Eén start met opnames nieuwe docureeks over spoedgevallen in UZ Leuven

Eén start met opnames nieuwe docureeks over spoedgevallen in UZ Leuven

Nieuwe reeks Spoed 24/7 op Eén in 2016

Vrijdag 25 september 2015 — Eén en productiehuis 100.000Volts.TV bereiden op dit moment de opnames van de documentairereeks Spoed 24/7 voor in samenwerking met UZ Leuven. Spoed 24/7 volgt van dichtbij patiënten van de gloednieuwe spoedgevallendienst van UZ Leuven, die in juni haar deuren opende.

De nieuwe spoedafdeling van campus Gasthuisberg is dubbel zo groot als de vorige afdeling. Doordat de nieuwe locatie dichter bij het operatiekwartier en de intensieve diensten ligt, kunnen patiënten vlotter geholpen worden. 

De reeks Spoed 24/7 volgt gedurende enkele weken patiënten die er geholpen worden. Een groot aantal camera's registreert er hoe enkele van de beste artsen en urgentieverpleegkundigen van het land dag en nacht de meest uiteenlopende spoedgevallen behandelen. Het resultaat is een ongeziene blik achter de schermen van het vaak hectische maar boeiende leven op de spoedgevallendienst van een groot universitair ziekenhuis.

Momenteel worden de opnames van de reeks voorbereid. Het filmen zelf gebeurt in het najaar van 2015, en de reeks zal ten vroegste in 2016 op Eén worden uitgezonden.

Spoed 24/7 is een reeks van 100.000Volts.TV en Eén, in samenwerking met UZ Leuven.