Herman Schueremans krijgt allereerste Sector Lifetime Achievement Award op de MIA's

Herman Schueremans krijgt allereerste Sector Lifetime Achievement Award op de MIA's

Herman Schueremans krijgt op donderdag 2 februari de allereerste Sector Lifetime Achievement Award op de jubileumeditie van de Music Industry Awards of MIA's. Met deze award brengen VRT en Kunstenpunt hulde aan een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ondersteuning en ontwikkeling van de Vlaamse muzieksector. De Sector Lifetime Achievement Award zal overhandigd worden door Vlaams minister Sven Gatz

"Muziek verenigt"

Herman Schueremans is gekend als concert- en festivalpromotor. Hij staat aan het hoofd van Live Nation Belgium, de Belgische afdeling van ‘s werelds grootste live entertainment bedrijf, goed voor meer dan 180 concerten en festivals per jaar. Zijn vlaggenschip Rock Werchter is een internationaal begrip en kreeg al talloze bekroningen van artiesten en tenoren uit de muzieksector.

De jonge Schueremans maakt muziek, is rockjournalist en werkt voor een platenfirma, maar organiseren ligt hem het best. Tijdens de tweede helft van de jaren 70 bouwt hij een alternatief concertcircuit uit dat samen groot wordt met een interessante muzikale lichting. Het sluitstuk van het concertcircuit wordt, in navolging van het dubbelfestival Torhout/Werchter, uiteindelijk Rock Werchter. De festivalformule laat toe om grote namen naar een klein land als België te halen. Vandaag hoort ons land bij de besten van de wereld.

Herman Schueremans:

"Het was mijn doel om België op muzikaal vlak op de wereldkaart te zetten. Dat is gelukt. Om op de kaart te blijven, moeten we ons met de hele sector voortdurend blijven inzetten. We moeten samenwerken, kansen geven én kansen nemen."

 "Muziek verenigt" is het belangrijkste motto van Schueremans. Ter ere van de tiende editie van de MIA's wordt hij met de Sector Lifetime Achievement Award gehuldigd voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan de ontwikkeling van de Vlaamse - en Belgische - muzieksector.

10 jaar De MIA's

Op zondag 29 januari blikt Eén terug op negen unieke edities van de grootste Vlaamse muziekprijzen. In 10 jaar De MIA's vertellen muzikanten en presentatoren het verhaal van 10 jaar de MIA's: een curieuze mix van grote winnaars, kleine incidenten, straffe acts en verrassende muzikale combinaties, originele en minder originele dankwoorden, glunderende gastpresentatoren, pluimen en champagne, een brandende piano, een echte prins en natuurlijk ook Stromae.

  • Tickets en info: een.be/mias
  • Facebook: de MIA’s
  • Twitter: @mias_awards #mias2016
  • Instagram: de_mias #mias2016

10 jaar De MIA's: op zondag 29 januari om 22.10 uur op Eén.

De MIA's: op donderdag 2 februari om 20.40 uur live op Eén.

De MIA's is een initiatief van VRT en Kunstenpunt.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos