Een openhartige Karl Vannieuwkerke in Het huis

Een openhartige Karl Vannieuwkerke in Het huis

Dinsdag 8 december op Eén

In de voorlaatste aflevering van Het huis komt sportjournalist Karl Vannieuwkerke langs. Karl heeft het voorbije jaar gevochten tegen speekselklierkanker en praat openhartig over zijn leven voor en na de ziekte. 

Vooral de confrontatie met zichzelf in de sportkamer levert beklijvende televisie op. Tijdens zijn behandeling heeft Karl tot in de kleinste details een dagboek bijgehouden. De koude handen van de verpleegster, de verbrande oorlel, het patroon van de elektroden... Zelden was een ziekte tastbaarder dan in Karls relaas. 

Als plots zijn vader als gast opduikt, krijgen we ook een bijzonder verrassende inkijk in de familie Vannieuwkerke. Zo blijkt zijn vader nooit met zoveel woorden over de ziekte van zijn zoon te hebben gepraat als ze hun keeperstalenten aan elkaar demonstreren. Tussen de pony en de ezel laat vader Vannieuwkerke het achterste van zijn tong zien.  

Er is ook hoog muzikaal bezoek met Wannes Cappelle van Het Zesde Metaal. Samen bezingen hij en Karl onder de boomhut hun gemeenschappelijke wielerheld, Frank Vandenbroucke. 

Het huis: dinsdag om 20.40 op Eén. 

Het huis is een programma van Het NieuwsHuis voor Eén. 

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos