Een openhartige Karl Vannieuwkerke in Het huis

Een openhartige Karl Vannieuwkerke in Het huis

Dinsdag 8 december op Eén

Maandag 7 december 2015 — In de voorlaatste aflevering van Het huis komt sportjournalist Karl Vannieuwkerke langs. Karl heeft het voorbije jaar gevochten tegen speekselklierkanker en praat openhartig over zijn leven voor en na de ziekte. 

Vooral de confrontatie met zichzelf in de sportkamer levert beklijvende televisie op. Tijdens zijn behandeling heeft Karl tot in de kleinste details een dagboek bijgehouden. De koude handen van de verpleegster, de verbrande oorlel, het patroon van de elektroden... Zelden was een ziekte tastbaarder dan in Karls relaas. 

Als plots zijn vader als gast opduikt, krijgen we ook een bijzonder verrassende inkijk in de familie Vannieuwkerke. Zo blijkt zijn vader nooit met zoveel woorden over de ziekte van zijn zoon te hebben gepraat als ze hun keeperstalenten aan elkaar demonstreren. Tussen de pony en de ezel laat vader Vannieuwkerke het achterste van zijn tong zien.  

Er is ook hoog muzikaal bezoek met Wannes Cappelle van Het Zesde Metaal. Samen bezingen hij en Karl onder de boomhut hun gemeenschappelijke wielerheld, Frank Vandenbroucke. 

Het huis: dinsdag om 20.40 op Eén. 

Het huis is een programma van Het NieuwsHuis voor Eén.