Skip to Content
Die huis met Margriet Hermans: “Mijn leven zou veel makkelijker geweest zijn als man"

Die huis met Margriet Hermans: “Mijn leven zou veel makkelijker geweest zijn als man"

Dinsdagavond op Eén

In Die huis ontvangt Eric Goens deze dinsdag zangeres, presentatrice en mediafenomeen Margriet Hermans. Margriet is naar Die huis gekomen met het idee om zich volledig bloot te geven. “Ik denk dat mensen geconfronteerd zullen worden met mijn zielenroerselen." In de 24 uur die Margriet doorbrengt in Die huis, gaat ze dan ook geen enkel onderwerp uit de weg. 

64 kaarsjes

Net voor ze in Zuid-Afrika aankwam, mocht Margriet 64 kaarsjes uitblazen. Op haar kamer vindt ze een verjaardagskaartje van haar dochter Celien. Margriet heeft geen gemakkelijke relatie gehad met haar omgeving en haar ouders tijdens haar jeugd. Ook met haar dochter, die ze als bewust ongetrouwde moeder opvoedde, botst het vaak. "Gelijke karakters, weet je wel".

Een rijk gevuld leven 

Over een rijk gevuld leven als dat van Margriet kan je een boek vullen. Woelige jeugdjaren, een verkeerde loopbaan als lerares, maar later een succesvolle carrière als zangeres, TV-presentatrice en politica. De afgelopen 64 jaar waren een hobbelig pad voor de eigenzinnige Margriet, die het hart op de tong draagt. 

Als tiener met overgewicht was Margriet de pesters altijd een stap voor, door hen met haar gekende stijl op hun plaats te zetten. Ooit woog ze 148 kilo. In het jaar 2000 had ze dan ook geen andere keuze dan een drastische vermageringsoperatie te laten uitvoeren. “Mijn leven zou veel makkelijker geweest zijn als man. Een dikke man is gezellig, een dikke vrouw is dom.”

Een hobbelig parcours met ups and downs

Margriet heeft alle kanten van het spectrum gezien. Een aantal verkeerde keuzes duwden haar in een depressie en er volgden een reeks zelfmoordpogingen. Maar ze herpakte zich en besloot het verleden uit te wissen. Op haar 31ste werd ze als zangeres ontdekt door Marc Dex en vanaf dan gaat het razendsnel. Ze scoorde met hits als Alle mannen zijn zo lelijk en als TV-presentatrice in haar eigen talkshow Met Margriet aan zee. Ze groeide uit tot een van de populairste artiesten in Vlaanderen, een stormram op elk podium. Tijdens deze periode leerde Margriet ook hoe het er aan toeging in de coulissen van de Vlaamse showbizz. "Er liepen echt wel wat vetzakskes rond, hoor", zegt ze hierover. 

Margriet was een BOM, een bewust ongehuwde moeder. Maar de zoektocht naar een geschikte vader was niet evident, vertelt ze in de kinderkamer. Haar eisen waren dan ook bijzonder. Tot slot gaat ze de test aan in de sportkamer. Bevestigt het gezondheidsrapport van de sportdokter de leeftijd van haar recente verjaardag? Of gaat er een alarm af?  En wie is die nieuwe vriend die Margriet in Die huis overal volgt?

Die huis: dinsdagavond 11 december om 20.40 uur op Eén.

Die huis is een programma van Het nieuwshuis voor Eén.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos