Elodie Ouedraogo, Bart Peeters en Eline De Munck samen op weekend in Weg zijn wij

Elodie Ouedraogo, Bart Peeters en Eline De Munck samen op weekend in Weg zijn wij

Vanaf zaterdag 3 september op Eén

Op zaterdag 3 september trappen Bart Peeters, Eline De Munck en Elodie Ouedraogo de eerste aflevering van het nieuwe Weg zijn wij af. Zij gaan samen een weekendje op stap in het thema "thuiskomen".

Elk van hen organiseert een deel van de trip: Eline kiest voor lekker eten met een culinaire pop-uptour doorheen Antwerpen. Bart zorgt voor de overnachting op een culturele plek en Elodie zorgt voor een heel speciale activiteit met... een workshop taxidermie.

Ontdek hieronder meer over hun weekend, en welke BV's de volgende weekends met elkaar op uitstap gaan.

Weg zijn wij: vanaf 3 september elke zaterdag om 20.10 uur op Eén.

Een weekend vol mysterie

In het gloednieuwe Weg zijn wij gaan drie BV’s samen op weekend in eigen land. Elke bekende Vlaming organiseert een deel van de trip: een activiteit, een overnachting en een gastronomisch gerelateerde uitstap. Volgens een opgelegd thema bereidt elke bekende Vlaming zijn of haar deel van het weekendje voor. Het wordt een uitstap vol mysterie: de BV's ontdekken pas de dag zelf met wie ze op stap gaan en wat ze gaan doen.

Afevering 1 (zaterdag 3 september): Bart Peeters, Elodie Ouedraogo en Eline De Munck

Bart, Eline en Élodie trekken er samen op uit in het thema "thuiskomen". Eline organiseert een culinaire pop-uptour doorheen Antwerpen, de stad waar ze nu al enkele jaren woont. Bart trekt richting Lier, zijn thuisstad, waar hij met de dames overnacht in een cultuur jeugdherberg.

Elodie interpreteert het thema op haar eigen manier: haar vriend Jeroom heeft thuis opgezette dieren maar zij is daar niet meteen gek van. Ze organiseert een workshop taxidermie om zelf een mooi dier te maken. Elodie:

Thuiskomen is voor mij letterlijk op een dood dier botsen, want we hebben een hele collectie opgezette dieren. En ik vind die van ons eigenlijk niet zo mooi. Dus als ik daar dan toch een hele dag op moet kijken, dan liefst een arty, fashionable dier. En dat gaan we vandaag doen.

Bart is verrast door Elodies keuze:

Ik wist dat Elodie ons ging verrassen, maar nu heeft ze wel mijn stoutse verwachtingen overtroffen. Ik dacht ook eerlijk gezegd dat ik alles wat er in de wereld bestaat, al gedaan had.  En ik kan hier echt formeel in zijn: ik heb nog nooit een dier opgezet.

Eens ze de dieren ziet en aan de slag moet gaan, is Elodie echter niet zo stoer meer...

Afevering 2 (zaterdag 10 september): Sven Nys, Ann Reymen en Sieg De Doncker

Sven, Ann en Sieg gaan op stap in het thema "natuurelementen". Sven start het weekend in Maasland en kiest voor het natuurelement water. Als sportman eet hij veel vis, maar, moet hij bekennen, eigenlijk heeft hij er nog nooit zelf een gevangen, en koken kan hij ook niet echt. Sven gaat vissen met Sieg en Ann en organiseert een kookworshop vis-barbecue.

Sieg staat in voor de overnachting en dat doet hij liefst in het bos, onder de blote hemel. Maar door het slechte weer moet hij overstappen op plan B: een Finse blokhut:

Normaal gezien ga ik door weer en wind kamperen, maar vandaag... Het was aan het onweren, bliksemen, het was misschien net iets te gevaarlijk om in het bos in een tentje te zitten. Maar gelukkig had ik een plan B en een houten hutje, zo blijven we lekker droog.

Sven en Ann zijn enthousiast, en de vreugde wordt nog groter wanneer ze het extraatje ontdekken: een lekker warme jacuzzi. 

Niet enkel het weer is extreem dit weekend. Ann, de waaghals van de groep, heeft een spannende activiteit voor de mannen in petto. Toen ze 21 werd, heeft ze parachute gesprongen, en dat wil ze graag nog eens doen. Samen met Sieg en Sven trekt ze richting Zwartberg. Sieg kijkt er naar uit, maar Sven moet zijn angst overwinnen om in het vliegtuig te stappen. Wordt het de ervaring van zijn leven?

Aflevering 3 (17 september): Marleen Merckx, Min Hee Bervoets en Jan Verheyen

Min Hee, Jan en Marleen gaan op weekend in het thema "bruisend Brussel". Min Hee wacht haar twee medereizigers op in Matongé, een plek die ze goed kent dankzij haar vriend. Ze volgen een cursus Afrikaans koken. Voor Jan moet een vakantie luxueus zijn. Hij organiseert een art deco, art nouveau avondwandeling. Het laatste gebouw op de route blijkt hun hotel, en dat is niet min.

Marleen houdt van actieve vakanties. Vroeger ging ze regelmatig bergklimmen, maar in Brussel zijn er geen bergen, dus neemt ze Jan en Min Hee mee naar de Basiliek van Koekelberg. Na een korte initiatie in de kelders van de speleoclub, nemen ze de lift tot bovenop de basiliek om die vervolgens af te dalen. Durven ze het aan om te abseilen van het imposante gebouw?

Aflevering 4 (24 september): Tom Waes, Hans Van Alphen en Philippe Geubels

Aflevering 4 van Weg zijn wij wordt een mannenspecial: Tom Waes, Hans Van Alphen en Philippe Geubels trekken er samen op uit.

 

Weg zijn wij: vanaf 3 september elke zaterdag om 20.10 uur op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos