Skip to Content
Geniet samen van de spannende Thuis-finale op groot scherm

Geniet samen van de spannende Thuis-finale op groot scherm

Op 14 juni brengt Thuis kijkers samen voor de seizoensfinale

Elk jaar wordt de seizoensfinale van Thuis massaal bekeken. Dit jaar zal dat niet anders zijn, maar voor het eerst in de geschiedenis van de populaire Één-soap wordt het seizoen afgesloten op een donderdagavond én op grote schermen vertoond. Door het WK voetbal vervroegt de finale een dag en dat geeft Één en de makers van Thuis de kans om een vernieuwde Thuis-beleving te creëren: via grote schermen kijkers samenbrengen voor de spannende eindaflevering.

Een plein vol Thuis-fans

Op 14 juni wil Één iedereen samen voor het scherm krijgen. Niet alleen in de woonkamer, maar ook in de plaatselijke club, school, jeugdbeweging, na het werk of op café. Eén zorgt voor drie grote schermen op pleinen over heel Vlaanderen, waar fans in spanning samen kunnen kijken.

De Thuis-makers zien het WK als een dankbare kans. Producer Hans Roggen: “Dit jaar zorgt de beschikbaarheid van de grote schermen voor het WK ervoor dat we ons publieksevent eens over een andere boeg kunnen gooien: we brengen mensen niet op slechts één locatie samen, maar wel op drie grote pleinen en met uitbreiding in heel Vlaanderen.”

Vanaf 19 uur kunnen kijkers afzakken naar Antwerpen (Plantinkaai, busparking), Hasselt (Kolonel Dusartplein) of Kortrijk (Schouwburgplein). De Thuis-cast blikt samen met hen vooruit op de finale en praat na de dubbele aflevering na met de kijkers. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

“De magie van samen kijken”

Het is niet de eerste keer dat Thuis op grote schermen wordt uitgezonden. Op Rock Werchter 2015 konden festivalgangers de finale op groot scherm bekijken, tot het plezier van veel trouwe Thuis-kijkers. Datzelfde jaar werden ook pop-up Thuis-tenten georganiseerd, waar acteurs en kijkers samen een aflevering beleefden. “We weten dat onze kijkers dat moment samen willen beleven en op die manier geven we hun die kans”, zegt Hans Roggen.

Ook de acteurs kijken er opnieuw erg naar uit:

Acteur Jeroen Lenaerts: “Bij de pop-up Thuis-tenten in het najaar van 2015 voelde je magie wanneer mensen samen naar de afleveringen keken. We hadden toen de kans om tussen de fans mee te genieten van de aflevering en hun reacties live te zien. Ik kijk ernaar uit om dat op 14 juni opnieuw te kunnen doen.”

“Een van de mooiste momenten op de Thuisdag is wanneer alle fans rond het middaguur samen naar de aflevering van de dag erop kijken. Iedereen zet zich dan rustig op het grasplein en geniet samen van die aflevering. Dat is een warm moment van samen-zijn”, vult actrice Vanya Wellens aan.

Waar ga jij kijken?

Vanaf midden mei kunnen kijkers online laten weten dat ze naar de seizoensfinale zullen kijken. Op die manier maken ze ook een kans op een Thuis-finale-overlevingspakket, waardoor ze nog meer kunnen genieten van de laatste aflevering van het 23e seizoen.

“Ik hoop dat dit de finale met het laagste kijkcijfer ooit wordt”, vertelt Hans Roggen, “want dan weten we dat iedereen uit zijn kot gekomen is om samen te genieten”.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos