Skip to Content
Het 25ste seizoen van Thuis: enkele straffe cijfers

Het 25ste seizoen van Thuis: enkele straffe cijfers

In september viert Thuis feest: het 25ste seizoen start dan op Eén. Nadat het vorige seizoen eindigde met een grote cliffhanger, kunnen kijkers vanaf 2 september eindelijk ontdekken of Bob nu kiest voor zijn verloofde Christine aan het altaar, of wegstormt van zijn eigen bruiloft en Tamara zal bijstaan tijdens de bevalling van hun kind. Heel wat spanning verzekerd, en ook de afgelopen 24 seizoenen zat Thuis vol vreugdevolle gebeurtenissen, verrassingen en drama.

We blikken met enkele cijfers en weetjes terug op de voorbije seizoenen van Thuis, en op het begin van de reeks.

Het begin

Het begon allemaal op 23 december 1995. Bianca werd om 8 uur ’s ochtends uit een diepe slaap gewekt door haar moeder Jenny, die haar ongeduldig aanmaande op te staan. Het is de allereerste kennismaking van de kijkers met de familie Bomans. Die eerste aflevering haalde 810.000 kijkers.

Enkele cijfers op een rij

In 24 seizoenen Thuis zijn er heel wat baby’s geboren, is er veel liefdesgeluk gevonden – en ook weer verloren -, hebben we afscheid moeten nemen van enkele personages, en was er ook wat geweld te bespeuren. We zetten enkele cijfers op een rij:

  • 16 geboortes – en aan het begin van seizoen 25 wordt dat nog eentje meer, met dank aan Tamara.
  • 36 huwelijksaanzoeken, waarvan 26 tot een huwelijk hebben geleid. Stappen Bob en Christine binnenkort nog in het huwelijksbootje en zorgen zij zo voor het 27ste huwelijk?
  • 65 overlijdens
  • 27 moorden
  • De best bekeken aflevering van Thuis haalde maar liefst 1.566.082 kijkers (Live+7, 4+) en een marktaandeel van 59,0%. Het gaat om de seizoensfinale van 2015. Simonne en Frank hebben het moeilijk met Franky’s afscheid. Het komt tot een confrontatie tussen Marianne en Hélène waarbij dokter Geert het leven laat.
  • Afgelopen seizoen van Thuis kon rekenen op gemiddeld 1.227.804 kijkers (Live+7, 4+) en een marktaandeel van 44,40%. De reeks had dit seizoen ook een mooi weekbereik van 1.740.751 (28,8% van de 4+ Vlamingen).

Baby’s en liefdesgeluk

De eerste geboorte in Thuis was die van Cindy Swertvaeghers, dochter van Veronique Van Sevenant en Lou Swertvaeghers. De laatste geboorte tot nu toe is er een met een bijzonder verhaal: Nuria Luyds en Twan Meskens worden trotse ouders van Magaly Meskens. Zij werd op dezelfde dag geboren als Zoë, de dochter van Mayra en Waldek. Mayra wisselde haar eigen kindje stiekem om voor Magaly. De kleine Zoë sterft niet veel later, maar de wissel komt gelukkig uit zodat Nuria en Twan hun eigen dochter weer in de armen kunnen sluiten.

Het eerste huwelijk in Thuis was voor Frank en Simonne, die op 23 oktober 1998 trouwden. Hun liefde werkte aanstekelijk, want in diezelfde aflevering trouwden ook nog Florke en Roger. Rosa en Steven zijn de laatste tortelduifjes die in de afgelopen seizoen van Thuis hun liefde bezegelden. Mogen we aan die lijst binnenkort Bob en Christine toevoegen?

Bekende koppen

Thuis mocht heel wat special guests verwelkomen tijdens de opnames. Zo vertolkten Nicole en Hugo een rol, net als Wout Van Aert, Marieke Vervoort, Tom Waes en Danira Boukhriss Terkessidis. De reeks mocht ook grote acteurs verwelkomen voor een kleine gastrol, zoals Koen De Bouw en Filip Peeters.

Thuis: het 25ste seizoen vanaf 2 september elke weekdag om 20.10 uur op Eén.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos