Skip to Content
Een auto-ongeluk, een onverwachte kus en de keiharde waarheid

Een auto-ongeluk, een onverwachte kus en de keiharde waarheid

De 23ste Thuis-finale laat Vlaanderen in grote spanning achter

Grote ogen van verbazing, afgebeten nagels en hier en daar een traan. Het zijn de vaste ingrediënten van een Thuis-finale die ook vandaag niet ontbraken. De seizoensfinale zorgde weer voor onverwachte verhaallijnen en cliffhangers, die de Thuis-fans nu al met spanning doen uitkijken naar de eerste aflevering in september.

Lees hieronder via ‘lees meer’ alles over de seizoensfinale en hoe de kijkers én acteurs die samen beleefden.

De seizoensfinale op groot scherm

Het 23ste seizoen werd afgesloten met een gloednieuwe Thuis-beleving: overal in Vlaanderen werd samen naar de seizoensfinale gekeken. Die werd voor het eerst op een donderdagavond uitgezonden, wat de Thuis-makers de kans gaf een andere Thuis-ervaring te creëren: in Hasselt, Antwerpen en Kortrijk werd de finale op groot scherm uitgezonden. Dat was erg succesvol: duizenden fans kwamen samen. In Hasselt verwelkomde de cast maar liefst 2000 bezoekers; Kortrijk en Antwerpen konden rekenen op respectievelijk 1500 en 1000 bezoekers.

Op de drie locaties waren acteurs aanwezig om samen met het publiek te genieten van de eindaflevering. Ze vonden het een unieke ervaring:

Annick Segal:

"Het was spannend omdat het de eerste keer was dat we van de Thuis-finale zo'n evenement maakten. Ik vond de eind-aflevering ook echt sterk dit jaar. En dat vond ik niet enkel zelf, maar dat zag ik ook bij de kijkers. De quiz en show voor de uitzending gaven de bezoekers een exclusievere Thuis-beleving. Ik was er immers niet in de rol van Rosa, maar als mijzelf, Annick, want ik mocht de quizmaster zijn!"

Leah Thys:

"Het fijne aan een seizoensfinale is dat er heel verschillende emoties bij komen kijken. Dit jaar waren er ontroerende momenten, er was romantiek, verdriet, spanning... Iedereen maakt op een korte tijd verschillende emoties mee. En dat samen kunnen beleven was een heel mooie ervaring."

Nawfel Bardad-Daidj:

"Ik keek ernaar uit om met de fans samen naar de seizoensfinale te kijken. Het was geweldig om te zien hoe ze ervan genoten. Ik had de finale zelf nog niet gezien, dus het was dubbel zo leuk om samen met het publiek de cliffhangers te ontdekken . Op naar het volgende seizoen!"

6 grote vragen om de zomer in te gaan

Samen hielden de fans en acteurs op verschillende momenten de adem in. Want er gebeurden weer heel wat onverwachte wendingen:

1. Hoe loopt het af met Waldek, Mayra en Zoë in de brandende wagen?  

Waldek stapt totaal over zijn toeren in de auto wanneer hij ontdekt dat Zoë helemaal niet in de crèche zit. Hij vreest dat Mayra wil vluchten. Onderweg schrikt hij wanneer een tegenligger hem frontaal tegemoet rijdt en hem op het nippertje ontwijkt en in de gracht belandt. De ontreddering is enorm wanneer blijkt dat Mayra en Zoë in de gecrashte auto zitten. Waldek haast zich tot bij hen en probeert hen te redden. Een gekwetste Mayra vertelt hem de volledige waarheid over Zoë. Waldek is in shock. En dan vat de auto vuur. Kan Waldek zichzelf, Zoë en Mayra op tijd uit de brandende auto bevrijden? Zal iemand het ongeluk overleven? 

2. Overleeft Leo de confrontatie met Stan?

De spanningen tussen Stan en Leo bereiken een tragisch hoogtepunt wanneer Leo, na een duw van Stan, neervalt op de grond en bewegingsloos achterblijft. Stan ziet wat hij heeft aangericht en slaat in paniek op de vlucht. Wanneer Marianne en Tom Leo vinden op de vloer, ligt zijn hoofd in een grote plas bloed. Is de slag Leo fataal geworden of kan hij nog gered worden? En waar is Stan naartoe?

3. Mogen Adil en Paulien volgend seizoen eindelijk hun eerste kindje verwelkomen?

Euforie alom bij Adil en Paulien: na alle stress, vermoeidheid en spanningen rond de IVF-behandeling is de zwangerschapstest van Paulien eindelijk positief. De ontlading is enorm bij het gelukkige koppel. Ook bij Bob, Tamara, Olivia en Lowie, die hun vrienden de hele tijd liefdevol hebben gesteund, is de vreugde groot. Beleeft Paulien een mooie zwangerschap en mogen ze binnenkort eindelijk hun eerste kindje in de armen sluiten?

4. Is de verzoening van Rosa en Steven voor altijd? Of heeft de gekwetste Karin nog een plan B in petto? 

Kobe heeft zich uitgesloofd als ultieme Cupido: het stiekeme etentje tussen zijn vader en Rosa blijkt een schot in de roos. Steven verontschuldigt zich bij Rosa en ze zijn allebei klaar om er opnieuw volledig in te vliegen. Is de relatie van Rosa en Steven nu definitief vertrokken? Of zal Karin – die teleurgesteld en kwaad afdroop– toch nog roet in het eten gooien?

5. Hoe loopt het af met Kobe en Peter? Wat zal Britney doen met wat ze heeft gezien?

Peter en Kobe beleven een fantastische namiddag aan de visvijver. De wijn stroomt vlotjes binnen, waardoor de wankele stoeltjes voor grote hilariteit zorgen. Peter valt achterover op de grond. Wanneer Kobe hem rechtop helpt en ze plots oog in oog komen te staan, geeft Kobe Peter een kus. Britney ziet alles gebeuren vanuit de struiken waar ze alles aan het filmen is met haar tablet. Hoe zal Peter reageren op de onverwachte actie van Kobe? Is er meer dan vriendschap of hebben de twee kameraden gewoon te diep in het glas gekeken? En wat met Britney: zal ze haar zus Femke en mama Nancy inlichten over wat ze heeft gezien?

6. Hoe moet het verder met Jacques nu hij de waarheid weet over de dood van zijn zoon Maarten?

Jacques is kapot van verdriet nu hij weet wat er is gebeurd met Maarten. Hij voelt zich schuldig en beseft dat hij er nooit genoeg is geweest voor zijn zoon. Kan Jacques alles een plaats geven nu hij weet hoe Maarten is gestorven of slaat hij nu pas echt tilt?

Reacties van de kijkers

De reacties van kijkers bleven alvast niet uit. Vooral op sociale media reageerden kijkers vol verbazing en met enthousiasme op de finale, en zijn ze erg nieuwsgierig naar hoe het nu verder zal gaan met hun favoriete personages.

@kareldecorte:

Beste ooit. Die kus. Genius. Alle punten. Hulde. #thuisopeen

@hanneverheyden:

Hallo Waldek mag niet doodgaan en Leo en Marianne moeten trouwen #thuisopeen

@mapsofstars:

Iedereen denken dat er iets zou zijn met Steven en dan bleek het Leo te zijn... #thuisopéén

De seizoensfinale werd dit jaar ook live uitgezonden op de Facebook-pagina van Eén.

Winnaars wedstrijd ontvingen acteurs bij hun thuis

Er waren ook fans die samen vanuit de zetel keken. Gelukkige winnaar van de online wedstrijd was Ine Feyaerts: zij mocht acteurs Wim Stevens en Moora Vander Veken verwelkomen bij haar thuis om samen naar de finale te kijken. Haar grootmoeder mocht er ook bij zijn. Zij ontving Wim en Moora met de boodschap: "Jullie zijn geen vreemden voor mij. Ik zie jullie elke dag!" De reacties van Wim en Moora: "Nergens beter dan hier thuis in Bertem bij de oma!"

Noot van de redactie: Aan dit bericht wordt in de loop van de avond beeldmateriaal bijgevoegd. Houd dit artikel op de newsroom van VRT in de gaten voor meer foto's van de avond. 

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos