Eén maakt documentairereeks over het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth van het UZ Gent

Eén maakt documentairereeks over het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth van het UZ Gent

Opnames starten op 1 mei 2017

Op 1 mei start productiehuis 100.000Volts.TV met de opnames van Kinderziekenhuis 24/7, een nieuwe documentairereeks voor Eén. Acht weken lang filmen de makers dag en nacht de jonge patiënten op alle afdelingen van het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth van het UZ Gent. 

Het Kinderziekenhuis van UZ Gent telt 79 bedden. Jaarlijks verblijven gemiddeld 3.000 kinderen minimum één nacht in het ziekenhuis. Daarnaast zijn er per jaar gemiddeld 8.500 dagopnames en 40.150 consultaties. Het kinderziekenhuis nam zijn intrek in een nieuw gebouw in 2011 en beslaat ongeveer 15.000 m².

Producent Stef Soetewey:

We brengen kleine en grote verhalen in beeld met vaste en kleine mobiele camera’s. Met de kleine mobiele camera’s zal ook door de kinderen zelf gefilmd worden.  Dit zal een nieuwe subjectieve dimensie geven aan de vertelling. De reeks zal daarnaast ook een beeld schetsen van het bijzonder gemotiveerd medisch team van het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth, dat dag en nacht klaarstaat om patiëntjes te verzorgen en te behandelen.

Prof. dr. Sabine Van daele, medisch diensthoofd van het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth van het UZ Gent:

Kinderziekenhuis 24/7 is voor ons een kans om te tonen welke uitgebreide zorg patiënten en hun familie bij ons krijgen en hoe uiteenlopend ons werk is.  De verhalen in het kinderziekenhuis kunnen aangrijpend zijn en soms is het even slikken, maar tegelijk is werken met kinderen vaak zo ontwapenend en mooi.

We vertrouwen erop dat de makers vanuit hun ervaring onze kleine en grote verhalen met veel respect in beeld brengen en kijken uit naar een vlotte samenwerking.

Olivier Goris, netmanager van Eén:

In een kinderziekenhuis vind je een wereld vol intense, ontroerende en aangrijpende verhalen. Verhalen van hoop en vertwijfeling die velen van ons treffen en raken. Precies die verhalen willen we vertellen in Kinderziekenhuis 24/7, op een respectvolle, serene en authentieke manier, net zoals we dat in Spoed 24/7 met veel succes doen. Hartelijke dank aan het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth van het UZ Gent om ons  acht weken lang 24/7 te ontvangen. Het zal ongetwijfeld fantastische televisie opleveren.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos