Eén volgt het doen en laten van het Antwerpse politiekorps

Eén volgt het doen en laten van het Antwerpse politiekorps

In oktober starten opnames voor deze nieuwe docureeks

Eén en productiehuis 100.000Volts.TV bereiden op dit moment de opnames van de documentairereeks Politie Antwerpen 24/7 voor. Politie Antwerpen 24/7 wordt een waarheidsgetrouwe weergave van de werking van Lokale Politie Antwerpen. In deze reeks krijgt de kijker de verschillende facetten van de politiewerking te zien. 

Momenteel worden de opnames van de reeks voorbereid. De draaiperiode start in oktober, en de reeks zal ten vroegste einde 2017 op Eén te zien zijn.

De nieuwe documentairereeks Politie Antwerpen 24/7 geeft een uniek beeld van de dagelijkse werkelijkheid van de Antwerpse politie. Waar krijgen de agenten dag in dag uit mee te maken? En wat doen ze in onverwachte of gevaarlijke situaties? De inspecteurs en officieren getuigen over de beslissingen die ze vaak in moeilijke omstandigheden moeten maken.

Een hele brede waaier aan cases komt aan bod om de dienstverlening in de stad en op verschillende kantoren van Antwerpen te tonen. Politie Antwerpen 24/7 volgt verhalen van het noodnummer 101 en het infonummer de Blauwe Lijn, de wijkwerking, het verkeersteam, en het fiets-, honden- en evenemententeam. Maar de cameraploeg gaat ook mee met de interventieploegen en de mobiele eenheid.

Stef Soetewey, oprichter en eigenaar productiehuis 100.000Volts.TV

Politie Antwerpen 24/7 is een uniek project. Het politiekorps kreeg de laatste 15 jaar geen enkele documentaireploeg meer over de vloer. Ik ben daarom bijzonder verheugd dat ik van burgemeester Bart De Wever, Korpschef Serge Muyters, het parket en de onderzoeksrechters toestemming heb gekregen. Het korps is ondertussen geherstructureerd en sterk gemoderniseerd. In de serie kunnen we dus een breed beeld schetsen van de werking van Lokale Politie Antwerpen."

De reeks wordt opgenomen met reguliere cameraploegen én er wordt ook gebruik gemaakt van vaste camera's. De vaste camera's worden vooral gebruikt in de kantoren en de gespreksruimtes van de politie waardoor er maximaal geregistreerd wordt. Een documentairestijl die gestart is met Spoed 24/7, een reeks die vanaf september op Eén te zien.  

Politie Antwerpen 24/7 is een productie van 100.000Volts.TV in opdracht van Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos