VIDEO | Een kwestie van geluk: "Toen ik vijftien was, ben ik alleen gevlucht uit Afghanistan"

VIDEO | Een kwestie van geluk: "Toen ik vijftien was, ben ik alleen gevlucht uit Afghanistan"

Vanavond om 20.35 uur op Eén

Op woensdag 3 februari start Een kwestie van geluk op Eén. Deze tiendelige reeks werd geregisseerd door Kat Steppe en geeft een blik op de levens die zich afspelen in Borgerhout en Antwerpen-Noord. Een kwestie van geluk volgt grote en kleine gebeurtenissen in 2015 bij verschillende inwoners van deze wijken.

We leren onder andere Mohammed (19) kennen, die op vijftienjarige leeftijd alleen vanuit Afghanistan moest vluchten. Zijn vader verdween er in onduidelijke omstandigheden en zijn moeder kreeg doodsbedreigingen. Mohammed wil iets maken van zijn leven in België, maar zonder familie en vrienden is dat moeilijk en eenzaam. Hij vertelt over de nacht dat zijn vader verdween.

"Toen ik vijftien was, ben ik vertrokken van Afghanistan naar Iran. Illegaal. Ik heb veel mensen gezien die dood waren."

Bekijk dit aangrijpende fragment hieronder al, en vanavond om 20.35 uur op Eén.

Een kwestie van geluk is een programma van Panenka voor Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos