Skip to Content
Kristel Verbeke, Maarten Vangramberen, Jens Dendoncker, Guga Baul, Goedele Wachters en vele anderen laten zich verrassen in nieuw seizoen van 'Weg zijn wij'

Kristel Verbeke, Maarten Vangramberen, Jens Dendoncker, Guga Baul, Goedele Wachters en vele anderen laten zich verrassen in nieuw seizoen van 'Weg zijn wij'

Elke zaterdag om 20.10 uur er even tussenuit met Eén

In het nieuwe seizoen van Weg zijn wij gaan drie bekende Vlamingen opnieuw de uitdaging aan: samen een gezellig weekendje weg dicht bij huis organiseren. Met wie ze twee dagen op stap gaan, ontdekken ze pas op de ochtend van het vertrek. Dit seizoen gaan onder andere Kristel Verbeke, Thomas Smith, Evi Van Acker, Maarten Vangramberen, Hilde De Baerdemaeker, Jens Dendoncker, Guga Baul, James Cooke, Wim Ballieu en Goedele Wachters de uitdaging aan.

Op basis van hun interesses, hobby’s of bucketlist organiseren de bekende Vlamingen elk één deel van het weekend: een activiteit, een overnachting of iets gastronomisch. Voor het culinaire onderdeel laten ze zich dit seizoen verrassen door imkers, sushimeesters en gerenommeerde wijnbouwers, slapen doen ze op unieke plaatsen zoals een slow cabin, een omgebouwd binnenvaartschip en een bolvormige cocoon en met activiteiten als natuurfotografie, parapente vliegen en flyboarden kiezen ze voor het avontuur.

Ook in dit seizoen kunnen de kijkers inspiratie op doen voor een volgende weekendje weg dicht bij huis en zich laten verrassen door de schoonheid van vakantieplekken op slechts een steenworp van hun voordeur. Dit alles door de ogen van enkele bekende trio's.

Ontdek hieronder via ‘lees meer’ alles over de eerste vier afleveringen van dit seizoen.

Weg zijn wij: vanaf 8 september elke zaterdag om 20.10 op Eén.

 

 

Korte inhouden

Aflevering 1: Kristel Verbeke, Maarten Vangramberen en Jens Dendoncker (08/09)

In de eerste aflevering van Weg zijn wij zijn de onverwachte reisgenoten Kristel Verbeke, Maarten Vangramberen en Jens Dendoncker. Kristel staat in voor de gastronomische activiteit en neemt de mannen mee naar een Japanse chef. Daar leren ze de kunst van het sushi maken. Komiek Jens Dendoncker staat in voor de overnachting en geeft die een zeer artistieke invulling. Als voormalig student kunstgeschiedenis is hij gepassioneerd door de schilderkunst en trakteert hij zijn reisgezellen op een wandeling tussen de werken van Rubens. Sportjournalist Maarten was vroeger lid van 'de jeugd voor natuur en milieu' en was specialist reptielen, amfibieën en sprinkhanen. Nu wil hij graag deze beestjes mooi in beeld kunnen brengen, dus neemt hij Kristel en Jens mee op een drijvende schuilhut op het water waar ze kneepjes van de natuurfotografie aangeleerd krijgen.

Aflevering 2: Thomas Smith, Thibault Christiaensen en Tinne Oltmans (15/09)

In de tweede aflevering van Weg zijn wij trekken Thomas Smith, Thibault Christiaensen en Tinne Oltmans er samen op uit. Thomas staat in voor het gastronomische luik van het weekend en regelt een smakelijke workshop waar de drie leren cocktails maken door bekende barvrouw Hannah Van Ongevalle. De slaaplaats wordt voorzien door Equal Idiots-frontman Thibault Christiaensen, die een overnachting regelt in een oud binnenvaartschip.

“Ik heb misschien geen vaarbrevet, maar ik ga jullie toch zelf naar de slaapplek varen. Ik heb dat nog nooit gedaan, maar ik ga de innerlijke Jack Sparrow naar boven halen.”

Actrice Tinne Oltmans plant een diervriendelijke activiteit en neemt de heren mee naar 'De Zonnegloed', een opvangcentrum voor verwaarloosde dieren waar ze een dagje meewerken als dierenverzorgers.

Aflevering 3: Hilde De Baerdemaeker, James Cooke en Cisse Severeyns (22/09)

Tijdens week drie trekken Hilde De Baerdemaeker, James Cooke en Cisse Severeyns richting Groothertogdom Luxemburg. James Cooke neemt het gezelschap mee naar een wijnhuis in de Moezelstreek waar ze elkaar met een glaasje in de hand al wat beter kunnen leren kennen. Ex-voetballer Cisse Severeyns kiest voor een luxueuze overnachting in een vijfsterrenhotel in Luxemburg, waar ze op ontdekking gaan op Segways. Hilde De Baerdemaeker is een groot natuurliefhebber en komt pas echt tot rust in het groen. Ze neemt het mannelijk gezelschap mee voor een adembenemende wandeling in de regio Mullerthal, wat ook wel bekend staat als klein Zwitserland. Ze wandelen langs bossen en weiden, indrukwekkende kloven en bizarre rotsen.

Aflevering 4: Evi Van Acker, Guy Swinnen en Vanya Wellens (29/09)

In de vierde aflevering van Weg zijn wij gaan Evi Van Acker, Guy Swinnen en Vanya Wellens de uitdaging aan om een weekendje weg te plannen. Evi Van Acker reisde zowat heel de wereld rond voor haar zeilsport en maakte dus ook kennis met veel keukens. Ze stelt het reisgezelschap voor aan haar favoriete keuken: de Koreaanse. Thuis-actrice Vanya Wellens is grote fan van avontuurlijke kampeervakanties en nodigt haar weekendgenoten uit om de nacht door te brengen in een camper. Guy Swinnen, bekend van The Scabs, heeft na een traumatische ervaring met valschermspringen veel last van hoogtevrees. Hij wil tijdens het weekend weg deze angst overwinnen en plande een duovlucht parapente in voor de drie. Als dat maar goed afloopt.

“Hoe dichter we komen, hoe meer ik begin te denken dat we beter iets anders hadden gekozen. Ik begin klamme handjes te krijgen.”

Weg zijn wij : vanaf 8 september elke zaterdag om 20.10 uur op Eén.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos