Skip to Content
Die huis: bijzondere ontboezemingen van acteur/regisseur Filip Peeters

Die huis: bijzondere ontboezemingen van acteur/regisseur Filip Peeters

Morgenavond op Eén

Deze week ontvangt Eric Goens acteur, regisseur en producent Filip Peeters in Die huis. Filip, vooral bekend van de serie Recht op recht (toen op TV1), heeft intussen een indrukwekkend portfolio bijeen geacteerd. 65 films, 55 televisiereeksen. Hij is een van de weinige Vlaamse acteurs die ook internationaal carrière heeft gemaakt. De helft van het jaar leeft hij uit zijn koffer op weg naar een of andere buitenlandse filmset. En ook hier in Zuid-Afrika is de volgende rol niet ver weg.

Blauw haar

In Die huis oefent Filip samen met Eric de dialogen van zijn volgende film, Spider in the web. Een rol aan de zijde van Ben Kingsley en Monica Belucci. Een rol met een stevig contract waarin opgelijst staat wat mag en wat niet. Zo mag er geen gewichtsverandering zijn bij de acteur, mag hij zich niet scheren en mag zijn haar niet veranderen.

Eric heeft net die contractclausules gehoord wanneer Filip uit het zwembad komt en zijn haar blauw kleurt van de chloor. De paniek slaat toe bij de gastheer: hoe zal de acteur hierop reageren?

"Die paters, dat waren rotzakken"

Filip Peeters volgde eerst een opleiding tot kok. En dat merk je. Een slaatje is niet zo maar een slaatje en voor het avondeten gaat de kok zelf zijn fijn stukje springbok selecteren bij de keurslager.

Tijdens het kokkerellen komt Eric te weten hoe het komt dat Filip zijn acteursopleiding aan de Studio Herman Teirlinck niet heeft kunnen afmaken. Hoe zat dat nu ook al weer met dat mes op school? En Filip vertelt het hilarische verhaal van de kip en de leeuw.

Maar wanneer Filip stilstaat bij de fotomuur huivert hij bij het zien van een foto uit zijn collegetijd. "Die paters, dat waren rotzakken," ontvalt het hem. Even later onthult hij ook het waarom. Vol verachting vertelt hij voor het eerst de verhalen over het misbruik en de wantoestanden waarvan hij getuige was in zijn collegetijd.

Jarenlange vriendschap

Wanneer Filip uit de kinderkamer komt, weerklinkt er pianomuziek in Die huis en herkent hij de krachtige stem van een van zijn beste jeugdvrienden. Stef Bos brengt aan de vleugel enkele van zijn nummers met aangepaste teksten. De sfeer zit er goed in en bij een glas Zuid-Afrikaanse wijn maken de jeugdvrienden ons deelgenoot van de straffe verhalen en blikken ze terug op hun jarenlange vriendschap.

Die huis: morgenavond 27 november om 20.40 uur op Eén.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos