Eén werkt aan nieuwe fictiereeks "Grenslanders" samen met Avrotros

Eén werkt aan nieuwe fictiereeks "Grenslanders" samen met Avrotros

Welke geheimen verbergen het Grensland en zijn bewoners?

Eén en de Nederlandse omroep Avrotros werken momenteel aan de nieuwe fictiereeks Grenslanders. Na het erg succesvolle Als de dijken breken werkt Eén zo weer met Nederland samen voor een fictiereeks.

Grenslanders speelt zich af in de grensstreek van Zeeuws-Vlaanderen met West- en Oost-Vlaanderen. In deze thrillerreeks wordt een meisje van Afrikaanse origine zwaar getraumatiseerd aangetroffen in de polders van het Grensland tussen Vlaanderen en Nederland. Tara, een rechercheur uit Rotterdam, en Bert, een psychiater uit Antwerpen, proberen te achterhalen wat er met haar is gebeurd. Al snel krijgen ze het gevoel dat het onschuldig ogende Grensland en de mensen die er wonen, meer geheimen verbergen dan de toeristische brochures doen vermoeden...

Grenslanders is een reeks naar een idee van Erik de Bruyn en Rik D’hiet. Het scenario werd geschreven door Rik D'hiet (die eerder al onder andere de reeksen Flikken, Het goddelijke monster en De Ridder schreef). Erik de Bruyn (regisseur van onder andere de films J. KesselsHopeWilde mossels, en de nieuwe film Het hart van Hadiah Tromp die binnenkort uitkomt) verzorgt de regie.

De hoofdrollen in de reeks worden vertolkt door Koen De Bouw en de Nederlandse Jasmine Sendar. Ook Wim Willaert, Herwig Ilegems, Adanna Unigwe, Sebastien Dewaele, Fedja Van Huêt, Monic Hendrickx, Ingrid De Vos, Chris Nietvelt, Anne-Laure Vandeputte, Astrid van Eck en Evelien Van Hamme maken deel uit van de cast, die zowel uit Belgische als Nederlandse acteurs bestaat. De opnames gaan begin 2018 van start.

Olivier Goris, netmanager van Eén: "Voor het heel geslaagde Als de dijken breken hadden we een enorm fijne samenwerking met Nederland, top dat we voor Grenslanders opnieuw met onze noorderburen kunnen samenwerken. Ditmaal vloeit deze coproductie op een natuurlijke manier voort uit het verhaal. Ik kijk al vol spanning uit naar de start van de opnames."

Mylene Verdurmen, hoofd drama Avrotros: "Al in 2013 begon onze zeer inspirerende samenwerking met Rik en Erik. Langzaam maar zeker kreeg deze oerspannende, mysterieuze thriller meer en meer vorm. Ik ben heel verheugd dat we onze gezamenlijke droom nu echt gaan waarmaken, samen met de VRT en producenten Column en Eyeworks België."

Grenslanders is een coproductie van Eyeworks Film & TV Drama en Column Film. De reeks komt tot stand met de steun van Screen Flanders en de Belgische Tax shelter maatregel en dankzij de bijdrage van het CoBO Fonds. Grenslanders zal worden uitgezonden op Eén en NPO 3.

 

 

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos