Skip to Content

Eén neemt binnenkort afscheid van omroepsters in beeld

Nieuwe netstijl voor Eén

Eén lanceert dit najaar een nieuwe netstijl, de eerste in zes jaar. Naast een andere vormgeving wordt ook gewerkt aan een nieuwe en dynamische manier om de kijker door de tv-avond te loodsen. Daarbij zal Eén niet langer omroepsters inzetten om de verschillende programma’s aan te kondigen. Er komt een combinatie van netstemmen en grafiek in de plaats. 

Eén, een van de allerlaatste Europese televisiezenders die omroepers of omroepsters inzet, neemt binnenkort afscheid van hen. Olivier Goris, netmanager van Eén, houdt er aan om de vier huidige omroepsters te bedanken voor hun uitstekende omroepwerk de voorbije jaren.

 

“Dit is zonder twijfel een van de moeilijkste beslissingen die we de voorbije jaren hebben moeten nemen bij Eén. Onze omroepsters zijn er altijd geweest, en daar raak je niet zomaar aan. Maar televisie evolueert en vraagt nu een andere, snellere aanpak dan tien of twintig jaar geleden. Dat moet je als zender ook durven erkennen. Andrea, Eva, Geena Lisa en Saartje hebben hun rol als omroepster elke dag uiterst professioneel ingevuld. Daar wil ik hen nu al van harte voor bedanken.”

 

Andrea, Eva, Geena Lisa en Saartje willen graag het volgende zeggen:

"Met fierheid kijken we terug op vele jaren omroepster van Eén zijn. Wij vonden het een eer om een spreekbuis te zijn voor een zender die ons nauw aan het hart ligt. Wij willen al onze collega's bedanken. En vooral de kijkers. Bedankt om ons graag te zien."

 

 

De omroepsters nemen in de loop van de zomer afscheid. De nieuwe aanpak gaat van start met het nieuwe tv-seizoen.

 

NOOT AAN DE REDACTIE: De omroepsters zijn niet beschikbaar voor interviews.

Contacteer ons
Hans Van Goethem VRT Communicatie, VRT
Hans Van Goethem VRT Communicatie, VRT
Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos