Filip Peeters: 'De start van de opnames van het tweede seizoen voelde als thuiskomen'

Filip Peeters: 'De start van de opnames van het tweede seizoen voelde als thuiskomen'

Opnames gestart van Salamander 2

In april zijn Eén en Skyline Entertainment van start gegaan met de opnames van de tweede reeks van 'Salamander', waarvan de eerste in het voorjaar van 2013 werd uitgezonden op Eén. 'Salamander' hield twaalf weken lang gemiddeld 1,4 miljoen kijkers aan het scherm gekluisterd. Ook in het buitenland wist de reeks te scoren. De opnames lopen nog tot eind oktober. 'Salamander 2' wordt verwacht in 2018.

Buitenlands succes

In Vlaanderen keken gemiddeld 1,4 miljoen mensen naar de eerste reeks en ook in het buitenland was Salamander een succes: de reeks werd uitgezonden door BBC Four, RTL Crime, NPO 1 en verkocht aan een dertigtal landen. Netflix USA heeft de reeks als eerste Vlaamse reeks aangekocht. 

Het uitgangspunt van de eerste reeks is de kraak van de kluizen van een select maar strategisch groepje machtshebbers. De gedupeerden besluiten te zwijgen om de rust te bewaren, maar dat mislukt wanneer politie-inspecteur Paul Gerardi ( Filip Peeters) het misdrijf toevallig op het spoor komt. Wat volgt, is een meeslepende thriller die de kijkers wekenlang op het puntje van hun stoel hield.

Wat brengt reeks 2?

In de tweede reeks trekt een moord in de wijk Matonge op een politieke balling uit het mini-staatje Kitangi - ooit behorend tot de Belgische kolonie - hoofdinspecteur FGP Paul Gerardi langzaam maar zeker in het moeras van een samenzwering die draait om het bezit van de diamantmijnen in het staatje.

Gerardi is er als enige van overtuigd dat er leden van de ontbonden groep Salamander betrokken zijn bij deze samenzwering wiens tentakels zelfs reiken tot in het kabinet van de Eerste Minister. Wat Paul Gerardi niet kan vermoeden, is dat hij op een persoonlijke manier zelf ook betrokken blijkt te zijn bij de zaak waardoor zijn leven en dat van zijn dochter op het spel komt te staan.

Filip Peeters is heel blij om terug in de huid van Gerardi te kunnen kruipen: "De start van de opnames van het tweede seizoen voelde als thuiskomen."

De ploeg van de tweede reeks blijft grotendeels dezelfde, met Ward Hulselmans als scenarist en Frank Van Mechelen als regisseur. En in de cast keren behalve Filip Peeters ook onder meer Leah Thys, Wim Opbrouck, Koen Van Impe en Tine Reymer terug. Salamander 2 komt ten vroegste in 2018 op het scherm.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos