Skip to Content
Heerlijke human interest en straffe Vlaamse fictie: ontdek snel het najaar van Eén

Heerlijke human interest en straffe Vlaamse fictie: ontdek snel het najaar van Eén

Vanaf 3 september staat Eén namelijk klaar met een heleboel nieuwe programma’s en gezichten om iedereen een bijzondere televisieavond te bezorgen. Onder andere met de heerlijke, nieuwe human interestreeks  Zelfde deur, 20 jaar later, waarin Martin Heylen 20 jaar na zijn populaire rubriek in Man bijt hond terugkeert naar diezelfde gezinnen en ontdekt hoe het nu met hen gaat. Het nieuwe Kinderziekenhuis 24/7 brengt de moedige verhalen van 26 kinderen in het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis in Gent. Professor T. en Over water zorgen voor steengoede fictie, en Tom Waes is van de partij met een langverwacht en bijzonder seizoen van Reizen Waes. Daarnaast keren publiekslievelingen als Die huis en De klas terug met een nieuw seizoen. Zo blijft Eén dit najaar het verschil maken, met herkenbare content dicht bij de Vlaming.

Ontdek hieronder via 'lees meer' alles over het najaar van Eén.

FICTIE

NIEUW Over water 

Langverwachte nieuwe fictiereeks van Tom Lenaerts in primeur op Eén 

Dit najaar trakteert Eén zijn kijkers op de langverwachte psychologische dramareeks Over water, geschreven door Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda. De voormalige tv-ster John Beckers krijgt van zijn vrouw Marjan en hun twee kinderen een allerlaatste kans om zijn leven weer op de rails te krijgen. Na een verblijf in de ontwenningskliniek gaat hij daarom met vernieuwde moed aan de slag in de haven, bij het familiale expeditiebedrijf van zijn schoonvader. 

John komt al snel in het circuit terecht van de gevaarlijkste en lucratiefste handel aan de dokken: cocaïne. Maar zal hij zijn oude demonen in bedwang kunnen houden en proberen te weerstaan aan nieuwe verleidingen in deze bikkelharde wereld? Over water toont hoe een (ex-)verslaafde met goede intenties toch verkeerde keuzes maakt. Dankzij het universele verhaal, de doorleefde personages en topacteurs als Tom Dewispelaere, Tom Van Dyck, Natali Broods, Ruth Becquart, Kevin Janssens en Jeroen Perceval, kan Over water nog voor de Vlaamse première al op internationale belangstelling rekenen. 

 • Over water: later dit najaar op Eén. 

 

NIEUW SEIZOEN Zie mij graag  

Prille liefde en enthousiaste dates in tweede seizoen van deze fictieserie 

In het nieuwe seizoen van de feelgoodreeks Zie mij graag probeert de vriendengroep opnieuw het hoofd boven water te houden in het alledaagse (liefdes)leven. Eindelijk heeft Anna (Alejandra Theus) een punt kunnen zetten achter het hoofdstuk met haar ex Ben (Stan Van Samang) en stort ze zich voluit in de datingscene, vastbesloten om niet alleen oud te worden. De rollen zijn nu helemaal omgedraaid wanneer Ben tot inkeer komt en haar absoluut terug wil. Hij vangt echter bot.   

Gelukkig vindt Ben afleiding bij – nieuwkomer in de reeks – Sien (Sanne Samina Hanssen) en wordt hij stapelverliefd op haar. Wanneer Anna beseft dat Sien niet zomaar de zoveelste in de rij is, komt dit toch harder aan dan ze had verwacht. Sas (Inni Massez) wil dan weer dringend terug pit brengen in haar relatie met Gunther (Wouter Bruneel), nadat ze voor de zoveelste keer in slaap zijn gevallen voor hun tv. Nicole (Tine Embrechts) begint een affaire met een getrouwde man, volgens haar ideaal: alleen de lusten, zonder de lasten. Tot hij plots met zijn koffers aan haar deur staat… De reeks wordt ook uitgezonden met audiodescriptie.  

 • Zie mij graag: later dit najaar op Eén.  

 

NIEUW SEIZOEN Professor T.  

T. achter tralies  

Terwijl Frankrijk, Duitsland en zelfs Tsjechië kennismaken met hun eigen Professor T., is er ook voor de Vlaamse fans goed nieuws: Eén trakteert dit najaar op het derde seizoen van deze succesreeks over de briljante - en soms ook iets te directe - Jasper Teerlinck, alias professor T., die als consultant voor de politie werkt. Op het einde van vorig seizoen kwam T. in de gevangenis terecht nadat hij in koelen bloede een hoofdinspecteur van de politie neerschoot om zijn grote liefde te beschermen.  

Het verblijf in de gevangenis blijft een helse beproeving voor een man met autisme en smetvrees. Toch vindt T. op een verrassende manier zijn draai en blijft hij van daaruit de politie bijstaan. In dit derde en laatste seizoen stort hij zich ook op het ultieme dossier: dat van zijn vaders dood. Tijdens zijn onderzoek ontdekt de kijker samen met T. hoe die gebeurtenissen zijn persoonlijkheid hebben gevormd en hem tot de unieke professor T. hebben gemaakt. De reeks wordt ook uitgezonden met audiodescriptie.  

 • Professor T.: vanaf 9 september elke zondag om 21.20 uur op Eén. 

 

 

VLAAMSE FICTIE In Vlaamse velden 

Een episch familieverhaal over hoe een gezin tijdens de oorlog probeert te overleven 

Dit najaar, exact 100 jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog, zendt Eén opnieuw In Vlaamse velden uit. In dit episch familieverhaal probeert het gezin Boesman tijdens de Eerste Wereldoorlog te overleven. 

De reeks draait rond de vijftienjarige Marie (Lize Feryn). Zij en haar familie voelen de grote impact van de oorlog pas echt wanneer de Duitsers hun huis bezetten. Het gezin wordt uit elkaar gerukt, en vier jaar gruwel dwingen Marie, haar oudere broers en hun ouders om in het diepst van hun ziel te kijken. Naast Lize Feryn zijn Wim Opbrouck, Barbara Sarafian, Matthieu Sys en Wietse Tanghe te zien. De reeks is ook met audiodescriptie te volgen. 

 • In Vlaamse velden: later dit najaar op Eén. 

 

VLAAMSE FICTIE Loslopend wild 

Heerlijk herkenbare humoristische sketches over het dagelijkse leven 

Loslopend wild & gevogelte is intussen een begrip bij Eén, maar hoe begon het allemaal? Humorliefhebbers kunnen dit najaar opnieuw genieten van het eerste seizoen van Loslopend wild. De reeks sketches toont de hectiek van het dagelijkse leven en brengt humor over hoe vrouwen en de mannen rondom hen zich door allerlei grappige en herkenbare situaties worstelen. 

Onder andere Els Dottermans, Camilia Blereau, Gilda De Bal, Reinhilde Decleir, Ini Massez, Inge Paulussen, Alejandra Theus, Anemone Valcke, Steve Geerts, Ben Segers, Marc Van Eeghem en Lucas Van den Eynde geven het beste van zichzelf in dit eerste seizoen. 

 • Loslopend wild: later dit najaar op Eén. 

 

VLAAMSE FICTIE De Ridder

Clara Cleymans strijdt als openbaar aanklager Helena De Ridder voor meer rechtvaardigheid 

Eén zendt het eerste seizoen van de misdaadreeks De Ridder opnieuw uit. De reeks volgt de jonge, ambitieuze openbaar aanklager Helena De Ridder. Helena is scherp van geest en rad van tong. Ze heeft alles om het te maken als advocaat, maar wanneer een van haar zaken eindigt in een tragedie voelt ze zich verantwoordelijk en besluit ze van kamp te veranderen. Voortaan gaat ze door het leven als openbaar aanklager en bijt ze zich elke week telkens vast in een nieuwe zaak en vecht ze voor rechtvaardigheid 

Naast Clara Cleymans in de hoofdrol spelen ook Dahlia Pessemiers-Benamar, Michaël Pas, Michael Vergauwen, Lynn Van Royen, Katelijne Damen, Dirk Van Dijck, Lucas Van den Eynde en Stefaan Degand mee. De reeks wordt ook uitgezonden met audiodescriptie. 

 • De Ridder: vanaf 4 september elke dinsdag om 21.30 uur op Eén.  

 

Internationale fictie op vrijdagavond 

Vrijdagavond pakt Eén uit met een heleboel exclusieve premières van internationale fictiereeksen vol klasse en topacteurs. Beginnen doet het net op vrijdag 7 september met het langverwachte twintigste seizoen van de detectivereeks Midsomer murders: een topavond in combinatie met het derde en laatste seizoen van de glamoureuze historische reeks Versailles. Meer pracht en praal is later in het najaar te vinden in het nieuwe, weelderige Britse kostuumdrama Vanity fair, naar het gelijknamige boek. 

Ook het eerste seizoen van de thrillerserie Liar en van de politiereeks Wallander met Kenneth Branagh staan nog op het programma. De minireeks The witness for the prosecution, gebaseerd op het kortverhaal van Agatha Christie, brengt Kim Catrall naar het kleine scherm. Deze mysterieuze thriller draait rond de zoektocht naar de moordenaar van een rijke erfgename. Voor de fans van Vera is er ook goed nieuws: deze gesmaakte reeks keert begin 2019 terug naar Eén met een nieuw seizoen.

Op zaterdagavond kunnen de kijkers dan weer genieten van internationale topfilms als Mission impossible IIIStill AliceKate & Leopold, en The bridges of Madison county

 

En natuurlijk is de populairste dagelijkse fictiereeks er weer: Thuis, vanaf 3 september. 

 

REPORTAGE EN HUMAN INTEREST

NIEUW Zelfde deur, 20 jaar later 

Heerlijke human interest met Martin Heylen 

Exact 20 jaar geleden liep Martin Heylen voor het eerst bij toeval de meest uiteenlopende huiskamers in Vlaanderen binnen en bracht hij voor Man bijt hond wekelijks het verhaal van de mensen achter de gevel. Zo maakte hij een tijdsbeeld, een dwarsdoorsnede van Vlaanderen. In de nieuwe human interestreeks Zelfde deur, 20 jaar later gaat Martin twee decennia na zijn succesrubriek terug op zoek naar dezelfde deuren, dezelfde mensen, opnieuw zonder hen te verwittigen en zonder te weten wat hem wacht. 

Wat doet het leven met een mens en wat doet een mens met het leven? Geluk maar ook tegenslagen hangen boven ieders hoofd: hoe gaan ze ermee om, hoe halen ze er (veer)kracht uit? Martin, zelf ook 20 jaar wijzer geworden, leerde van zijn bezoeken vooral: niet bang zijn voor je dromen, maar keuzes durven maken. Want 20 jaar is zo voorbij. 

 • Zelfde deur, 20 jaar later: vanaf 6 september elke donderdag om 20.40 uur op Eén. 

 

NIEUW Last days 

Een ode aan het leven 

Na Birth day en Wedding day is er nu het laatste deel van het drieluik: Last days. Fotografe Lieve Blancquaert reist de wereld rond om deze keer de laatste fase van ons leven in beeld te brengen. Hoe we omgaan met ouder worden en de dood verschilt wereldwijd enorm. In veel culturen mag erom gelachen worden, of is het zelfs een reden om te feesten.  

Zo ontdekt Lieve hoe ze 100 jaar kan worden op het Japanse eiland Okinawa, bezoekt ze het grootste seniorendorp in de woestijn van Arizona, en is ze erbij wanneer ze hun doden terug opgraven en aankleden in Sulawesi. Wie naar de dood durft te kijken, komt uit bij het leven. Lieve brengt in Last days een ode aan dat leven. 

 • Last days: vanaf 4 september elke dinsdag om 20.40 uur op Eén. 

 

NIEUW SEIZOEN Reizen Waes: Europa 

Publiekslieveling Tom Waes keert terug met bijzondere Reizen Waes-reeks in Europa 

Met gemiddeld 1,8 miljoen kijkers voor het derde seizoen is Reizen Waes intussen een klassieker geworden. Dit najaar keert publiekslieveling Tom Waes terug met een nieuw seizoen, met één belangrijke wijziging: deze keer blijft hij binnen de grenzen van het Europese continent. Tom wil tonen dat je niet naar de andere kant van de wereld hoeft te reizen om je te laten verrassen. 

Want dat kan bijvoorbeeld ook in Spanje, waar ze in het dorpje Piornal elk jaar één uitverkoren inwoner bekogelen met maar liefst 20.000 kilo rapen. Of op Isle of Man, een eiland in de Ierse Zee dat twee weken per jaar overspoeld wordt door 45.000 motorliefhebbers voor de gevaarlijkste motorrace ter wereld: de Isle of Man Tourist Trophy. Tom trekt ook naar Azerbeidzjan en Oekraïne, dichtbij maar met een heel andere cultuur. Hij neemt de kijker mee naar unieke plekken en gaat op zoek naar straffe verhalen, dit keer iets dichter bij huis. En dat maakt de reizen dikwijls alleen nog maar verrassender. 

 • Reizen Waes: Europa: later dit najaar op Eén. 

 

NIEUW SEIZOEN De klas

Een blik op de leefwereld van de nieuwe generatie  

De start van het nieuwe schooljaar is niet compleet zonder een nieuw seizoen van De klas. Elke aflevering krijgt een groep zestienjarigen een ongewone les van een onverwachte leraar. Acht bekende gezichten gaan in dit nieuwe seizoen op hun eigen, spontane manier met de leerlingen in dialoog over onderwerpen die er echt toe doen: Karolien Debecker, Dina Tersago, Adil El Arbi, Wim Lybaert, Staf en Mathias Coppens, Jani Kazaltzis, Goedele Liekens en Sven De Leijer delen hun levenslessen met de tieners. 

Liggen jongeren wakker van de klimaatopwarming? Welke rol spelen sociale media in hun leven? Hoe belangrijk zijn vrienden en familie? Hoe ervaren zij onze diverse samenleving? En welke invulling geven tieners aan #metoo?  Een blik op de leefwereld van de nieuwe generatie, met verrassende meningen, oprechte emoties en onvoorziene wendingen. 

 • De klas: vanaf 5 september elke woensdag om 20.40 uur op Eén. 

 

NIEUW Kinderziekenhuis 24/7 

Moedige kinderverhalen, van intensieve zorgen tot herstel 

De nieuwe reeks Kinderziekenhuis 24/7 brengt de moedige verhalen van 26 kinderen in het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis in Gent, waar de makers van Spoed 24/7 en Politie 24/7 zes weken lang hun camera’s opstelden. Sommige patiëntjes verbleven één dag in het kinderziekenhuis, anderen enkele weken. 

Door de observerende documentairestijl zijn de verhalen heel intens, maar soms ook grappig of net ontroerend. Er werd, net als bij de vorige reeksen, gefilmd met vaste camera’s, en Kinderziekenhuis 24/7 gaat nog een stap verder: de kinderen en hun ouders kregen zelf ook een camera waarmee ze hun verhaal konden filmen. Zo volgt de reeks hen van intensieve zorgen tot operatiezaal, van revalidatie en herstel tot hun terugkeer naar huis… Een emotionele rollercoaster. 

 • Kinderziekenhuis 24/7: vanaf 3 september elke maandag om 20.40 uur op Eén. 

 

NIEUW De veiligheid van het land 

Kijk mee achter de schermen van het Crisiscentrum 

Dit najaar pakt Eén uit met het razend interessante De veiligheid van het land. Deze nieuwe reeks geeft een exclusieve blik achter de schermen van het Crisiscentrum van de FOD Binnenlandse Zaken en volgt van daaruit mee hoe beleidsmakers, overheden en operationele diensten samenwerken om te zorgen dat iedereen in ons land – van inwoner tot bezoeker, van festivalganger tot koning – zich veilig kan voelen. 

De veiligheidsinstanties in ons land draaiden tijdens de zomer van 2018 op volle toeren. Een NAVO-top in aanwezigheid van president Trump, de Gentse Feesten, de Rode Duivels die het hele land ondersteboven zetten tijdens het WK, en een paar bloedhete festivalmaanden vragen bijzondere aandacht van iedereen die over de veiligheid van ons land waakt.  

 • De veiligheid van het land: later dit najaar op Eén. 

 

NIEUW SEIZOEN Buurman, wat doet u nu?  

Bijzonder seizoen over zes artiesten uit de lage landen  

In deze speciale reeks van Buurman, wat doet u nu? gaat Cath Luyten langs bij zes iconen die elk op hun manier mee de muziekgeschiedenis van de Lage Landen kleurden en waarvan Cath zich afvraagt hoe het nu met hen gaat. Ze gaat deze keer zowel in Nederland als Vlaanderen op huisbezoek en dompelt zich twee dagen onder in hun persoonlijk en professioneel leven. 

In dit nieuwe seizoen wordt Cath hartelijk ontvangen door Willeke Alberti, Guido Belcanto, Xander de Buisonjé (Volumia!), Erik Van Neygen & Sanne, Gerard Joling en Will Ferdy.  

 • Buurman, wat doet u nu?: vanaf 3 september elke maandag om 21.30 uur op Eén. 

 

SPECIAL Nooit meer ten oorlog 

Een terugblik op een eeuw lang Wapenstilstand 

Het is op 11 november 2018 precies honderd jaar geleden dat er een einde kwam aan de Groote Oorlog. Na vier jaar herdenken in Vlaanderen blikt Eén die dag terug op een eeuw lang Wapenstilstand in een live marathonuitzending vanop de Grote Markt in Ieper. Karl Vannieuwkerke praat alles aan elkaar en ontvangt in de studio nationale en internationale gasten die een link hebben met de Eerste Wereldoorlog. 

Goedele Wachters is tijdens deze special vliegende reporter van dienst: ze snuift de sfeer in Ieper op en zoekt de hele dag lang naar plaatsen met nieuwswaarde. Arnout Hauben luistert langs de frontlijn naar het (muzikale) oorlogsverhaal van kleine en grote artiesten. Die gesprekken worden afgewisseld met reportages. Zowel informatieve stukken, archiefmateriaal als sfeerstukken zorgen voor een hele dag boeiende televisie en nieuwe inzichten. Eindigen doet Eén met een live-uitzending van de speciale uitvoering van The last Post. 

 • Nooit meer ten oorlog: op zondag 11 november van 10.00 tot 18.00 uur op Eén. 

 

NIEUW BIJ EEN Radio gaga  

Ontroerende human interest in acht straffe afleveringen

Later dit najaar verzamelt Eén acht straffe afleveringen van Radio gaga met Joris Hessels en Dominique Van Malder. Terwijl Joris op Canvas te zien is met het nieuwe programma De weekenden, kan iedereen genieten van Radio gaga op Eén. Met hun zelfgebouwde mobiele radiostudio trekken Dominique en Joris naar enkele locaties in België om er bijzondere lokale radio te maken. Het resultaat is een mooie human interestreeks waarin muziek een belangrijke rol speelt. 

 • Radio gaga: later dit najaar op Eén. 

 

NIEUW SEIZOEN Die huis 

Openhartige gesprekken en onverwachte verhalen 

Op een rustig Zuid-Afrikaans wijndomein ontvangt Eric Goens in een nieuw seizoen van Die huis opnieuw een aantal verrassende en interessante figuren, met onverwachte verhalen, mooie onthullingen en boeiende gesprekken tot gevolg. Stefaan Degand beleefde de nachtmerrie der nachtmerries toen hij zijn zwangere vrouw Julie en hun ongeboren kind verloor. Met een filosofische adoratie vertelt hij over het verlies van de liefde van zijn leven. Maar hij laat ook zijn ietwat ‘gekke’ kant zien wanneer hij onverwacht Die huis op stelten zet.   

Daarnaast ontvangt Eric onder andere acteur Filip Peeters: wat heeft hij te onthullen in de kinderkamer? Is Piet Huysentruyt in het reine gekomen met zijn onverwerkt verleden? En welke verhalen roepen de familiefilmpjes op bij Zuhal Demir in de televisiekamer van Die huis?  

 • Die huis: later dit najaar op Eén. 

 

ENTERTAINMENT EN HUMOR

NIEUW SEIZOEN Kalmte kan u redden 

De spannendste zondagavondquiz is terug 

De populaire zondagavondquiz Kalmte kan u redden keert dit najaar terug op Eén. Tom Lenaerts gaat op zoek naar quizzers die niet alleen veel weten, maar die ook nog eens hun gierende zenuwen onder controle kunnen houden. Vijf sympathieke kandidaten strijden tegen elkaar, maar vooral ook tegen zichzelf: tijdens het spel wordt immers voortdurend hun stressniveau gemeten. Wanneer kandidaten te nerveus zijn, wordt hun afdrukknop uitgeschakeld. 

Na elke ronde in Kalmte kan u redden vertrekt telkens één kandidaat onherroepelijk naar huis. De laatste overblijver speelt de finaleronde, de ongenadige ‘Mindfuck’. Hij of zij die overeind blijft tijdens deze uitputtingsslag krijgt 10.000 euro mee naar huis. Slechts één wet geldt: hoe groot je kennis ook is, enkel kalmte kan je redden. 

 • Kalmte kan u redden: vanaf 9 september elke zondag om 20.30 uur op Eén.

 

NIEUW SEIZOEN Weg zijn wij 

Beleef inspirerende en verrassende momenten tijdens een weekendje dichtbij huis 

In het nieuwe seizoen van Weg zijn wij gaan drie bekende Vlamingen de uitdaging aan: samen een gezellig weekendje weg dichtbij huis organiseren. Met wie ze twee dagen lang op stap gaan, dat ontdekken ze pas op de ochtend van het vertrek. Onder andere Kristel Verbeke, Thomas Smith, Evi Van Acker, James Cooke, Maarten Vangramberen, Hilde De Baerdemaeker, Vanya Wellens, Jens Dendoncker, Goedele Wachters, Lieve Blancquaert, Guy Swinnen, Guga Baúl en Tinne Oltmans laten zich verrassen. 

Op basis van hun interesses, hobby’s of bucketlist organiseren de bekende reisgenoten elk één deel van het weekend: een activiteit, een overnachting of iets gastronomisch. Ze laten zich culinair verrassen door imkers en gerenommeerde wijnbouwers, slapen op unieke plaatsen zoals een slow cabin, een omgebouwde binnenvaartschip of een bolvormige cocoon. Ook avontuurlijke activiteiten als flyboarden staan dit seizoen op het programma. 

 • Weg zijn wij: vanaf 8 september elke zaterdag om 20.10 uur op Eén. 

 

INFORMATIE

NIEUW SEIZOEN Over eten 

Verse reportages, voedingsmythes en een nieuwe locatie  

Kobe Ilsen en Danira Boukhriss presenteren dit najaar een nieuw seizoen van Over eten, met verse reportages over alles wat u op uw bord legt en in uw glas giet. Nieuw dit seizoen is dat Over eten elke week rond één bepaald thema werkt, zoals voedselverspilling, veganisme en calorieën. Ook de locatie is gloednieuw: de redactie verhuist naar Pakt in Antwerpen. Een unieke plek in de stad waar voeding een centrale plaats inneemt.  

Kobe en Danira onderzoeken wat er waar is van alle volkswijsheden over voeding: word je echt dikker als je eet na 20 uur? Maakt spinazie je echt sterker? In elke aflevering laat een bekende Vlaming opnieuw meekijken in zijn of haar boodschappenmandje: wat eten Sergio Herman, Nora Gharib en Wout Van Aert? 

 • Over eten: later dit najaar op Eén.  

