Skip to Content
De warmste match: wedstrijd tussen Thuis-acteurs en Red Flames brengt 35.183 euro op voor De warmste week

De warmste match: wedstrijd tussen Thuis-acteurs en Red Flames brengt 35.183 euro op voor De warmste week

Opbrengst gaat naar ALS Liga en Plan International België

Net voor Kerstmis en het einde van De warmste week werd vandaag De warmste match gespeeld. Verschillende Thuis-acteurs en Belgian Red Flames namen het tegen elkaar op in een bijzondere wedstrijd zaalvoetbal voor het goede doel. De wedstrijd in de Leuvense Sportoase was volledig uitverkocht. Samen met de veiling van de teamkapitein-truitjes bracht dit een zeer mooie 35.183,80 euro op voor de ALS Liga (het goede doel van Thuis) en Plan International België (het goede doel van Red Flames). Het bedrag wordt gelijk verdeeld over de twee goede doelen.

Ruben Van Gucht verzorgde de match van professioneel commentaar en internationale ref Lois Otte was scheidsrechter van dienst. Het was een ware strijd op het veld, met een heel aantal onverwachte gebeurtenissen en bijzondere momenten.

Ontdek hieronder via 'lees meer' alles over de wedstrijd en de reacties van de Thuis-spelers en Red Flames.

In het bijzijn van zo'n 2500 enthousiaste Thuis- en Flames-fans begint de wedstrijd vol spanning. Hoe beleven de teams zelf deze wedstrijd? Teamkapitein Janice Cayman van de Red Flames vertelt:

Het betekent veel voor ons om met deze wedstrijd geld in te zamelen voor De warmste week. Iedereen kent jammer genoeg wel iemand in een moeilijke gezinssituatie, iemand die getroffen werd door een ziekte of die verongelukt is. Op deze manier kunnen we zowel Plan International België als de ALS Liga financieel steunen, als op een vriendschappelijke manier onze favoriete sport beoefenen.

Wim Stevens (Tom) is teamkapitein voor Thuis:

Ik ben onder de indruk van de opkomst, hopelijk stellen we hen niet teleur! We zijn de underdog, maar hebben natuurlijk een bepaalde tactiek voorbereid.

Thuis-actrice Marleen Merckx vult aan: waarom speelt het Thuis-team voor de ALS Liga als goede doel? Marleen is zelf ambassadrice van het goede doel:

Alle Thuis-kijkers zien natuurlijk dat het personage Steven uit Thuis , die aan ALS lijdt, elke dag zieker en zieker wordt. Er is nog altijd geen middel om de ziekte te genezen. Wij spelen vandaag dan ook om onderzoek naar ALS te kunnen ondersteunen.

Professionele keeper en jonge Thuis-garde

Aan het begin van de eerste helft moet de Thuis-ploeg een aantal goals incasseren van de Flames. Ze halen er professioneel keeper Davino Verhulst van Sporting Lokeren bij. Kan hij wat tegenwicht bieden aan de sterke Flames? Na de eerste helft staat het 5-0 in het voordeel van de Flames, maar had de Thuis-ploeg wel enkele mooie kansen om te scoren.

Aan het begin van de tweede helft volgt nog een verrassing van formaat: Marie Robyns (Sandrine uit Thuis), Apollonia Sterckx (Britney) en Stan Kersbergen (Emiel) lopen enthousiast het veld op om enkele minuten mee te spelen met hun Thuis-collega's. Apollonia zorgt voor een mooi eerste doelpunt voor de Thuis-ploeg, Stan maakt enkele minuten daarne zelfs een tweede goal.

Een lelijke val

Even later begaat Thuis-speler Michiel De Meyer een fout en mogen de Flames een vrijschop trappen. Nawfel Bardad-Daidj (Adil) en Aboubakr Bensaihi (Junes) schieten hun collega's als Kabouters te hulp en bouwen een muurtje voor het doel. 

Sid Van Oerle (Kobe uit Thuis) maakt na een tackle een lelijke val - Neymar waardig. Gelukkig raakt hij er na wat eerste zorgen van Monika Van Lierde (dokter Ann) en Katrien De Becker (Tania) en de wonderspons snel bovenop. Sid vertelt: 

Noem het gerust een ode aan Neymar, een van de beste acteurs op het grasveld. Misschien wil hij volgend seizoen wel een gastrol spelen in Thuis? Maar serieus: getackeld worden door een Red Flame is een eer. Ik heb veel bewondering voor hun discipline en doorzettingsvermogen, hoe ze zorgen voor elkaar naast het veld. Het is echt een unieke ervaring om tegen de dames te mogen spelen.

Spannende penalty-shootout

Actrice Vanya Wellens scoort in de laatste minuten nog een derde en Aboubakr Bensaihi een vierde goal, maar uiteindelijk winnen de Belgian Red Flames met 4-10. Maar: de Thuis-ploeg kan wraak nemen met een penalty-shootout. Michiel De Meyer (Arne) en Nawfel Bardad-Daidj (Adil) trappen voor het Thuis-team, Davinia Vanmechelen en Lenie Onzia voor de Red FlamesEn er is nog een verrassing. Een derde duo zal meedoen aan de shootout. Dat worden twee mensen uit het publiek, die zo de kans krijgen op het op te nemen tegen de Thuis- en Red Flames-ploeg. Na een gelijke stand voor de drie ploegen neemt Aboubakr Bensaihi het van zijn collega's over en wint voor de Thuis-ploeg de shootouts.

Nadien kondigt presentator Ruben Van Gucht de totale opbrengst van de actie aan, die gelijk wordt verdeeld over de ALS Liga en Plan International België. Beide goede doelen mogen zo een cheque van 17.591,90 euro in ontvangst nemen.

Leen Gysen doet dat voor Plan International België als voorzitter van de Raad van Bestuur:

De Red Flames, de Thuis-acteurs en de mensen die een ticket kochten, zorgden voor een fantastisch eindejaarscadeau voor meisjes in Senegal. De opbrengst van De warmste match zal door onze Senegalese collega’s nuttig worden besteed aan een nieuw voetbalproject, waarbij meisjes kracht putten uit hun sport en uit workshops waarin ze praten over thema’s als tienerzwangerschappen, werken aan hun zelfvertrouwen en leren om de leiding te nemen.

Evy Reviers, CEO van vzw ALS Liga, mag de cheque voor de liga ontvangen:

We zijn zeer blij dat de Thuis-acteurs als leeuwen hebben gevochten tegen de Belgian Red Flames. Het was een erg spannende wedstrijd die de temperatuur in de Sportoase zeker heeft doen stijgen. De opbrengst van De warmste match zal gebruikt worden om het wetenschappelijk onderzoek naar ALS te financieren. Alleen zo krijgen we ALS de wereld uit. Een warme dankjewel uit naam van alle ALS-patiënten!

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos