De sfeer slaat om in THUIS: droomhuwelijk van Tom en Judith escaleert tot één grote nachtmerrie

De sfeer slaat om in THUIS: droomhuwelijk van Tom en Judith escaleert tot één grote nachtmerrie

"Ik vond het heerlijk om te spelen. Zien hoe een feest van een welopgevoede familie totaal ontspoort... "

De THUIS-kijker is op woensdag 1 november getuige van het huwelijk van Tom en Judith. Iedereen straalt van geluk. Judith en Tom hebben elkaar nog maar net het ja-woord gegeven of er loert al drama om de hoek. Op donderdag 2 november en vrijdag 3 november slaat de sfeer volledig om en maken geluk en vreugde plaats voor pijn, verdriet, verbittering, woede en frustratie. 

Wanneer Marianne haar dochter voor iedereen vernedert, geeft Ann haar lik op stuk. Judith kan iedereen kalmeren, maar beseft niet wat haar nog boven het hoofd hangt. De bom ontploft pas echt wanneer Toms collega Karin Baert op het huwelijksfeest arriveert. Wat rest zijn vooral veel stuk geslagen dromen.

THUIS, elke weekdag om 20.10 uur op Eén.

Ontdek hieronder via LEES MEER wat er verder gebeurt op 2 en 3 november.

De huwelijksplechtigheid van Judith en Tom is nog volop aan de gang in De Withoeve. Er is nog geen vuiltje aan de lucht op donderdag 2 november wanneer Emma het woord neemt.

"Tom, wil jij ons adopteren?"

Stan en Emma verrassen Tom en alle aanwezigen met hun bijzondere verzoek: "Tom, wil jij ons adopteren?" Ontroering alom, maar helaas is de vreugde van korte duur.

Van euforie naar drama

De feestelijke stemming wordt abrupt verstoord wanneer Ann zich druk maakt omdat er voor haar vriendin Jessica geen plaats voorzien is aan de feesttafel. Het antwoord van Marianne doet Ann koken van woede: "Dit is een feest in besloten kring en Jessica hoort daar niet bij."

Daarna gaat het van kwaad tot erger: in een venijnige speech vernedert Marianne haar dochter. Het hek is van de dam, Ann voelt zich in het nauw gedreven en kan zich niet meer inhouden:

"Wat liefde betreft, hebben wij niet echt een voorbeeld gehad. De enige man waar ze echt om gaf, mijn dierbare vader zaliger, heeft mijn moeder weggejaagd en het graf ingejaagd. En toch hebben wij de liefde gevonden. En daarom, Jesscia, wil ik met je trouwen!"

Jessica voelt zich al niet gewenst op het feest en dan doet Ann haar nu een huwelijksaanzoek... Wat bezielt Ann? Voor Jessica is de maat vol en ze neemt de benen. Dit zet ook kwaad bloed bij Tom en hij waarschuwt zijn zus dat ze zijn huwelijksdag niet zal verpesten. De THUIS-kijker voelt de bui al hangen: dit sprookje zal geen happy end kennen, of toch? 

"Ik vond het heerlijk om te spelen. Zien hoe een feest van een welopgevoede familie totaal ontspoort... "

Actrice Monika Van Lierde (Ann):

"Die trouw duurt drie afleveringen en de emotionele opbouw van het verhaal was erg belangrijk om het juist te vertellen. Ik vond het heerlijk om te spelen. Zien hoe een feest van een welopgevoede familie totaal ontspoort... Het is echt een heel goede verhaallijn, bij elke cut moesten we lachen en tegelijkertijd zeiden we tegen elkaar: "Zo erg!" Gelukkig maak ik zelf zo'n toestanden niet mee!"

Op vrijdag 3 november is de sfeer ondertussen compleet onderkoeld na de onthutsende speeches. 

Einde van Ann en Jessica

Ann probeert wanhopig om Jessica op andere gedachten te brengen. Maar voor Jessica stopt het hier en nu met Ann. 

Judith probeert de gemoederen te bedaren en overtuigt Tom om Ann op dit moment met rust te laten. Ze vindt dat Marianne ook over de schreef is gegaan en ook Tom Ann niet fair behandeld heeft. Maar vandaag is hun dag, en dus wil Judith ondanks de spanningen het feest verderzetten. 

Ann verklapt Toms grote geheim

Maar de pogingen van Judith om de sfeer erin te houden mislukken: Ann stort in. Niemand bekommert zich om haar, iedereen feest verder. En dan ziet Ann dat Karin met open armen ontvangen wordt...Voor Ann is dit de druppel die de emmer doet overlopen:

“Zij is hier welkom, en mijn lief jaag je weg! Na alles wat die slet gedaan heeft, rol je de rode loper uit voor haar. Ik moet daarvan kotsen." 

Tom probeert Ann het zwijgen op te leggen maar Ann raast door:

"Meneer de hypocriet! Hoe durf je Judith dat aandoen!? Die slet waarmee je je vrouw al maanden bedriegt, uitnodigen voor je trouw!”

Droomhuwelijk spat uit elkaar

Judith aanhoort lijdzaam Anns beschuldigen. Spreekt ze de waarheid? Het blijft akelig stil bij Tom, dus weet Judith genoeg en ze zet het op een lopen. Totaal ontredderd en in shock:

"Dat kan niet, waarom!? Ik vind het zo erg voor mijn kinderen. Wie weet hoe lang is dat al bezig?!" 

Zijn grote misstap en de dramatische gevolgen dringen nu pas door bij Tom. Wanneer Judith in de auto stapt, probeert hij haar tegen te houden, maar ze stuift weg... Komt dit ooit nog goed?

Voor de hoofdrolspelers van deze verhaallijn, Katrien De Ruysscher (Judith) en Wim Stevens (Tom), waren het bewogen opnamedagen:

Wim:

"Er schuilt diep in mij ook wel een verdoken romantische ziel. Maar ik kom er niet altijd voor uit. (lacht) Ik heb behoorlijk wat afgesnottert, van geluk en van miserie."

Katrien:

"Dit verhaal zit echt goed in elkaar; iedere kijker zal zich wel in één van de personages herkennen, en begrip opbrengen voor hen. Dat is net zo knap van de schrijvers. De opnames dateren al van augustus en het is elke keer een enorme opluchting dat er niks lekt zodat ons harde werk én het kijkplezier voor onze fans niet verpest wordt.

En wat Judith betreft: Ja, ze zit diep nu. Maar de spanning en het verhaal primeert dus haar ongeluk biedt ook weer nieuwe opties. Ik vind het dus ook wel heerlijk dat alles eens volledig wordt opgeblazen. Dat geeft niet alleen de schrijvers zuurstof maar ook de acteurs."

Meer foto's vindt u op het persportaal van de VRT: http://pers.vrt.be

THUIS, elke weekdag om 20.10 uur op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos