Skip to Content
Dichtbij en herkenbaar: zo maakt Eén het verschil

Dichtbij en herkenbaar: zo maakt Eén het verschil

Ontdek snel het najaar van Eén

Het einde van de vakantie is in zicht, maar gelukkig is er ook goed nieuws: vanaf 3 september staat Eén namelijk klaar met een heleboel nieuwe programma’s en gezichten om iedereen een bijzondere televisieavond te bezorgen. Onder andere met de heerlijke, nieuwe human interestreeks  Zelfde deur, 20 jaar later, waarin Martin Heylen 20 jaar na zijn populaire rubriek in Man bijt hond terugkeert naar diezelfde gezinnen en ontdekt hoe het nu met hen gaat. Het nieuwe Kinderziekenhuis 24/7 brengt de moedige verhalen van 26 kinderen in het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis in Gent. Professor T. en Over water zorgen voor steengoede fictie, en Tom Waes is van de partij met een langverwacht en bijzonder seizoen van Reizen Waes. Daarnaast keren publiekslievelingen als Die huis en De klas terug met een nieuw seizoen. Zo blijft Eén dit najaar het verschil maken, met herkenbare content dicht bij de Vlaming.

Ontdek hieronder via 'lees meer' alles over het najaar van Eén. Uitgebreide informatie over de programma's is hier te vinden.

Het voorjaarsrapport: nieuwe gezichten, menselijke verhalen en straffe reeksen

Het was een fantastisch voorjaar voor Eén: het net was overtuigend marktleider met een marktaandeel van 33,8% (prime time live+7, 4+) voor januari tot midden juni 2018. Het net lanceerde  enkele straffe, unieke titels als Taboe, Down the road, De columbus, Afscheid en Gevoel voor tumor, die de identiteit van het net onderstrepen. Eén legt de lat telkens hoog en kijkers kunnen de menselijke verhalen, die in verschillende programma’s op een nieuwe of gedurfde manier gebracht werden, duidelijk smaken. Ook werden de voorbije maanden enkele nieuwe Eén-gezichten gelanceerd die perfect bij het net aansluiten en door het publiek meteen werden omarmd in hun nieuwe rol, zoals Philippe Geubels (Taboe), Steven Van Herreweghe (Van algemeen nut), Dieter Coppens (Down the road), Karine Claassen (Afscheid) en Kristel Verbeke (Kinderkopkes). Het net is er tot slot altijd voor de Vlaming en speelt in op wat er leeft: zo stond De columbus perfect geprogrammeerd in aanloop naar de zomer.

Vlaams, herkenbaar en voor iedereen

Olivier Goris, netmanager Eén, vertelt:

“Dit najaar blijft Eén het verschil maken door dicht bij de mensen te staan. We brengen topcontent van eigen bodem: een blik op de leefwereld van onze jongeren in De klas of straffe Vlaamse fictie met Over water. Zelf ben ik grote fan van de stijl van Martin Heylen en kijk dus extra hard uit naar hoe hij met zijn eeuwig nieuwsgierige blik de Vlaamse huiskamers binnenvalt in het nieuwe Zelfde deur, 20 jaar later.

Voor mij ook heel belangrijk: Eén durft moeilijke thema’s aansnijden en maakt ze op een meeslepende manier bespreekbaar. Denk maar aan Taboe of Gevoel voor tumor afgelopen voorjaar. En binnenkort volgen bijvoorbeeld het mooie Kinderziekenhuis 24/7 en Last days. Allemaal programma’s met aangrijpende, maar zeer herkenbare verhalen waar ieder van ons op een of andere manier mee te maken krijgt.

Eén staat niet enkel dicht bij zijn kijkers, maar slaagt er ook in ze te samen te brengen: bij grote sportevenementen of bij het Eurovisiesongfestival, maar ook op gewone weekdagen. Ik geniet zelf, net als zovelen, ‘s avonds samen met mijn kinderen van Thuis; ergens anders kruipt een familie op zondagavond gezellig samen voor een nieuwe Kalmte kan u redden. Dankzij deze drie beloftes, die we elke dag weer waarmaken, wint Eén telkens opnieuw het vertrouwen van het publiek.”

 

Het najaarsaanbod

Ontdek hieronder alles over het najaar van Eén.

Fictie

Dit najaar trakteert Eén zijn kijkers op de langverwachte fictiereeks Over water. In deze nieuwe reeks krijgt de voormalige tv-ster John Beckers van zijn vrouw een allerlaatste kans om zijn leven weer op de rails te krijgen en gaat aan de slag in de haven bij het familiale expeditiebedrijf van zijn schoonvader. Daar komt hij al snel in het circuit terecht van de gevaarlijkste en lucratiefste handel aan de dokken: cocaïne…

In het derde seizoen van de succesreeks over de briljante - en soms ook irritante - Professor T. (Koen De Bouw), die als consultant voor de politie werkt, zit T. nu zelf in de problemen. Nadat hij een hoofdinspecteur van de politie neerschoot, wacht hij in de gevangenis zijn proces af. Daar verdiept hij zich in het ultieme dossier: dat over de dood van zijn eigen vader.

In het tweede seizoen van het tragikomische Zie mij graag stort Anna (Alejandra Theus) zich voluit op het daten, terwijl Ben (Stan Van Samang) haar absoluut terug wil. Te laat: Anna heeft hem niet meer nodig. Maar dan wordt hij stapelverliefd op Sien. Dat komt harder dan verwacht aan bij Anna… Ook haar vriendinnen Sas en Nicole hebben zo hun relationele problemen.

Eind juni zagen meer dan 1.500.000  Vlamingen in de seizoensfinale van Thuis met verbazing hoe Waldek na zijn auto-ongeluk haast roerloos in de brandende wagen bleef zitten, totaal van de wereld door de bekentenis van Mayra. Raken ze op tijd uit de auto? Kan hij hun dochter of Mayra redden?

Vrijdagavond pakt Eén uit met een heleboel exclusieve premières van internationale fictiereeksen vol klasse en topacteurs, zoals het langverwachte twintigste seizoen van de detectivereeks Midsomer murders, Versailles, Vanity fair en The witness for the prosecution. Zaterdagavond kunnen kijkers wegdromen met films als Mission impossible III, Still Alice en Kate & Leopold.

Reportage en human interest

In Last days reist fotografe Lieve Blancquaert de wereld rond om deze keer de laatste fase van ons leven in beeld te brengen. Hoe we omgaan met ouder worden en de dood verschilt wereldwijd enorm. In veel culturen mag erom gelachen worden, of is het zelfs een reden om te feesten. Lieve brengt in Last days een ode aan het leven.

Publiekslieveling Tom Waes keert terug met een nieuw seizoen van Reizen Waes, met één belangrijke wijziging: deze keer blijft hij binnen de grenzen van het Europese continent. Tom wil tonen dat je niet naar de andere kant van de wereld hoeft te reizen om je te laten verrassen, en bezoekt unieke plekken met straffe verhalen iets dichter bij huis.

De nieuwe reeks Kinderziekenhuis 24/7 brengt de moedige verhalen van 26 kinderen in het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis in Gent. Sommige patiëntjes verbleven één dag in het kinderziekenhuis, anderen enkele weken. De reeks volgt hen van intensieve zorgen tot operatiezaal, van revalidatie en herstel tot hun terugkeer naar huis.

In de nieuwe human interestreeks Zelfde deur, 20 jaar later gaat Martin twee decennia na zijn succesrubriek ‘De lijn’ in Man bijt hond op zoek naar dezelfde mensen van toen, zonder te weten wat er met hen in die 20 jaar gebeurd is. Wat doet het leven met een mens en wat doet een mens met het leven?

De start van het nieuwe schooljaar betekent gelukkig ook de terugkeer van De klas op Eén. Elke aflevering krijgt een klas zestienjarigen een ongewone les van een onverwachte leraar, zoals Karolien Debecker, Dina Tersago, Adil El Arbi en Wim Lybaert.

Dit najaar pakt Eén uit met het razend interessante De veiligheid van het land. Deze nieuwe reeks geeft een exclusieve blik achter de schermen van het Crisiscentrum van de FOD Binnenlandse Zaken en volgt van daaruit mee hoe beleidsmakers, overheden en operationele diensten samenwerken om te zorgen dat iedereen in ons zich veilig kan voelen. 

Op een rustig Zuid-Afrikaans wijndomein ontvangt Eric Goens in een nieuw seizoen van Die huis onder andere acteur Stefaan Degand, politica Zuhal Demir, kok  Piet Huysentruyt en acteur Filip Peeters, met onverwachte verhalen, mooie onthullingen en boeiende gesprekken tot gevolg.

Op 11 november blikt Eén terug op een eeuw lang Wapenstilstand in de live marathonuitzending Nooit meer ten oorlog vanop de Grote Markt in Ieper. Karl Vannieuwkerke ontvangt in de studio nationale en internationale gasten die een link hebben met de Eerste Wereldoorlog, Goedele Wachters is vliegende reporter van dienst en Arnout Hauben luistert langs de frontlijn naar het oorlogsverhaal van kleine en grote artiesten.

In een speciale reeks van Buurman, wat doet u nu? gaat Cath Luyten langs bij zes Vlaamse en Nederlandse iconen die elk op hun manier mee de muziekgeschiedenis van de Lage Landen kleurden, zoals Willeke Alberti, Guido Belcanto en Xander de Buisonjé.

Entertainment en humor

In het nieuwe seizoen van Weg zijn wij gaan drie bekende Vlamingen de uitdaging aan: samen een gezellig weekendje weg dichtbij huis organiseren. Onder andere Kristel Verbeke, Thomas Smith, Evi Van Acker, Maarten Vangramberen, Hilde De Baerdemaeker, Vanya Wellens, Goedele Wachters, Lieve Blancquaert en Guy Swinnen, laten zich verrassen.

De spannende zondagavondquiz Kalmte kan u redden keert dit najaar terug op Eén. Tom Lenaerts gaat op zoek naar quizzers die niet alleen veel weten, maar die ook nog eens hun gierende zenuwen onder controle kunnen houden. Slechts één wet geldt: hoe groot je kennis ook is, enkel kalmte kan je redden.

Informatie

Kobe Ilsen en Danira Boukhriss presenteren dit najaar een nieuw seizoen van Over eten, met verse reportages over alles wat u op uw bord legt en in uw glas giet. Dit seizoen presenteren Kobe en Danira vanuit een gloednieuwe locatie: Pakt in Antwerpen. Ook werken ze elke week rond één bepaald thema, zoals voedselverspilling, veganisme en calorieën.

Pano brengt in zijn derde seizoen opnieuw verhalen van hier, dicht bij elke Vlaming, die relevant en onthullend zijn en het maatschappelijke en politieke debat bepalen. Momenteel werkt de redactie volop aan de reportages. Pano brengt onder andere een reportage over de mensen uit ‘Arm Vlaanderen’ (Panorama, 2013): reporters Phara de Aguirre en Sara Van Boxstael onderzoeken wat er in hun leven is veranderd.  

Het actualiteitsprogramma De zevende dag keert terug met een nieuw presentatie-duo: Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete. Wekelijks besteedt De zevende dag aandacht voor de actualiteit, politiek, cultuur, media en sport. Op 30 september en 7 oktober staat de uitzending helemaal in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen. 

Dit najaar krijgt het economische duidingsprogramma De markt een nieuwe presentator: Sven Pichal neemt de fakkel over van Lieven Verstraete. De markt blijft streven naar een boeiende mix van sociale en economische thema’s. Ook de financiële experts Michaël Van Droogenbroeck en Steven Rombaut blijven op regelmatige basis bijdragen leveren.

Vanaf september staat Linda De Win weer paraat in een nieuw seizoen van Villa politica. Ze brengt de politieke actualiteit en voelt ministers en parlementsleden aan de tand in doortastende interviews.

Dagelijks op post

Na een succesvolle zomeruitstap keert Jeroen Meus terug naar zijn vertrouwde keuken in Leuven voor Dagelijkse kost. Elke weekdag zorgt hij weer voor heerlijke kookinspiratie. Ook Ben Crabbé staat klaar met een nieuw seizoen van Blokken, het vijfentwintigste intussen. Zal een kandidaat er dit najaar in slagen om een nieuw record te vestigen?

Het journaal houdt de kijkers dagelijks op de hoogte van alle gebeurtenissen in de wereld. Iedereen beroemd kan natuurlijk niet ontbreken, en trakteert de kijker op enkele nieuwe rubrieken. Thuis keert ook terug, zodat fans eindelijk kunnen ontdekken wat er gebeurt met Waldek en Mayra. Lieven Van Gils staat ’s avonds op post met Van Gils & gasten.

Uitgebreide informatie over de programma's is te vinden via deze link.

High res foto's van de programma's zijn te vinden op ons persportaal pers.vrt.be.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos