Skip to Content
Down the road: een avontuurlijke roadtrip met Dieter Coppens

Down the road: een avontuurlijke roadtrip met Dieter Coppens

Dieter gaat samen met zes reisgenoten met het downsyndroom op zoek naar hun eigen grenzen en genieten van elkaars gezelschap

In het nieuwe programma Down the road gaat Dieter Coppens samen met zes jongvolwassenen met het syndroom van Down een avontuurlijke uitdaging aan: ze maken een roadtrip door zeven landen.

Voor iedereen die mee op reis vertrekt, komt dit avontuur op een ideaal moment: allen staan ze op een kruispunt in hun leven. De zes mensen die met Dieter op reis vertrekken, zijn allemaal op zoek naar vrienden die weten wat het is om anders te zijn. Maar ook naar vrijheid, avontuur, liefde, en nieuwe ervaringen. Door samen op reis te gaan, wil Dieter ook een beter beeld krijgen van wat het is om te leven met het syndroom van Down.

De groep houdt halt in zeven landen: België, Nederland, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Zwisterland en Italië. Telkens gaan ze op zoek naar hun eigen grenzen, maken ze kennis met lokale lekkernijen, en genieten ze van elkaars gezelschap. Van zeehonden spotten in Nederland, over autorijden in Duitsland tot een helikoptervlucht boven de Mont Blanc. In elk land wacht een nieuwe ervaring op hen.

Deze avontuurlijke en emotionele rollercoaster toont klein verdriet en groot geluk. Down the road neemt de kijkers mee in de onbevangen kijk op het leven van de zes reisgenoten, die geen blad voor de mond nemen.

Ontdek hieronder alles over de reis en Dieters zes reisgenoten.

Down the road: vanaf woensdag 28 februari om 20.40 uur op Eén.

Down the road is een programma van Roses are blue voor Eén.

Pieter – 29 jaar

Pieter is een vlotte, vrolijke gast zonder zorgen – enkel om zijn liefdesleven durft hij al eens piekeren. Hij is op zoek naar een vriendin waarmee hij kan samenwonen. Pieter woont zelfstandig in het centrum van Leuven. Pieter speelt drums en keyboard, en houdt van voetbal. Hij doet mee aan Down the road om nieuwe vriendschappen op te bouwen met mensen met een beperking.

Lisa – 26 jaar

Lisa is een vrolijk meisje dat houdt van zingen en dansen. Ze heeft een klein hartje en de reis met Down the road is de kans voor haar om open te bloeien. Haar mama en zus betekenen heel erg veel voor haar. Lisa zorgt ook heel graag voor haar neefjes Lewis en Mathis. Vier dagen per week werkt Lisa in een dagcentrum. Ze wil de wereld graag tonen dat ze meer kan dan sommige mensen denken.

Hélène – 21 jaar

Hélène is rustig maar pittig en komt vaak verrassend uit de hoek. Zo houdt ze van opera, eet ze graag tajine en kijkt ze graag naar actiefilms. Wachten is niets voor Hélène, ze wil dat alles vooruit gaat. Ze is klaar om de wereld te ontdekken en voor de volgende stap: zelfstandig wonen. Met de reis wil ze haar grenzen verleggen en nieuwe ervaringen opdoen die hiermee kunnen helpen. Ze wil ook graag tonen aan haar ouders hoe zelfstandig ze al is.

Kevin – 33 jaar

Op het eerste zicht is de sociale Kevin een stoere kerel. Maar deze jongen uit Boutersem heeft een peperkoeken hart. Kevin staat voor iedereen klaar en is bijna nooit boos of verdrietig. Kevin is altijd te vinden voor een goede mop, is een grote voetbalfan, eet graag frietjes en houdt van mooie meisjes. Kevin gaat graag op stap met zijn vrienden van Roetsj, maar enkel mensen jonger dan 35 jaar kunnen mee met deze vereniging. Via deze roadtrip kan Kevin nieuwe vrienden maken, waarmee hij op stap kan blijven gaan.

Lore – 33 jaar

Lore is heel avontuurlijk, stoer en sociaal. Ze is onmiddellijk de vriend van iedereen. Lore houdt van ambiance en brengt er graag de sfeer in met wat muziek. Achter al het stoere schuilt ook wel een klein hartje. Net zoals iedereen wil ze graag een liefje en bij de groep horen. Lore woont zelfstandig begeleid in Keerbergen. Lore wil graag een vakantie op haar maat zonder ouders, maar vol uitdagingen en grensverleggende activiteiten.

Martijn – 32 jaar

Martijn woont samen met zijn ouders en heeft al vijftien jaar een vriendinnetje. Hij is heel sociaal en vlot. Net als Lore houdt Martijn van ambiance: elke ochtend staat hij zingend op met een nummer van Stan van Samang of Niels Destadsbader. Hij houdt ook enorm van autosport en voetbal. Martijn grijpt deze reis aan om zijn grenzen te verleggen en te proeven van nieuwe uitdagingen en avonturen. Het is ook een kans om nieuwe vrienden maken buiten zijn dagelijkse omgeving.

Dieter Coppens

Dieter houdt van reizen en nieuwe ervaringen. Die deelt hij het liefst met anderen. Zo trok hij al met zijn neef Mathias Coppens van de zuidpool tot aan de noordpool en gaat hij met zijn gezin regelmatig op avontuurlijke reizen.

Dieter is een echte outdoor- en familieman. Dat maakt van hem de gedroomde reisleider van deze enthousiaste groep. Samen met begeleidster Griet loodst hij zijn reisgenoten doorheen zeven landen.

 

Aflevering 1

In de eerste aflevering maakt de groep zich op om op roadtrip te vertrekken. De eerste stop is Veere, in het Nederlandse Zeeland. Op het programma staan een teambuildingactiviteit en een boottocht.

Aflevering 2

Vandaag verplaatst de groep zich van Nederland naar Duitsland. Hier staat onder andere een avontuurlijke dropping op het programma. De groep wordt steeds hechter en er worden zelfs al koppeltjes gevormd...

Down the road: vanaf woensdag 28 februari om 20.40 uur op Eén.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos