Eén steunt De Warmste Week van Music for Life

Eén steunt De Warmste Week van Music for Life

Met Blokken for Life, special van Iedereen beroemd, De quiz van het jaar en Marmerwafeltjes for Life.

Donderdag 10 december 2015 — Eén zet zijn schouders onder De Warmste Week van Music for Life. Vanaf maandag 14 december start Blokken for Life en op zondag 20 december De quiz van het jaar. Alle opbrengsten gaan telkens naar Music for Life.

Maar ook Iedereen beroemd springt op de kar van De Warmste Week en brengt een special op zondag 20 december. En Jeroen Meus bakt op vrijdag 11 december in Dagelijkse kost Marmerwafeltjes for Life.

Blokken for Life

Vanaf maandag 14 december staat Blokken de hele week in het teken van De Warmste Week van Music for Life. Ben Crabbé ontvangt elke weekdag twee bekende quizzers voor een week Blokken for Life

Dit zijn de kandidaten die spelen voor het goede doel:

 • Maandag 14.12: Nathalie Meskens - Gert Verhulst
 • Dinsdag 15.12: Hanne Decoutere - Herman Brusselmans
 • Woensdag 16.12: Linde Merckpoel - Sven De Ridder
 • Donderdag 17.12: Gwendolyn Rutten - Tom Waes
 • Vrijdag 18.12: Saartje Vandendriessche - Philippe Geubels 

De volledige opbrengst gaat naar de VVA, de Vlaamse Vereniging Autisme. Deze vereniging behartigt als ouder- en familievereniging de belangen van mensen met autisme en hun onmiddellijke omgeving. Zij krijgen zowel het prijzengeld van in de finale als de opbrengst uit de sms'en van het kijkerspel.

De quiz van het jaar

Thomas Vanderveken begint op zondag 20 december met de tweede editie van De quiz van het jaar. Dertien afleveringen lang nodigt Thomas Vanderveken in De quiz van het jaar vier Vlamingen uit die het jaar mee bepaalden. Hoe meer de kandidaten onthouden hebben van het afgelopen jaar, hoe meer geld ze kunnen verdienen voor een zelf gekozen goed doel van De Warmste Week van Music for Life.

Onder meer Jacques Vermeire, Ruth Beeckmans, Gert Verhulst, Jan Peumans, Alexander De Croo, Adil El Arbi, Lieven Scheire, Nicole en Hugo, Kamagurka, Freddy De Vadder, Tom Lenaerts, Kristof Calvo, Jeanine Bischops, Erik Van Looy, Karen Damen, Liesbeth Homans, Jan Verheyen, Bart Cannaerts, Regi en Nathalie Meskens, en met hen nog tientallen anderen betreden de arena.

Iedereen beroemd- De Warmste Week

Bij de start van De Warmste Week spring Iedereen beroemd mee op de kar: een heel deel van de dagelijkse rubrieken staan in het teken van De Warmste Week. Zo is er De Warmste Winkelkarquiz en neemt Linde Merckpoel een kijkje bij verschillende initiatieven die voor Music for Life op poten worden gezet.

Op zondag 20 december brengt Iedereen beroemd een special die helemaal in het teken staat van De Warmste Week van Music for Life. Verder brengt Iedereen beroemd van zondag 20 tot en met donderdag 24 december in elke uitzending een reportage Warmte gespot! In deze reportages geven ze een gezicht aan een goed doel, zoals Circus zonder handen in Molenbeek en Globa Aroma in Brussel. Ook werpt Iedereen beroemd in De week van een kijkje achter de schermen van De Warmste Week in De Schorre in Boom waar Siska Schoeters, Linde Merckpoel en Eva De Roo Music for Life presenteren.

 

Dagelijkse kost - Marmerwafeltjes for Life

Speciaal voor De Warmste Week van Studio Brussel bakt Jeroen Meus op vrijdag 11 december in Dagelijkse kost wafels met een deel vanille en een deel chocola. Deze marmerwafels bewaren heel goed en zijn dus ideaal om te verkopen voor het goede doel.

En er is meer: Jeroen deelt zijn recept nu al. Want: als je jouw foto van zelfgebakken marmerwafeltjes deelt op sociale media met de hashtags #dewarmsteweek en #wafelenbak schenkt Jeroen 0.50 euro aan Poverello. Wie thuis aan de slag wil: marmerwafeltjes bakken duurt 60 minuten. Het recept voor vier personen vind je hier:

 • Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe ze bij de bloem en meng met de keukenmachine.
 • Doe er de in stukjes gesneden boter en de eieren bij. Voeg een snuifje zout toe aan het deeg en meng alles goed met de keukenmachine.
 • Verdeel het deeg in twee porties. Meng één deel met cacaopoeder.
 • Verwarm het wafelijzer.
 • Neem twee lepels. Schep een lepel wit deeg en een lepel chocoladedeeg en draai ze in elkaar. Doe het deeg in het wafelijzer en bak wafeltjes.
 • Laat de wafels afkoelen op een taartrooster.

 

 

 • Blokken for Life: vanaf 14 december de hele week om 18.30 uur 
 • Iedereen beroemd, De Warmste Week: op zondag 20 december om 20 uur; Warmte gespot! van zondag 20 december tot en met donderdag 24 december om 19.40 uur.
 • De quiz van het jaar: vanaf 20 december (om 22.30 uur) tot en met 6 januari rond 22 uur (uitgezonderd 24 en 31 december)
 • Dagelijkse kost, Marmerwafeltjes for Life: op vrijdag 11 december om 18.15 uur.
Gert Verhulst in Blokken For Life (c) VRT
Nathalie Meskens in Blokken For Life (c) VRT
Blokken For LIfe<br/>(c) VRT
Blokken For Life met Hanne Decoutere<br/>(c) VRT
Herman Brusselmans in Blokken For Life (c) VRT
Blokken For LIfe<br/>(c) VRT
Linde Merckpoel in Blokken For LIfe (c) VRT
Sven De Ridder in Blokken For Life (c) VRT
Blokken For LIfe<br/>(c) VRT
Thomas Vanderveken in De quiz van het jaar (c) VRT