Dubieuze website offline na onderzoek Voor hetzelfde geld

Dubieuze website offline na onderzoek Voor hetzelfde geld

Nieuw seizoen van Voor hetzelfde geld start woensdag 31 augustus

Vanaf woensdag 31 augustus presenteren Thomas Vanderveken, Britt Van Marsenille en Jan Van Looveren  het vierde seizoen van Voor hetzelfde geld.

In een nieuw seizoen onderzoeken, vergelijken en controleren ze dat het een lieve lust is. In de eerste aflevering is het meteen raak en ontdekt Jan dat je beter voorzichtig omgaat met schimmige websites die beweren dat je snel rijk kan worden. Britt wil weten of je een tuin kan aanleggen voor een minimum budget. En Thomas zoekt uit wat een diamanten verlovingsring moet kosten.

Voor hetzelfde geld, elke woensdag om 20.40 uur

Kan je online slapend rijk worden?

Er bestaan websites die beweren dat je zonder al te veel moeite heel veel geld kan verdienen. Zo belooft een bepaalde website je zonder hard werken tot 18.000€ extra per maand. Dat lijkt voor Jan te mooi om waar te zijn. En om na te gaan of dat vermoeden klopt, beslist Jan om één keer toch op het aanbod in te gaan. Op basis van zijn test beslist het parket om de website te onderzoeken:

Jan opent dus een account en gaat zelf aan de slag. Al snel blijkt dat hij er nauwelijks iets aan verdient: 48 cent per dag. Er klopt dus iets niet. Jan trekt met een verborgen camera naar een infosessie van het bedrijf om te weten te komen wat er achter zit. Die beelden toont hij aan de economische inspectie. Het lijkt te gaan om een piramidespel.

Op basis van de beelden besliste de economische inspectie om een onderzoek te starten en het dossier over te maken aan het parket voor verder onderzoek. De Belgische website van het bedrijf ging ondertussen ook offline.

Jan en Thomas leggen een tuin aan voor geen geld

Mensen geven veel geld uit aan een huis. En als het huis klaar is, is er vaak geen geld meer om de tuin aan te pakken. Maar kan je het ook zelf? En hoe pak je het dan budgetvriendelijk aan?

Jan en Thomas gaan de strijd aan om zo goedkoop mogelijk een tuin aan te leggen. Thomas legt een halve tuin aan voor maar 100€ en wint de wedstrijd met ruime voorsprong.

Kijkersvragen op Facebook live op 31 augustus:

Na de uitzending zitten Britt Van Marsenille en tuinexpert Stefaan Bingé  klaar om alle vragen van kijkers live te beantwoorden op  de Facebookpagina van Voor hetzelfde geld.

Een doe-het-zelf-diamanten ring

Als je gaat trouwen, koop je misschien een verlovingsring voor je geliefde. Maar als je dan bij de juwelier zit en die toont je een mooie gouden ring met diamant, hoe weet je dan wat je koopt?

Hoe weet je dat je de juiste prijs betaalt voor je diamant? En kan het ook goedkoper? Dat kan, maar dan moet je er wel zelf wat tijd en werk in investeren. Thomas heeft nog geen trouwplannen, maar zocht het wel al uit, voor later.

Voor hetzelfde geld, elke woensdag om 20.40 uur op Eén

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos