Eurosong 2016: Welke nummers brengen de kandidaten?

Eurosong 2016: Welke nummers brengen de kandidaten?

Kandidaten coveren eerdere Eurovisiesongfestival-liedjes

Woensdag 30 december 2015 — Op zondag 3 januari start de eerste liveshow van Eurosong 2016. Kandidaten Adil Aarab, Astrid Destuyver, Tom Frantzis, Laura Tesoro en Amaryllis Uitterlinden zetten hun beste beentje voor en brengen in deze liveshow eigen covers van een Eurovisiesongfestival-lied. Zo tonen ze hun zangkwaliteiten, podiumprésence en hun persoonlijkheid.

Ontdek hieronder welke nummers de kandidaten brengen.

Eurosong 2016: eerste liveshow op zondag 3 januari om 20.30 uur op Eén.

De nummers

Adil waagt zich aan Hold me now (Johnny Logan)

Het nummer is emotioneel en fragiel, met een gevoelige tekst en inhoud. Daar houd ik van. Ik ga het nummer gewoon meer Adil maken, maar toch nog intiem houden.  

Amaryllis brengt een eigen versie Euphoria (Loreen)

In de zoektocht naar een goeie cover is er één vraag die voor mij belangrijk is: welk nummer leent zich ertoe om er echt mijn eigen ding mee te doen? Ik ga altijd op zoek naar iets dat me raakt, of het nu de klank of de tekst is.

Laura gaat uit de bol op Dum tek tek (Hadise)

Ik hou van uptempo nummers met pit en ik wilde heel graag dansers en show. Daarom heb ik dit nummer gekozen, waar ik me volledig op kan laten gaan.

Astrid koos voor Everyway that I can (Sertab):

Het is een heel herkenbaar nummer, zowel qua melodie als inhoud. Ik maak er een volledig eigen versie van, en toch zal iedereen het nummer kunnen herkennen.

Tom brengt de Belgische inzending van vorig jaar: Rhythm inside (Loïc Nottet). Waarom hij voor dit nummer koos?

Het is een modern nummer, en dat spreekt me aan. Het is straf qua songwriting en je kan er verschillende wegen mee uit. Het nummer heeft dus veel potentieel om in een eigen jasje te steken.

De experten

Experten Stijn Kolacny en Eurovisiesongfestival-winnaar Alexander Rybak staan de kandidaten tijdens deze eerste liveshow bij. Zij hebben geen stemrecht, maar geven constructieve feedback aan de kandidaten.

Pas tijdens de laatste liveshow, op zondag 17 januari, zullen tien jury’s uit tien deelnemende landen samen met de Vlaamse kijkers kiezen wie de Belgische inzending voor het Eurosiviseongfestival wordt.

Eurosong 2016: vanaf zondag 3 januari om 20.30 uur op Eén.

Adil
Amaryllis
Astrid
Laura
Tom