Eindelijk dé grote dag voor Tom en Judith in THUIS

Eindelijk dé grote dag voor Tom en Judith in THUIS

"Wel grappig dat mijn eigen man me toen zei: Goed trouwen vandaag!" - Actrice Katrien De Ruysscher, Judith in THUIS

De trouwe THUIS-kijkers hebben woensdag 1 november al wekenlang met stip aangekruist in hun agenda. Dan geeft dokter Judith Van Santen (Katrien De Ruysscher) uiteindelijk haar ja-woord aan haar liefde Tom De Decker (Wim Stevens).

Na de scheiding van haar eerste man Kurt, stond Judith niet meteen te springen om opnieuw te trouwen. Maar Tom kon de liefde van zijn leven toch over de streep trekken, en uitgerekend op Allerheiligen trouwen ze. De kijker mag zich dus binnenkort verheugen op een stevige portie liefde en romantiek in THUIS.

De opnames van het langverwachte huwelijk van Tom en Judith dateren al van augustus. De hele ploeg ervaart zo’n draaidagen toch telkens weer als een tikkeltje bijzonder.

Ontdek hieronder onder meer in welke bruidsjurk Judith straalt en hoe strak Tom in zijn pak zit. En blik mee terug met de acteurs op de opnames van dé grote dag.

 

Woensdag 1 november is dé grote dag in THUIS: bruidegom Tom (Wim Stevens) heeft nauwelijks geslapen de dag van de trouw. Hij is ontzettend nerveus. Bruid Judith (Katrien De Ruysscher) start haar trouwdag met een loopje en een gezellig ontbijt met dochter Emma (Elise Roels). De kijker ontmoet ook voor het eerst de ouders van Judith die uiteraard niet mogen ontbreken op deze dag.

Hoe bereiden de acteurs zich voor op scènes rond grote gebeurtenissen?

Wim:

Niet speciaal anders dan voor de andere scènes, maar het is wel extra spannend. De betrokken acteurs zijn al een goed half jaar voor de uitzending op de hoogte. De uitgewerkte scenario’s lezen we anderhalve maand voor de eigenlijke opnames. Als er iets bijzonder gebeurt met je personage ben je als acteur natuurlijk blij omdat je dan wordt uitgedaagd om er iets speciaals van te maken!

"Dit zou best wel eens erg trendy kunnen worden!" (Katrien)

Even later is het zover: Judith straalt als ze de trap afkomt van De Withoeve. Ze verrast iedereen met haar stijlvolle zwarte trouwjurk. “Wat een entree! Een mens zou vergeten welke dag het is,” aldus de schepen. Voor haar personage Judith is de opvallende kleur van de jurk een heel logische keuze, vindt Katrien. En bovendien is het een kleur die wel eens meer en meer zou kunnen opduiken in bruidswinkels:

De schrijvers hebben bedacht dat Judith in het zwart zal trouwen, maar ik sta er helemaal achter. Want voor Judith hoefde dat huwelijk niet per se. Ze is eerder getrouwd geweest en gescheiden. En toen werd het huwelijk ook nog eens uitgesteld naar 1 november, een dag waarop alles zwarter kleurt. In die zin past de kleur helemaal.

Bovendien is zwart voor iedereen erg flatterend en altijd stijlvol. Mijn witte bruidsboeket kwam er ook heel goed uit, door het contrast. Ja, het is best gedurfd maar ik kreeg op de set heel veel complimenten. Ik denk echt dat dit wel eens heel trendy zou kunnen worden! 

Daarna is het aan de styliste van THUIS om naar de perfecte zwarte bruidsjurk op zoek te gaan. En dat liep niet meteen van een leien dakje.

Katrien:

Als acteur hebben we daar ook inspraak in. We zijn dus samen gaan shoppen. Het was voor de styliste en mij een echte zoektocht. Want zo’n trouwkleed in het zwart vind je lang niet in alle bruidswinkels. En die jurk moet natuurlijk ook echt mooi zijn en de nodige romantiek uitstralen. Via een omweg botsten we dan plots op dé geknipte zwarte bruidsjurk!

Ook de trouwlustige Tom straalt in zijn stijlvolle pak. Heeft Wim ook zijn zeg mogen doen over de keuze van zijn kostuum of zijn mannen niet zo bezig met mode? 

Wim: 

In de eerste plaats moet die outfit helemaal passen bij jouw personage, zijn persoonlijkheid en karakter. In het geval van advocaat Tom betekent dat een modieus, stijlvol en ietwat statig pak. Ik ben ook zelf mee op zoek gegaan, samen met de styliste. En ik vond mijn outfit uiteindelijk in dezelfde bruidswinkel als Katrien, waar we allebei bijzonder goed geholpen werden om tot de perfecte keuze te komen. Ik ben zeer tevreden, het is een beetje retro-chic zelfs. Ik zie eruit om door een ringetje te halen! (lacht)

"Meer inspanningen, maar voldoening onbetaalbaar"

Mooie aankleding, de juiste kostuums en extra veel volk op de set. Het plaatje moet kloppen, elk stukje van de puzzel moet in elkaar passen op het juiste moment. Zo'n draaidagen vergen een maximum inzet van iedereen maar tegelijk krijgt ook iedereen daardoor een geweldige energieboost. Ook voor Katrien is die sfeer van de opnames haar het hardst bijgebleven:

Ik ben zelf getrouwd. Het was best wel grappig toen ik naar de set vertrok en mijn man zei: "goed trouwen vandaag!"

En wat ook erg veel voldoening geeft, is dat zo’n opnames bij iedereen het beste naar boven halen: van kleedster tot geluidsman en acteurs. Het is een uitdaging en je wilt allemaal het onderste uit de kan halen zodat al dat harde werk loont. Ook voor de schrijvers een dikke pluim: het verhaal is zo goed opgebouwd, die emoties,.. er zit heel veel vlees aan om te spelen!

Wim kan dat alleen maar beamen:

Een bijzondere gebeurtenis is altijd extra spannend en inspannend voor de hele cast en crew. Je hebt de hele aankleding van het gebeuren en de vele extra's die erbij komen kijken met make-up en kledij, meer figuranten,... Alles vergt een verhoogde concentratie van iedereen. Heel fijn dan ook om achteraf te merken dat we met z’n allen zo'n knap resultaat hebben neergezet.

Voor mij als acteur waren het trouwens geen evidente opnames door de rollercoaster aan emoties, want Tom is zijn toekomstige echtgenote geregeld ontrouw geweest. Als de hele ploeg je dan in je concentratie en overgave ondersteunt door nauwgezet en accuraat te werken, voel je je als acteur gewaardeerd en gestimuleerd. De voldoening achteraf is onbetaalbaar. Dan realiseer je je plots weer hoe bijzonder bevoorrecht je bent spelenderwijs je leven te kunnen leven.

“Dan verklaar ik u in naam van de wet verbonden door het huwelijk. Mijn felicitaties!”

Ondertussen in THUIS: de plechtigheid in de Withoeve is begonnen. Ook (schoon) zus dokter Ann (Monika Van Lierde) deelt in de feestvreugde nu haar broer trouwt. Alhoewel...

Marianne liet al eerder blijken dat ze niet erg opgezet is met Ann en Jessica (Ditte Jaspers) als koppel. Ann en Jessica komen uit wraak opzettelijk te laat en luidruchtig de Withoeve binnengevallen. Ann is duidelijk beschonken.  

De blik van Marianne spreekt boekdelen: ze is furieus. Maar ze probeert toch om dit niet aan haar hart te laten komen en vooral te genieten van deze heuglijke dag. Laat het feest maar beginnen...

 

THUIS, elke weekdag om 20.10 uur op Eén.

Meer foto's van achter de schermen en stills uit de aflevering via http://pers.vrt.be.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos