Goed volk op de MIA's: onder andere Wim Willaert, Danira Boukhriss Terkessidis, Jonas Van Geel, Jeroen Meus en Cath Luyten

Goed volk op de MIA's: onder andere Wim Willaert, Danira Boukhriss Terkessidis, Jonas Van Geel, Jeroen Meus en Cath Luyten

En heel veel artiesten natuurlijk, zoals Stan Van Samang, Tourist LeMC, Black Box Revelation, Balthazar en vele anderen

Woensdag 20 januari 2016 — Met Tom Lenaerts als gastheer, enkele straffe podiumacts en een hele resem interessante uitreikers kan de negende editie van de MIA's nu al niet meer stuk. De uitreiking wordt morgen live uitgezonden op Eén. In totaal worden 17 awards verdeeld, op voorhand gekozen deels door het publiek en deels door de muzieksector. Het publiek kiest in 9 verschillende categorieën: Pop, Alternative, Dance, Doorbraak,  Nederlandstalig, Vlaams populair, Solo man, Solo vrouw en Groep. De muzieksector kon de winnaars aanduiden in  zes bijkomende, gespecialiseerde categorieën: Album, Artwork, Auteur/componist, Muzikant, Live act en Videoclip.

Will Tura krijgt de Lifetime Achievement Award. En er is één award die pas op de avond zelf door televoting wordt gekozen, de felbegeerde MIA 'Hit van het jaar'. Dit zijn de genomineerden: Emma Bale met ‘All I want’, Stan Van Samang met ‘Een ster’, Lost Frequencies featuring Janieck Devy met ‘Reality’, en Dimitri Vegas & Like Mike featuring Ne-Yo met ‘Higher place’. 

VIA LEES MEER: welke acts en uitreikers maken morgen hun opwachting?

Zowat alle genomineerden zullen in de studio aanwezig zijn in de hoop met een MIA onder de arm weer naar buiten te gaan. Onder meer Stan Van Samang, Tourist LeMC, Black Box Revelation, Balthazar, Emma Bale, Will Tura, Lost Frequencies, Oscar and the Wolf en Charlotte De Witte brengen unieke live-performances. En Sven De Leijer van het Canvas-programma 'De ideale wereld' verzorgt een speciale bijdrage.

UITREIKERS:

Ook dit jaar maken een kransje prominente persoonlijkheden van het afgelopen televisiejaar hun opwachting om de MIA's uit te reiken.

Onder andere Wim Willaert, Danira Boukhriss Terkessidis, Jonas Van Geel, Peter Van de Veire, Laura Tesoro, Bill Barberis, Stephanie en Annelien Coorevits, Kobe Ilsen, Jacques Vermeire, Cath Luyten, Jeroen Meus en Minister Sven Gatz reiken elk een MIA uit aan de gelukkige winnaar. 

De MIA's is een initiatief van Kunstenpunt en VRT.

De MIA's, live op donderdag 21 januari om 20.40 uur op Eén.

#mias2015