Een kwestie van geluk: "Als er niemand is om voor haar te zorgen, geef haar maar aan mij"

Een kwestie van geluk: "Als er niemand is om voor haar te zorgen, geef haar maar aan mij"

Diane vertelt over haar adoptiedochter Imke, Yavuz vertelt over zijn vader, en Desmond over zijn broer

Dinsdag 16 februari 2016 — Woensdag 17 februari is de derde aflevering van Een kwestie van geluk op Eén te zien. We maken kennis met de jonge Yavuz, beste vriend van Desmond. Yavuz' vader moest naar de gevangenis net toen Yavuz geboren werd. "Sinds hij vrij is, heeft mijn vader altijd geprobeerd om die tijd in te halen. Maar ja, dat lukt niet altijd."

Enkele bekende gezichten keren terug: cafébazin Diane vertelt over haar adoptiedochter Imke, we zien hoe het met Theo gaat in het psychiatrisch centrum, en ook Desmond, Naïma en Sven zijn er weer.

Een kwestie van geluk: woensdag 17 februari om 20.35 uur op Eén.

Desmond (24) en Yavuz (21) 

Yavuz' vader zat een tijdje in de gevangenis:

Hij is een paar jaar niet hier geweest. We zijn natuurlijk wel op bezoek geweest, maar ik besefte toen niet dat het een gevangenis was. Want er was een park, eten en drinken, speeltuinen...

Sinds hij vrij is, heeft mijn vader altijd geprobeerd om die tijd in te halen. Maar ja, dat lukt niet altijd.

Desmond deelt een stukje van zijn jeugd: toen hij klein was, keek hij op naar zijn broer. Maar die raakte op het slechte pad, waardoor hij in Noorwegen naar de gevangenis moest.

Ik was jong en was kwaad op de maatschappij: waarom pak je mijn broer af, dat is mijn beste vriend. Ik was zo kwaad dat ik ook slechte zaken begon te doen.

Diane (52)

Cafébazin Diane adopteerde Imke toen zij nog klein was:

Imke is een kindje dat ik heb leren kennen in café De Valk, dertien jaar en half geleden. Ze woonde bij haar grootvader. Die zat een hele dag met dat kindje in het café. Ik zeg niet dat ze slecht waren voor Imke, maar ze dronken.

De grootvader moest worden opgenomen in de kliniek, en ik heb gewoon gezegd: "Als er niemand is om voor haar te zorgen, dan geef je haar maar aan mij."

Bekijk dit fragment hieronder al.

Theo (69) en Leona (77)

Leona gaat Theo bezoeken in het psychiatrisch centrum. Theo vertelt:

Ik ben nu twee weken hier, maar ik voel me hier niet thuis. Ik mis Leona. Ik kwam daar elke voormiddag en elke namiddag, alle dagen van de week.

Een kwestie van geluk: woensdag 17 februari om 20.35 uur op Eén.

Een kwestie van geluk is een programma van Panenka voor Eén.

Een kindje uit he café adopteren - Een kwestie van geluk

Diane en Imke
Yavuz
Desmond
Leona
Leona
Theo
Naïma
Diane
Yavuz