 

NIEUW SEIZOEN Pano 

Pano is terug met een derde seizoen vanaf woensdagavond 5 september. De succesvolle pijlers blijven onveranderd: verhalen van hier, dicht bij elke Vlaming, die relevant en onthullend zijn en het maatschappelijke en politieke debat bepalen. Tot op de dag van vandaag blijven enkele Pano's brandend actueel, zoals ‘Vliegen voor geen geld’ en ‘Mijn kind heeft recht op schone lucht’. Reporter Wim Vanden Eynde won eind mei de Belfius-persprijs voor zijn reportage ‘Burgemeester én Bouwmeester’ over mogelijke belangenvermenging bij de bouwwoede aan onze kust. Pano gaat door op dit elan en de redactie werkt volop aan nieuwe reportages. 

Zo onderzoekt de redactie momenteel hoe jobs er zullen uitzien in 2030, is ze bezig met een reportage over de impact van faillissementen in de bouw, en werkt ze aan een verhaal over de opmars van identitaire bewegingen in Europa en Vlaanderen. Daarnaast zoeken reporters Phara de Aguirre en Sara Van Boxstael de mensen op uit ‘Arm Vlaanderen’ (Panorama, 2013). Vijf jaar later wil Pano onderzoeken wat er in hun leven is veranderd.  

 • Pano: vanaf 5 september elke woensdag om 21.25 uur op Eén. 

 

NIEUW SEIZOEN De zevende dag 

Het actualiteitsprogramma De zevende dag keert terug vanaf zondag 9 september met een nieuw presentatieduo: Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete. Wekelijks besteedt De zevende dag aandacht voor de actualiteit, politiek, cultuur, media en sport. Op 30 september en 7 oktober staat de uitzending helemaal in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen. 

 

NIEUW SEIZOEN De markt  

Bij de start van het nieuwe seizoen krijgt De markt, het sociaal-economisch magazine op Eén, een nieuw gezicht: Sven Pichal neemt de fakkel over van Lieven Verstraete, die De zevende dag zal presenteren. Sven blijft tegelijkertijd ook ‘De inspecteur’ op Radio 2. Hij brengt zijn kennis over consumententhema’s mee naar De markt, en het programma zal hier komend seizoen ook meer op inzetten. Verder blijft De markt streven naar een boeiende mix van sociale en economische thema’s. Ook de financiële experts Michaël Van Droogenbroeck en Steven Rombaut blijven op regelmatige basis bijdragen leveren. 

 • De markt: vanaf 8 september elke zaterdag om 12.30 uur op Eén. 

 

NIEUW SEIZOEN Villa politica 

Vanaf september staat Linda De Win weer paraat in een nieuw seizoen van Villa politica. Ze brengt de politieke actualiteit en voelt ministers en parlementsleden aan de tand in doortastende interviews. Op woensdag zendt Villa politica uit vanuit het Vlaams Parlement, op donderdag vanuit de federale Kamer. Het Vlaams Parlement opent de deuren op 24 september met de Septemberverklaring, maar de Kamer doet een week eerder de deuren open en dus gaat Villa politica vanaf 19 september ook al op antenne.

 • Villa politica: vanaf 19 september elke woensdag rond 14.45 uur, en elke donderdag rond 14.45 uur op Eén.

 

Verkiezingen bij VRT NWS 

Eén brengt onder de noemer Kies 18 vier verkiezingsprogramma’s tussen 30 september en 14 oktober. De zevende dag heeft op 30 september en 7 oktober grote aandacht voor de gemeenteraadsverkiezingen. Van 1 tot en met 11 oktober brengt Phara de Aguirre van maandag tot en met donderdag de politieke talkshow Iedereen kiest. Op 13 oktober host Ivan De Vadder Het grote debat met de partijvoorzitters en op verkiezingsdag leiden Martine Tanghe en Ivan De Vadder de kijkers naar goede gewoonte door de live verslagen en uitslagen. 

 

DAGELIJKS OP POST

Dagelijkse kost en Blokken

Na een succesvolle zomeruitstap keert Jeroen Meus terug naar zijn vertrouwde keuken in Leuven voor Dagelijkse kost. Elke weekdag zorgt hij weer voor heerlijke kookinspiratie. Ook Ben Crabbé staat klaar met een nieuw seizoen van Blokken, het vijfentwintigste intussen. Zal een kandidaat er dit najaar in slagen om een nieuw record te vestigen? 

 • Dagelijkse kost: vanaf 3 september elke weekdag om 18.15 uur op Eén.
 • Blokken: vanaf 3 september elke weekdag om 18.35 uur op Eén.

 

Het journaal 

In Het journaal laat zijn vanaf september twee nieuwe gezichten te zien: Fatma Taspinar en Xavier Taveirne versterken de ploeg van vertrouwde ankers. Daarnaast staan ook Wim De Vilder, Martine Tanghe, Goedele Wachters, Annelies Van Herck en Hanne Decoutere dagelijks op post met het laatste nieuws en duiding. 

 • Het journaal en Het journaal laat: vanaf 3 september op Eén.

 

NIEUW SEIZOEN Iedereen beroemd 

Het populaire Iedereen beroemd is terug vanaf maandag 3 september, met een heleboel leuke nieuwigheden zoals ‘Het kot’, waarin een jaar lang het reilen en zeilen van zeven studenten in een Leuvens kot wordt gevolgd. In ‘Bye bye Britain’ onderneemt de Anglofiele reporter Stijn op geheel persoonlijke wijze een rondreis door Groot-Brittannië om afscheid te nemen van onze soon-to-be-ex-fellow-Europeans. En in ‘Klein beschrijf’ laten kinderen dan weer hun verbeelding de vrije loop als het gaat over ietwat abstracte begrippen zoals ‘liefde’ of ‘god’. Ook keren enkele oudgediende rubrieken zoals ‘De adviescommissie’, ‘Stamboom’ en ‘Krantenkippen’ terug. 

Afsluiten doet Iedereen beroemd vanaf 2019 weer met een tweede editie van de populaire afvalrace ‘Homo universalis’, maar eerst gaat het programma er vanaf september uit op een grappige noot met de nieuwe rubriek ‘Droge humor’. Daarin nemen dagelijks twee vrienden of collega’s het tegen elkaar op om vooral niét te lachen met moppen van de bekende grapjas die hen die week wordt voorgeschoteld.  

 • Iedereen beroemd: vanaf 3 september elke weekdag om 19.40 uur op Eén. 

 

NIEUW SEIZOEN Thuis 

Eind juni zagen meer dan 1.500.000  Vlamingen in de seizoensfinale van Thuis met verbazing hoe Waldek na zijn auto-ongeluk haast roerloos in de brandende wagen bleef zitten, totaal van de wereld door de bekentenis van Mayra. Raken ze op tijd uit de auto? Kan hij zijn dochter of Mayra redden? Heeft Britney echt een kus gezien tussen Kobe en Peter? En overleeft Leo de duw van Stan? Alle antwoorden, vanaf 3 september in de populairste dagelijkse fictiereeks van Vlaanderen. 

 • Thuis: vanaf 3 september van maandag tot en met vrijdag om 20.05 uur op Eén. 

 

NIEUW SEIZOEN Van Gils & gasten  

Na enkele weken zomerrust loopt Lieven Van Gils zich warm voor een nieuw seizoen van Van Gils & gasten. Ook de komende maanden ontvangt Lieven opnieuw tal van gasten met boeiende, beklijvende en actuele verhalen. Hoe verschillend die gasten voor de rest mogen zijn, bleek de afgelopen maanden dagelijks aan tafel bij Lieven. Van John Rhys-Davies via Margrethe Vestager tot Dimitri Vegas, van Toby Alderweireld langs Mel C tot Maggie De Block. Vorig seizoen bracht Lieven enkele specials als Van Gils & patsers en Van Gils & het songfestival, en ook dit seizoen is er aandacht voor bijzondere gebeurtenissen. Daarnaast zijn er een aantal nieuwigheden in het decor te ontdekken. 

 • Van Gils & gasten: vanaf 3 september van maandag tot en met donderdag rond 22.05 uur op Eén. 

 

 

 

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos