Skip to Content
Die huis met Danira Boukhriss: "Voor het eerst in Marokko met mijn vader, dat was de grootste cultuurschok van mijn leven"

Die huis met Danira Boukhriss: "Voor het eerst in Marokko met mijn vader, dat was de grootste cultuurschok van mijn leven"

In de nieuwe reeks van Die huis ontvangt Eric Goens in de eerste aflevering de 28-jarige Danira Boukhriss Terkessidis, de op een na jongste gast in Die huis. Journaliste, presentatrice van Over eten en van Steracteur sterartiest. Het gaat hard voor Danira. Het gaat ook hard zodra ze Die huis binnenkomt.

Terwijl ze geconfronteerd wordt met de fotomuur, schrikt ze op van een bekende zangstem die weergalmt in de woonkamer: “Zet dat af, ik weet wat dat is, zet dat af,” roept ze lachend. In de TV-kamer ontdekt ze het filmpje van haar optreden als 16-jarige frontzangeres in een band. Van schaamte zakt ze diep in de zetel, maar ze herpakt zich snel en relativeert haar jeugdzonde. "Eigenlijk moet ik mij daar niet voor schamen, ik was 16 jaar, creatief, het trok wel op niets, maar ik heb mij geamuseerd."

"Erg dat dat de enige uitweg leek"

En Danira amuseert zich onder de Zuid-Afrikaanse zon en geniet van het fenomenale landschap. Het gesprek komt op haar geboortestad, Vilvoorde. Ze zag over de jaren heen een aantal van haar klasgenoten vertrekken naar Syrië. Iets waar ze heel stil van wordt. "Ik vind dat niet leuk om daarover te praten. Ik kan niet vatten waarom je zoiets doet en ik vind het erg dat dit voor hen de enige uitweg leek." 

Ze begrijpt dat sommige jongeren zich uitgesloten voelen. “Je moet je eens inbeelden dat een leerkracht zegt: 'Jouw naam is te moeilijk, die spreek ik niet uit.' Het voelt alsof je het niet waard bent dat je naam wordt uitgesproken. Als dat vaak gebeurt, voel je je uitgesloten.”

Innige band tussen vader en dochter

En dan moet het avondmaal worden bereid. Eric komt aandraven met een Marokkaanse tajine. Voor Danira een moeilijke opdracht en ze wil een hulplijn bellen. "Ik kan dat niet. Mijn vader kan dat heel lekker klaarmaken." Op dat moment wandelt Houssein Boukhriss Die huis binnen. Eric heeft Danira's papa als verrassingsgast uitgenodigd. Ze schrikt zich rot. De verrassingskreet maakt plaats voor emotie. “Het is maar uwe pa, hé,” zegt Housein. 

Samen beginnen ze aan het avondmaal en vader en dochter halen de anekdotes boven. “De grootste cultuurschok in mijn leven was toen ik samen met mijn vader op 15-jarige leeftijd naar Marokko ging. Toen we aankwamen vroeg ik: 'Papa zijn we al in Marokko? Ik zie hier nergens jongens in een trainingspak.'" Wanneer de duisternis valt over het terras van Die huis wordt de innige band tussen vader en dochter duidelijk en komen de mooie verhalen naar boven. 

Die huis: dinsdagavond 30 oktober om 20.40 uur op Eén.

Die huis is een programma van Het nieuwshuis voor Eén.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos