Skip to Content

Hartverwarmende fictiereeks Gevoel voor tumor gaat nu al internationaal

Nederlandse NPO en vermaarde internationale distributeur Red Arrow kopen uitzendrechten van Eén-reeks

Op Eén is Gevoel voor tumor nog maar net toe aan de vierde aflevering (op zondag 8 april) of de hartverwarmende fictiereeks begint al aan een internationale carrière. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft de reeks net aangekocht en er is bovendien een deal met Red Arrow, deze gereputeerde internationale distributeur zal Gevoel voor tumor internationaal verkopen. Red Arrow zal daarom de reeks deze week voorstellen op MIPTV, de grootste televisiebeurs wereldwijd. Begin mei zal Gevoel voor tumor ook gepresenteerd worden op Série Mania. Op dit gespecialiseerde festival worden dramaseries voorgesteld aan internationale zenders en platformen, Gevoel voor tumor wordt er opgenomen in de Belgian Bright-selectie van Vlaamse en Franstalige producties.

Over Gevoel voor tumor

Korte inhoud: Tristan Devriendt, een 25-jarige student geneeskunde die volop van het leven geniet, krijgt plots het dramatische verdict te horen dat hij kanker heeft. Ambitieuze dromen worden abrupt onderbroken en maken plaats voor een strijd op leven en dood. Tristan, zijn familie en vrienden komen in een verwarrende clash van emoties terecht met humor en liefde als onverwacht neveneffect.

Maarten Nulens (bekend van Beau Séjour) speelt de rol van Tristan en ook onder andere Els Dottermans, Dirk Van Dijck, Marthe Schneider, Tristan Versteven, Liesa Naert en Vic De Wachter zijn te zien in deze hartverwarmende reeks.

De makers: Het verhaal is bedacht door Leander VerdievelMathias Claeys (Eigen kweek, Dubbel leven) en Tom Goris (WitseDe Ridder). Tom Goris nam ook de regie voor zijn rekening.

Gevoel voor tumor is een coproductie van Eén en Sylvester, in samenwerking met Kom op tegen Kanker, met de financiële steun van het Stadsmarketingfonds van de Stad Gent en met de steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Sven Gatz en het Agentschap Zorg en Gezondheid van Vlaams minister Jo Vandeurzen, gerealiseerd door de Tax Shelter-maatregel van minister Gatz.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos