Die huis met Nafi Thiam: " Als ik nooit meer beter doe dan op mijn 22ste, dan is het maar zo. Ik ben toch één keer Olympisch kampioen geweest."

Die huis met Nafi Thiam: " Als ik nooit meer beter doe dan op mijn 22ste, dan is het maar zo. Ik ben toch één keer Olympisch kampioen geweest."

Hoog bezoek in Die huis morgenavond met Olympisch kampioene Nafi Thiam

Maandag 16 oktober 2017 — In Die huis heeft Eric Goens morgen zeer hoog bezoek: Nafi Thiam, koningin van de atletiek en Olympisch kampioene. Nafi is op korte tijd erg bekend geworden, toen ze in Rio op de Olympische Spelen goud haalde. Ze lacht: "Jezelf in het straatbeeld zien, is gek. Zeker in het buitenland. Maar langs de andere kant is het ook leuk. Ik heb op sportief vlak een niveau bereikt dat me op de gevels van winkels brengt."

Samen met Eric kijkt Nafi naar haar winst in Rio, toen ze als laatste discipline van de zevenkamp de 800 meter liep: "Ik voel nu de stress. Meer dan toen ik daar stond. De beelden terugzien is altijd leuk. Maar als ik er alleen aan terugdenk, dan ben ik meer ontroerd dan wanneer ik de beelden zie."  

Is Nafi niet bang dat ze op haar 22ste haar hoogtepunt gehad heeft, met haar goud op de Spelen? Ze vertelt openlijk: "Het is niet zo dat het moeilijkste nu gedaan is. Het moeilijkste komt nu. Wanneer iedereen het verwacht. Maar als ik nooit meer dat niveau haal en beter doe dan op mijn 22ste, dan is het maar zo. Ik ben toch één keer Olympisch kampioen geweest." 

Die huis: morgenavond 17 oktober om 20.40 uur op Eén.

Die huis is een programma van Het Nieuwshuis voor Eén.