Een kwestie van geluk:  "Ik miste mijn vader toen ik zestien was, en op mijn eentje een man moest worden."

Een kwestie van geluk: "Ik miste mijn vader toen ik zestien was, en op mijn eentje een man moest worden."

Woensdag 10 februari op Eén

Dinsdag 9 februari 2016 — Morgenavond is de tweede aflevering van Een kwestie van geluk te zien op Eén. We leren Leona, Theo, Mohammed, Diane en Naïma nog beter kennen, en maken ook kennis met Sven en Desmond.

Desmond (24) is een jongeman uit Antwerpen-Noord die graag een muziekcarrière wil uitbouwen. Tijdens zijn jeugd had hij geen ideale thuissituatie, deels omdat zijn vader het gezin verlaten had. In muziek geeft Desmond uitdrukking aan zijn problemen. "Ik miste mijn vader toen ik zestien was en op mijn eentje een man moest worden. Hij blijft mijn vader, natuurlijk, maar ik mis hem nu niet echt."

Sven (65) is een opvallende verschijning. Hij staat vol tattoos, is zelfverklaard boeddhist en groeide op in weeshuizen. "Ik heb mezelf eigenlijk nooit goed gevoeld. Ik heb mezelf nooit gevoeld zoals ik echt was. Dat is pas de laatste jaren gekomen. De mensen, de dieren, en de planten: het ene kan niet zonder het andere, dat is het boeddhisme."

Verder wordt Theo, die we vorige week leerden kennen, opgenomen in het psychiatrisch centrum Sint-Amadeus. "Ik ben zenuwachtig, natuurlijk. Maar het zal wel goed komen." Hij vertelt over zijn drankprobleem: "Ik ben ervan overtuigd dat mijn zoon afgehaakt heeft omdat ik dronk. Ik heb ook mijn ex-vrouw verwittigd. Bij mijn weten heeft ze daar nog niet op gereageerd. Ik hoop dat het nog komt." Bekijk dit fragment hieronder al, en vanavond in Een kwestie van geluk.

Een kwestie van geluk: woensdag 10 februari om 20.35 uur op Eén.

Een kwestie van geluk is een programma van Panenka voor Eén.

 

Theo wordt opgenomen - Een kwestie van geluk

Desmond
Sven
Theo