdag 25 juni rond 22.00 uur op Eén.

Café Corsari is een programma van Eyeworks en VRT Televisie voor Eén.